Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 08

Du „Žalgirio“ Eurolygos burtų scenarijai: parankiausia grupė ir „mirtininkai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio popietę sužinos varžovus Eurolygos reguliariajame sezone. Barselonoje 13 val. bus ištraukti burtai, kurie 24 komandas suskirstys į keturias grupes po šešias ekipas. 24sek.lt išrinko du burtų scenarijus Lietuvos čempionams – kokia grupė būtų parankiausia, o kokia gautų „mirtininkų“ etiketę.
Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos
Kauno „Žalgirio“ pergalės akimirkos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mirtininkų“ grupė

1 krepšelis: Madrido „Real“ (CSKA, „Olympiakos“, „Barcelona“)

Per trejus pastaruosius metus „Žalgiris“ su „Real“ susitiko dešimt kartų. Laimėjo tik vieną – nieko nelėmusį paskutinį „Top 16” etapo mačą 2013-2014 metų sezone. Ispaniškas „Real“ žaidimo tempas ir Madrido žvaigždynas žalgiriečiams kol kas yra neįkandamas.

2 krepšelis: Stambulo „Fenerbahce“ („Anadolu Efes“, „Panathinaikos“, „Maccabi“)

Be titulų 2014-2015 metų sezoną likęs Željko Obradovičius turėjo pasiusti, todėl trečiąjį sezoną Turkijos milijonieriai darys viską, kad nuplautų gėdos dėmę. Į „Fenerbahce“ jau patraukė Pero Antičius („Atlanta Hawks“), vienas geidžiamiausių šios vasaros Graikijos krepšininkų Kostas Sloukas (Pirėjo „Olympiakos“), Turkijos čempionu tapęs Bobby Dixonas (Izmyro „Karsiyaka“). Eurolygos finalo ketverto dalyviai į arenas sugrįš dar piktesni ir dar labiau išalkę pergalių.

3 krepšelis: Maskvos srities „Chimki“ („Lokomotiv“, „Unicaja“, „Laboral Kutxa“)

Į Eurolygą po metų pertraukos sugrįžtantis Rimas Kurtinaitis su turtingu Rusijos klubu niekada nestokojo ambicijų. Ir milijonų. Tą „Chimki“ jau parodė negailėdami 2,5 mln. JAV dolerių už dvejus metus vienam Tel Avivo „Maccabi“ lyderių Alexui Tyusui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chimki“ laimėjo Europos taurę
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chimki“ laimėjo Europos taurę

5 krepšelis: Miuncheno „Bayern“ („Cedevita“, „Darussafaka“, „Karsiyaka“)

Pavojingesnis būtų ambicingasis Stambulo „Darussafaka“ su Renaldu Seibučiu, tačiau dvi tos pačios valstybės komandos negali žaisti vienoje grupėje. „Bayern“ praėjusį sezoną nepateko į „Top 16” etapą, tačiau tapo Vokietijos vicečempione, o artėjančiam sezonui ruošiasi įsigydami gynėjus Bo McCalebbą ir Alexą Renfroe. Ne iš fantastiškos srities, bet tai juk penktasis krepšelis.

6 krepšelis: Limožo CSP (IG, „Stelmet“, „Dinamo“)

Šeštojo krepšelio komandos – panašaus pajėgumo. Tačiau Prancūzijos čempionai pasirašė sutartis su šalies pirmenybėse lyderio vaidmenis turėjusiais krepšininkais ir stengsis apkartinti varžovams kiekvieną viešnagę Limože. Bet ir blogiausio scenarijaus atveju bet kuri šeštojo krepšelio komanda turi būti įveikta abu kartus.

Parankiausia grupė

1 krepšelis: Maskvos CSKA 

Neapsigaukite. CSKA yra antras „mirtininkų“ grupės pasirinkimas po Madrido „Real“. Tiesiog Rusijos čempionai pasirinkti dėl strateginių sumetimų. Jei pirmajame krepšelyje „Žalgiris“ ištrauktų sąlyginai silpnesnį Pirėjo „Olympiakos“, antrajame negautų Atėnų „Panathinaikos“. Jei gautų „Barcelona“, trečiajame negalėtų tikėtis nukraujavusios „Laboral Kutxa“. Tikėtis abiejų pergalių prieš pirmojo krepšelio komandas sunku, tačiau laimės bent sirgaliai – CSKA ir „Žalgirio“ akistatos visada kelia papildomas emocijas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Laboral Kutxa“ ir „Lietuvos ryto“ akistata
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Laboral Kutxa“

2 krepšelis: Atėnų „Panathinaikos“

Po nesėkmingo sezono „Panathinaikos“ krečia permainos, Dimitris Diamantidis jau beveik galutinai paseno, o Graikiją kamuojanti ekonominė krizė neleis Atėnų klubui taškytis pinigais ir taip susigrąžinti senokai pamirštą šlovę. Jeigu Aleksandras Džordževičius nepadarys stebuklo, „Panathinaikos“ – kaip antrojo krepšelio komanda, taps įdomiu grobiu ne tik CSKA. 

3 krepšelis: Vitorijos „Laboral Kutxa“

Stiprybės baskams, bet finansinių problemų kamuojamas Vitorijos klubas parankiausias iš trečiojo krepšelio variantų. Ilgametis „Laboral Kutxa“ žaidėjas Fernando San Emeterio jau persikėlė į Valensiją, o komandos sudėtis keisis kardinaliai. Finansinės problemos rimtos kaip niekada anksčiau. Šansas pagrindinėje sudėtyje bus suteiktas net ir 17-mečiui Lietuvos talentui Tadui Sedekerskiui. Kitaip tariant – pasirinkimas be didesnių dvejonių.

5 krepšelis: Zagrebo „Cedevita“

Kaip mėgsta sakyti treneriai, dabar visi moka žaisti krepšinį, bet iš vietos žaidėjų sudaryta Kroatijos čempionų komanda tikrai parankesnė už į krepšinio elitą besibraunantį „Bayern“. Apie vienu atveju turtingus (Stambulo „Darussafaka“), o kitu – stebuklingus (Izmyro „Karsiyaka“) turkus jau net nėra ką komentuoti.

6 krepšelis: Zielonos Goros „Stelmet“

Lenkijos čempionai neturi būti varžovai stipriausiai Lietuvos komandai net ir išsikeliant pirminį tikslą patekti į „Top 16” etapą.

 

kad aiškiau matytųsi situacija

Posted by Sportalas.com on 2015 m. liepos 8 d.

Sąlyga

Visai kitaip į Eurolygos burtus žiūrėtume žinodami aiškesnę „Žalgirio“ sudėtį. Tačiau Lietuvos čempionų gretose netrūko permainų, išvyko du svarbius vaidmenis atlikę žaidėjai – Artūras Gudaitis ir Artūras Milaknis.

Kita vertus, „Žalgiris“ buvo praktiškai bejėgis išlaikyti svarbius krepšininkus. A.Milakniui „Žalgiris“ tiesiog negalėjo mokėti tiek, kiek pinigų neskaičiuojantys rusai (Kazanės UNIKS), o A.Gudaičiui pasirodė geriau tobulėti kitoje komandoje.

Koridoriuose kalbama, kad ant kojų besistojantis „Žalgiris“ planuoja būti ambicingas, todėl galbūt net ir į mirtininkų grupę vėliau žiūrėtume ramesne širdimi. 


Spėlioti, kokie burtai parankūs ir neparankūs šioje tarpsezonio stadijoje, kai komandos dar tik komplektuoja sudėtis, nėra labai tikslu. Bet burtų prognozė – nepaprastai įdomus žaidimas, į kurį galite įsijungti ir jūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius