Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 24

Efektyviausią „Žalgirio“ ginklą namie palikęs Šaras – apie permainas ir Luką Lekavičių

Šarūno Jasikevičiaus karjeroje to dar nėra buvę. Pirmą kartą jis ruošis Eurolygos rungtynėms brėžiniuose neturėdamas Pauliaus Jankūno figūros.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ | 21:15 | Atėnai

Treneriui reikės gerokai pasukti galvą, kuo pakeisti kapitoną aikštėje. P.Jankūnas yra naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas – kažkas turės kompensuoti jo 15 naudingumo balų, vidutiniškai atsinešamų kiekvieną Eurolygos vakarą.

P.Jankūnas pastarąjį kartą Eurolygoje nežaidė seniau, nei Šaras stojo prie „Žalgirio“ vairo – 2014-ųjų kovą.

33-ejų puolėjas buvo labai svarbi Šaro žaidimo plano detalė, kadangi treneris mėgdavo aukštaūgį pastatyti žemo penketo centru. Šis buvo toks efektyvus, kad dažnai tapdavo smogiamuoju penketu.

„Pauliui tos traumelės įsisenėjo, tad nusprendėme, kad jam reikia išsigydyti prieš svarbų sezono tarpą. Vakar ryte jis bandė treniruotis, bet dar jaučia tą dalyką. Galvojame, 3–4 laisvos dienos padės visiškai išgyti, – sakė Š.Jasikevičius. – Dabar turės pasitempti visi. Nemanau, kad tai bus vieno žmogaus superindėlis. Kiekvienas turės žaisti geriau, priimti dar daugiau sprendimų. Tą ir bandysime daryti. Galbūt to žemo penketo nebeliko, reikės kažkaip kitaip reaguoti ir žaisti. Bet kiti turės duoti daugiau.“

„Žalgirio“ Atėnuose laukia įpykęs priešininkas. Žalgiriečiai pirmajame Eurolygos rate Kaune palaužė „Panathinaikos“ 80:74. Bet namie PAO yra visai kita komanda.

„Panathinaikos“ garsiojoje OAKA arenoje laimėjo 9 rungtynes iš 10. Pirmąjį pralaimėjimą patyrė tik praėjusią savaitę – bet ir tai tik Eurolygos lyderiams Maskvos CSKA.

Dvigubą savaitę graikai nusileido ir Rusijos grandui, ir Eurolygos čempionui Stambulo „Fenerbahče“.

Namie graikai žaidžia net 13 taškų rezultatyviau nei išvykose (83 tšk.) ir renka vidutiniškai po 18 naudingumo balų daugiau nei svečių arenose.

„Galvoju, tos komandos, kurios labai priklausomos nuo tritaškių, namie žaidžia geriau, – aiškino Š.Jasikevičius. – Joms svarbu įmesti iš toli, išmušti komandas nuo jų agresijos. Jie labai dažnai keičiasi nuo 1 iki 5 numerio ir tuo dingsta agresija. Manau, čia ir yra pagrindiniai dalykai – neprarasti savo agresijos, bausti juos prasiveržimais, atkovotais kamuoliais ir neduoti mesti tritaškių.“

Luko vaidmuo, galvoju, dabar yra kažkiek sumažėjęs.

Atėnų klubo marškinėlius šį sezoną vilki buvęs žalgirietis Lukas Lekavičius. Pirmojoje dvikovoje Kaune 23-ejų įžaidėjas pasižymėjo 2 taškais, 5 rezultatyviais perdavimais ir 7 naudingumo balais.

Vidutiniškai po 4,4 taško ir 5 naudingumo balus per 13,5 minutės Eurolygoje renkantis L.Lekavičius pastaruoju metu turėjo sunkią atkarpą. Per trejas rungtynes Eurolygoje jis sužaidė tik 16 minučių, pasižymėjo 3 taškais ir surinko -1 naudingumo balą.

„Luko vaidmuo, galvoju, dabar yra kažkiek sumažėjęs. Vis dėlto trenerio idėja yra daug keistis gynėjais. Jis į tą situaciją neįsipaišo, bet bet kuriuo momentu gali nubausti, – įspėjo Šaras. – Graikijos lygoje jis žaidžia solidžiai, o pirmieji metai naujoje sistemoje nėra lengvi. Tačiau jis yra jau ir taip nemažai davęs, sužaidęs daugybę gerų rungtynių. Juolab Calathesas žaidžia įspūdingą sezoną, todėl ir treneriui turbūt nelabai lengva išimti jį iš rotacijos.“

Šiame amžiuje „Žalgiris“ dar nė sykio negrįžo iš „Panathinaikos“ namų tvirtovės su pergale. Be Pauliaus Jankūno, ši misija bus dar sunkesnė.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Pauliui Jankūnui reikia laisvų dienų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius