-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 03

Didžiausi iššūkiai, kurie laukia Lietuvos krepšinio 2016-aisiais

2016-ieji krepšiniui bus tokie pat pasiutę, kaip toji raudonoji beždžionėlė. Lietuvos rinktinės pasirodymas Rio olimpinėse žaidynėse, karšta vasara NBA lietuviams, stipriausių Lietuvos klubų intrigos ir Arvydo Sabonio sprendimas. 24sek.lt pristato krepšinio įvykius, kurių negalite praleisti 2016-aisiais.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
  • „Žalgirio“ užmačios
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis
Balandžio 7 d. | Eurolygos „Top 16“ finišas | Kaunas

Balandžio 8-ąją baigsis Eurolygos „Top 16“ etapas. Tądien sužinosime, ko buvo vertos Kauno „Žalgirio“ kalbos apie Eurolygos ketvirtfinalį.

Ambicingą komandą surinkę žalgiriečiai gavo skaudų sprigtą jau pirmosiose antrojo etapo rungtynėse nuo Vitorijos „Laboral Kutxa“ 68:89.

Žinant, į kokią mėsmalę „Žalgirį“ pasiuntė komandų išsidėstymas reguliariajame sezone, baskai buvo varžovas, kurį Lietuvos čempionai turėjo įveikti tikėdamiesi sėkmės „Top 16“ varžybose. Juolab namuose.

„Žalgirio“ traukinys į ketvirtfinalį pradėjo nuvažiuoti dar prieš pat „Top 16“ startą. Čempionai neturėjo finansinių galimybių ieškoti pastiprinimo, o sunkią traumą patyrė Robertas Javtokas.

Treneris Antanas Sireika labai mėgsta frazę: „Kuo sunkiau, tuo geriau“. Bet kažin, ar ją galima pritaikyti šioje „Žalgirio“ situacijoje.

Kas, jei tikslas nebus pasiektas? Ar tai pareikalaus kieno nors atsakomybės? Ar tai tebuvo tik graži dainelė prieš sezoną?

  • Tomo Pačėso mitas
Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Pačėsas
Alfredo Pliadžio nuotr./Tomas Pačėsas
Gegužės pabaiga | LKL finalas

Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgaliai naująjį trenerį Tomą Pačėsą sutiko kaip Mesiją. Visi tik ir svaigo apie griežtą specialisto ranką ir autoritetą komandoje, kurio taip trūko pastaraisiais metais.

Bet ar trejus metus klubo netreniravęs specialistas išgelbės siaubingą „Lietuvos ryto“ sezoną?

Pergalės LKL čempionate nuteikė optimistiškai, bet negalime praleisti poros detalių: „Lietuvos rytas“ išsikapstė prieš „Neptūną“ jau pralaimėtose rungtynėse, o kiti varžovai tebuvo LKL vidutiniokai. 

Paruošti „Lietuvos rytą“ iki finalo T.Pačėsas turi penkis mėnesius. Jie padės išaiškinti T.Pačėso kaip Mesijo mitą.

Tarpinis jėgų patikrinimas – Karaliaus Mindaugo taurės turnyras vasario 19-21 d.

  • (Ne)naujas LKF prezidentas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arvydas Sabonis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arvydas Sabonis
Gegužės 31 d. | LKF prezidento rinkimai

Pastaruosius ketverius metus už Lietuvos krepšinio stovėjo figūra, dėl kurios tarptautinėje arenoje lietuviai jautėsi visiškai ramūs. Niekas kitas, kaip geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis, negalėjo taip užtikrintai reprezentuoti Lietuvos krepšinio.

LKF prezidento posto likimas priklauso nuo paties A.Sabonio ir jo atsakymo. Jei 51-erių Sabas nuspręs tęsti darbus, tai nepaliks vilčių galimiems jo konkurentams.

Tikslaus atsakymo A.Sabonis dar neduoda. Galbūt ramybę mėgstanti legenda pavargo nuo dėmesio ir Lietuvos krepšinio rūpesčių? 

Ką nuspręs Sabas?

  • Lietuvių skaičius NBA
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
Birželio 23 d. | NBA naujokų birža | Bruklinas

Ar kitą vasarą Lietuva turės keturis lietuvius NBA? Jau birželį NBA duris gali praverti Domantas Sabonis, jei šis tik neatsiims paraiškos dalyvauti naujokų biržoje.

Solidus 19-mečio puolėjo žaidimas NCAA jam garantuoja vietą pirmajame naujokų biržos rate. Sėkmės atveju jis gali išgirsti savo pavardę dar pirmojo rato viduryje.

NBA naujokų birža birželio 23-iąją vyks Brukline.

Realiausias kitas pretendentas peržengti NBA slenkstį yra Mindaugas Kuzminskas. Šį sezoną Malagos „Unicaja“ lyderį Ispanijoje stebi NBA skautai.

26-erių puolėjas siejamas su „Los Angeles Lakers“ ar „Boston Celtics“ komandomis.

Tačiau M.Kuzminskas dėl Lietuvos rinktinės negalės pasirodyti NBA vasaros lygoje, todėl jei nori sulaukti šanso už Atlanto, privalo būti išskirtinė figūra ne tik Malagoje, bet ir visoje Eurolygoje.

  • Donato Motiejūno gyvenamoji vieta
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas
Liepos 1 d. | NBA laisvųjų agentų turgus | NBA

Skaičiuojame jau ketvirtuosius metus, kai esame įpratę matyti du lietuvius NBA toje pačioje komandoje – Joną Valančiūną „Toronto Raptors“ ir Donatą Motiejūną „Houston Rockets“.

Bet liepos pradžioje, arba netgi dar anksčiau, akyliau lietuvių sekamų NBA klubų spalvos gali pasikeisti.

Kitaip nei J.Valančiūnui, D.Motiejūnui nepavyko pratęsti sutarties su „Rockets“ komanda ir vasarą jis taps apribotu laisvuoju agentu.

Tai nebūtinai reiškia, kad 25-erių puolėjas pakeis komandą. Tačiau lietuvis galės vesti derybas su 29-iomis kitomis NBA ekipomis. 

Beje, „Rockets“ teoriškai gali atsisveikinti su D.Motiejūnu dar iki vasario 18-osios, kuri žymės paskutinę galimų NBA mainų dieną. Bet Hjustonas vertina aukštaūgį ir labiau norėtų iškeisti D-Mo konkurentą sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje Terrence'ą Jonesą.

Ar liepą „Rockets“ įvertins D.Motiejūno pažangą ir pastangas Hjustone atitinkamu kontraktu? Ar vis dėlto Lietuvos žiniasklaidoje nuo 2015-2016 m. sezono rasite daugiau informacijos jau apie kitą NBA klubą?

  • Lietuvos rinktinė Rio
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Birželio 6-21 d. | Olimpinės žaidynės | Rio de Žaneiras

Birželio pabaigoje Lietuvos krepšininkai rinksis į pirmąją nacionalinės komandos stovyklą prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Lietuvos krepšininkai dalyvaus jau septintoje olimpiadoje iš eilės, o tokiu rezultatu be mūsiškių gali pasigirti tik JAV žvaigždės.

Bet būtų smagu ne tik dalyvauti, tačiau ir susigrąžinti kitą olimpinę tradiciją – apdovanojimų. Iki 2004-ųjų Atėnų, lietuviai trejose olimpinėse žaidynėse paeiliui iškovojo bronzos medalius. 2004, 2008 ir 2012 m. lietuviai liko be medalių.

Kitos krepšinio valstybės kažin ar mus priskirs prie olimpiados favoritų, bet tik ne mūsų tauta. Joną Kazlauską ir jo vyrus žmonės vėl spaus viršyti komandos galimybes, o tai tikrai nėra neįmanoma.

Lietuvos rinktinė yra tarsi komanda iš kitos planetos. Galbūt NBA ar Europoje mūsų krepšininkų nėra tarp ryškiausių žvaigždžių, bet susirinkę į vieną dvyliktuką, tie vyrai ryškia žvaigžde paverčia visą komandą.

Intriguojame: pastarąjį kartą, kai J.Kazlauskas vadovavo Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, ji netikėtai pasidabino bronza (2000 m., Sidnėjus).

  • Naujoji Eurolyga
Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Teodoro Biliūno/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Spalis | Naujoji Eurolyga | Kaunas

Kauno „Žalgiris“ ir Eurolyga artėjantį rudenį pradės naują erą. Kauno klubas sudarė su Eurolyga 10 metų sutartį, pagal kurią įsipareigojo dalyvauti prestižiniame turnyre artėjantį dešimtmetį.

Sirgaliams gerų rungtynių dozė garantuota, nes į „Žalgirio“ areną atvyks visi 15 varžovų. Bet kaip naujajai Eurolygai bus pasiruošęs „Žalgiris“?

Žalgiriečiai po triumfo 1999-aisiais dar niekuomet neprasibrovė į Eurolygos geriausiųjų ratą. „Top 16“ etapas jau 11 sezonų buvo „Žalgirio“ lubos tarptautinėje arenoje.

Koks bus žalgiriečių vaidmuo Eurolygos elite: patrankų mėsos ar sensacijų medžiotojų-Eurolygos išsišokėlių?

Tam, kad išsipildytų antrasis scenarijus, vasarą „Žalgirio“ vadovų laukia daug darbelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius