-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 28

Eurelijus Žukauskas prisiminė 1999 metų Eurolygos triumfą

„Niekada gyvenime nepamiršiu 1999 metų triumfo, kai su Kauno „Žalgiriu“ tapau Eurolygos čempionu. Prieš 19 metų pasiekta ši mūsų pergalė Eurolygoje buvo lyg kažkas iš fantastikos zonos. Tai neabejotinai skambiausia mano gyvenimo pergalė klubiniame krepšinyje“, – besidžiaugdamas šiųmečio „Žalgirio“ pasiekimais „Vakarų ekspresui“ sakė klaipėdietis Eurelijus Žukauskas.
Eurelijus Žukauskas
Eurelijus Žukauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nenuostabu, kad šiam klaipėdiečiui kūnu bėgioja malonūs šiurpuliukai, kai jis mato, jog „Žalgiris“ vėl drebina Senąjį žemyną ir kuria naują krepšinio istoriją.

Žalia sirgalių jūra

Ketvirtadienio vakarą „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse namuose 101:91 įveikė praėjusio sezono vicečempionę Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ekipą ir laimėjo seriją iki trijų pergalių 3:1. Taigi, žalgiriečiai prasibrovė į Eurolygos finalo ketverto varžybas, kurios vyks gegužės 18-20 dienomis Belgrade (Serbija).

„Žalgiris“ pusfinalyje susitiks su Stambulo „Fenerbahce Dogus“ (Turkija) komanda, kuri ketvirtfinalio serijoje taip pat 3:1 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) ekipą.

„Šiųmetis Kauno „Žalgiris“ yra pajėgus pakartoti mūsų 1999 metais pasiektą rezultatą – tapti Eurolygos nugalėtoju. Kaip ir 1999 metais, taip ir šiemet, yra surinktas puikus kolektyvas bei trenerių štabas. Žalgiriečiai gali kautis su bet kuo ir bet ką įveikti“, – kalbėjo E.Žukauskas.

Klaipėdietis šią savaitę Kaune stebėjo „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynes ir liko labai patenkintas tiek žalgiriečių žaidimu, tiek „Žalgirio“ arenoje sukurta puikia sirgalių atmosfera.

„Tai buvo kažkas nuostabaus – lyg žalia banguojanti sirgalių jūra. „Žalgirio“ rungtynėse sukurtas šou ir atmosfera man priminė NBA rungtynes. Mūsų laikais Kauno sporto halėje tiek sirgalių netilpdavo. Manau, kad šiemet „Žalgiris“ ketvirtfinalyje žiūrovų aktyvumu nustelbė net SEL’ą“ – šypsodamasis sakė E.Žukauskas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eurelijus Žukauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Eurelijus Žukauskas

Kūrė Eurolygos himną

Daugelis vyresnės kartos krepšinio sirgalių puikiai pamena 1999 metų balandžio 22 dieną, kai „Žalgiris“ pasiekė klubinio Europos krepšinio viršūnę.

Tada žalgiriečiai pirmą ir vienintelį kartą istorijoje triumfavo Eurolygoje. 1998-1999 metų sezono finale Jono Kazlausko vadovaujamas „Žalgiris“ sudrebino Senąjį žemyną, kai Miunchene vykusiame finale rezultatu 82:74 parklupdė žvaigždžių perpildytą Bolonijos „Kinder“ klubą.

Šioje komandoje rungtyniavęs E. Žukauskas pamena, kad tuomet jų pasiektas rezultatas buvo malonus netikėtumas.

„Mes iš pradžių nesitikėjome, kad pateksime į finalinį ketvertą, tačiau tyliai dirbome, su kiekvienomis rungtynėmis mūsų rezultatai gerėjo, įgijome pasitikėjimo savo jėgomis ir supratome, kad galime kautis su bet kuo“, – prisiminė krepšininkas.

„Eurolygaga“ dainą įrašėme dar prieš Eurolygos finalo ketverto varžybas. Pamenu, kad Miunchene prieš finalą arenoje paleido tą dainą ir tai mus tarsi užvedė. Kūnu bėgiojo malonūs šiurpuliukai, užvirė kovingumas ir puikios emocijos. Tikėjome savo jėgomis, kovėmės iš visų jėgų ir pasiekėme išties istorinį rezultatą. Prisiminimai – patys maloniausi, – sakė E.Žukauskas.

Jis pamena ir 1999 metais kartu su tuomet skandalingąja grupe ŽAS žalgiriečių sudainuotą himną „Eurolygaga“.

„Tą dainą įrašėme dar prieš Eurolygos finalo ketverto varžybas. Pamenu, kad Miunchene prieš finalą arenoje paleido tą dainą ir tai mus tarsi užvedė. Kūnu bėgiojo malonūs šiurpuliukai, užvirė kovingumas ir puikios emocijos. Tikėjome savo jėgomis, kovėmės iš visų jėgų ir pasiekėme išties istorinį rezultatą. Prisiminimai – patys maloniausi. Net sudėtinga viską perteikti žodžiais“, – savo mintimis dalijosi 1999 metų Eurolygos čempionas E. Žukauskas.

Jis šypsodamasis bandė juokauti: „Geriau „Žalgiris“ nelaimėtų, nes tada nublanksime mes, 1999 metų čempionai. Tada visi mus pamirš ir kalbės tik apie naujuosius čempionus.“

Tačiau netrukus krepšinio legenda surimtėjo ir nuoširdžiai palinkėjo, kad „Žalgiris“ pakartotų 1999 metų žygdarbį.

„Labai nuoširdžiai linkiu, kad „Žalgiris“ vėl taptų Eurolygos čempionu. Tai būtų geriausia dovana Lietuvai. „Žalgiris“ ir Šarūnas Jasikevičius išties to nusipelnė. Tie vyrai yra verti gražiausių žodžių. Linkiu jiems kuo didžiausios sėkmės. Juos, manau, palaiko visa Lietuva“, – nuoširdžiai prabilo E. Žukauskas.

VIDEO: ŽAS feat. Žalgiris – Eurolyga (1999)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius