Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 06

Drąsiai debiutavęs „Žalgirio“ naujokas: „Tai – mano žaidimas“

Šarūnas Jasikevičius net atsilošė, kai Beno Udrihas paleido staigų metimą iš vidutinio nuotolio. Bet dvitaškis skrodė tinklelį. Tai buvo „Žalgirio“ naujoko metimas. „Tokius aš ir pataikau, neabejojau tuo“, – ramiai po rungtynių rūbinėje savo mintis dėstė komandos naujokas. Tačiau užtikrintas 35-erių veterano debiutas neatnešė džiaugsmo naujai jo komandai. „Žalgiris“ svečiuose nusilenkė Belgrado „Crvena zvezda“ 65:77.
Beno Udrihas
Beno Udrihas / D.Taraškevičiaus/zalgiris.lt nuotr.

B.Udrihas aikštėje praleido 9 minutes, per kurias pasižymėjo 4 taškais (2/3 dvit., 0/1 trit.), atkovojo kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą suklydo.

Užtikrintai žengęs į aikštę pirmojo kėlinio pabaigoje, Beno sulaukė komandos draugų palaikymo.

„Good job!“ – pasveikinti naujoko su sėkmingu starto puolė Paulius Jankūnas, vos tik nuaidėju pirmojo kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai.

Nereikia norėti, kad po trijų dienų treniruočių jis nuverstų kalnus.

Tiesa, antrasis kėlinys nebuvo toks sėkmingas. B.Udrihas priėmė porą skubotų sprendimų ir suerzino Šarūną Jasikevičių.

„Ramiai! Ramiai!“ – žaidimo vadžias bandė sulaikyti „Žalgirio“ treneris. Antroje mačo pusėje Šaras išleido legionierių į aikštę tik paskutinę susitikimo minutę, kai penktąją pražangą gavo kanadietis Kevinas Pangosas.

Pats B.Udrihas nenuvargo. Jam sekinanti buvo tik pirmoji „Žalgirio“ treniruotė, kai prie komandinio krepšinio jis prisijungė po 8 mėnesių pertraukos.

„Nežinau, dar per anksti vertinti. Tai buvo sunkios rungtynės. Reikės žiūrėti vaizdo peržiūrą, bet manau, kad kartais žaidėme perdaug savanaudiškai. Kamuolys nejudėjo. O kitoje aikštės pusėje jie mus baudė. Už klaidas jie iškart bausdavo tritaškiais. Skaudus pralaimėjimas“, – apkartusį debiutą apibendrino B.Udrihas.

Veterano neišgąsdino „Crvena zvezda“ sirgalių armija, nes jos akivaizdoje Beno yra žaidęs dar praėjusiame dešimtmetyje.

Tik kad tas triukšmas apsunkino slovėnui užduotis išgirsti Š.Jasikevičiaus nurodymus – kartais jų tiesiog nesigirdėdavo.

„Dar turiu perprasti sistemą, bet visa kita buvo tvarkoj“, – teigė B.Udrihas.

„Galbūt nelabai norėjau su juo rizikuoti po pertraukos, norėjau žaisti su tais, kurie žino sistemą. Maniau, kad mums trūko pataikymo, tad žaidžiau su Kevinu ir Artūru. Dabar jam svarbu patirti rungtynių atmosferą, procesą, ir kad po truputį įsilietų į komandą“, – B.Udriho debiutą įvertino Š.Jasikevičius.

„Kiek šioje fazėje gali duoti, tiek jis ir davė. Porą gerų pasų numetė, porąkart įmetė į krepšį. Nereikia norėti, kad po trijų dienų treniruočių jis nuverstų kalnus. Bet po truputį jis geriau jausis ir treneriai žinos, kaip įlieti jį į komandą“, – antrino Paulius Jankūnas.

Dar geriau įsisavinti „Žalgirio“ filosofiją legionierius galės sekmadienį, kai žalgiriečiai stos į kovą LKL fronte. Dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ Kaune daugiau pasireikšti turėtų tie krepšininkai, kurie mažiau rungtyniavo Belgrade. Šarui LKL arena yra gera vieta greičiau įlieti B.Udrihą į žaidimo schemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius