Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Eurolyga svarsto pakeisti varžybų modelį: rungtynių bus daugiau, bet jos vyks savaitgaliais?

2012-2013 metų Eurolygos sezone gali būti naujovių. Graikijos žiniasklaida praneša, jog pajėgiausia krepšinio lyga Europoje ketina pakeisti „Top 16“ etapo formatą.
2011metų Eurolygos finalas
2011metų Eurolygos finalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Krepšinis Eurolyga

Svarstoma, jog vietoj keturių grupių antrajame etape bus padarytos dvi grupės po aštuonias komandas. Tarpusavio rungtynių skaičius „Top 16“ varžybose nuo 6 išaugtų iki 14.

Į ketvirtfinalį patektų po keturias geriausias kiekvieno pogrupio dalyves. Ketvirtfinalis vyktų atkrintamųjų varžybų sistema, tik taip pat dar nesutarta, ar sumažinti tarpusavio dvikovų skaičių iki 3, ar likti prie penkių mačų modelio.

Išplėstas „Top 16“ modelis ypač vilioja Eurolygą transliacijų gausos klausimu. Tiesa, didžiausią galvos skausmą kelia papildomų susitikimų įtraukimas į jau ir taip įtemptą Senojo žemyno ekipų tvarkaraštį.

Eurolyga taip pat svarsto pakeisti kiekvieno turo rungtynių dienas. Netolimoje ateityje susitikimai gali vykti nebe trečiadieniais ir ketvirtadieniais, o savaitgaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius