-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 02

Eurolyga atšaukė pirminį susitarimą su VTB Jungtine lyga

Pasipiktinimo bangą sukėlusi Eurolygos ir VTB Jungtinės lygos sutartis – atšaukiama. Eurolyga pranešė, kad kelialapiai į svarbiausią Europos klubų krepšinio turnyrą ir toliau bus dalinami nacionaliniuose čempionatuose.
Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu
Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu / RIA Novosti nuotr.
Temos: 2 Krepšinis Eurolyga

„Derybos su VTB Jungtinės lygos atstovais vyko keletą pastarųjų savaičių. Aptarėme sunkumus ir norus, kuriuos išreiškė klubai, nacionalinių čempionatų ir federacijų atstovai po balandžio 15 dienos pranešimo“, – teigia Eurolyga.

Anot pirminio plano, nuo kito sezono kelialapiai į Eurolygą turėjo būti dalinami ne nacionaliniuose čempionatuose, o VTB Jungtinėje lygoje. Tai reikštų, kad klubai, norintys žaisti Eurolygoje ir neturintys garantuotų vietų, privalėtų žaisti VTB Jungtinėje lygoje. Be to, gerokai sumažėtų nacionalinių pirmenybių prestižas, o dėl įtempto tvarkaraščio klubai galėtų apskritai atsisakyti žaisti savo šalių čempionatuose.

Visgi toks planas sukėlė pasipiktinimo audrą, kuri neliko nepastebėta Eurolygos.

„Norime integruoti VTB Jungtinę lygą į Europos krepšinio struktūras, tačiau kartu ir stiprinti nacionalinius čempionatus, kurie kartu su klubais, yra Europos krepšinio pagrindas. Pagal naujausią planą, kelialapių į Eurolygą per nacionalinius čempionatus sistema išliks, tačiau patekti į Eurolygą bus galima ir per VTB Jungtinę lygą“, – nuomonę pakeitė Eurolyga.

Neoficialiai kalbama, jog VTB Jungtinei lygai bus skirta tik viena vieta – į Eurolygos atrankos turnyrą, kuriame varžysis VTB Jungtinės lygos čempionė.

„Tęsime derybas ir bandysime surasti sprendimą, kaip sudėlioti klubų sezono tvarkaraštį, kad VTB Jungtinės lygos dalyviai varžytųsi ir nacionaliniuose čempionatuose“, – priduriama Eurolygos pranešime.

Priminsime, kad Lietuvoje garantuotą vietą Eurolygoje – A licenciją – turi Kauno „Žalgirio“ klubas, o Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionui atitenka B licencija (suteikianti teisę vieną sezoną dalyvauti Eurolygoje). Jeigu LKL čempionu tampa „Žalgiris“, tuomet antrą vietą užėmęs klubas įgyja teisę dalyvauti Eurolygos atrankos turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius