Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 28

Eurolygą užkariavęs Luka Dončičius: „Kai kurie žaidėjai vis dar negali patikėti“

Dar nė vienas jaunuolis taip nedominavo Eurolygos padangėje kaip Luka Dončičius. Šūsnį asmeninių apdovanojimų susižėręs jaunuolis iškovojo ir čempiono titulą. 20-metis tikina, kad akimirkos Belgrade buvo nepamirštamos ir nepakartojamos.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Slovėnas buvo išrinktas sezono ir finalų MVP, buvo pripažintas kylančia Eurolygos žvaigžde, atsidūrė simboliniame geriausių žaidėjų penkete ir pateikė rimtą paraišką prieš artėjančią NBA naujokų biržą.

Finale L.Dončičius užsidirbo penkias asmenines pražangas ir paskutines minutes stebėjo nuo atsarginių suolo. „Negalėjimas būti aikštėje atnešė tik dar daugiau nervų. Visada sunkiau būti ant suolo nei ant parketo. Tačiau šventė buvo fantastiška, nepamirštama“, – su oficialia Eurolygos svetaine mintimis dalijosi Madrido „Real“ lyderis.

– Luka, ar jau buvo laiko pagalvoti, ką pasiekei per tą savaitgalį Belgrade? – Euroleague.net paklausė Luka Dončičiaus.

– Na, nelabai. Susitikome su Ispanijos karaliumi ir kai kurie žaidėjai vis dar negali tuo patikėti! Tai, ką padarėme, yra neįtikėtina. Pirmadienį vykome į Madrido rotušę, į savivaldybę, kur pristatėme trofėjų. Tai – įprasti dalykai, kuriuos darome, kai laimime titulą.

– Esi vos ketvirtas žaidėjas, tapęs ir sezono, ir finalo MVP. Anksčiau tai padarė Dimitris Diamantidis, Vassilis Spanoulis ir Nando De Colo. Koks jausmas būti lyginamam su jais?

– Tai reiškia labai daug. Kalbame apie tris svarbius žaidėjus, vienus iš geriausių Europoje. Tai yra ypatingas jausmas, esu labai laimingas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

– Šiame sezone komanda neišvengė traumų, tačiau liko kovinga. Ar sugrįžtantys žaidėjai padarė jus stipresnius?

– Žinoma, manau, kad tai buvo viena iš pergalės priežasčių. Žaidėme kaip komanda visą sezoną, nors buvo ir traumų, ir kitų problemų. Galiausiai, žaidėme kartu ir tai tapo raktu į sėkmę.

– Pats matei Sergio Llullo atsigavimo procesą. Kiek tai įkvėpė tave patį?

– Jo sugrįžimas mums visiems buvo labai svarbus. Žinome, koks jis ir kaip jis gali žaisti. Mačiau, kaip jis dirbo visą sezoną ir nenustebau, kad grįžo iki finalo ketverto. Jis dirbo kiekvieną dieną, todėl nesu nustebęs.

– Prieš CSKA atsilikinėjote 10 taškų, tačiau sugebėjote laimėti. Kaip?

– Esmė ta, kad nežaidėme blogai ir atsilikinėdami. Nepataikėme laisvi, bet gynyba leido mums sugrįžti. Dar pagerinome savo gynybą antrajame kėlinyje, o tada – ir trečiajame.

– Buvai aikštėje, kai „Real“ neleido CSKA ekipai pelnyti taškų septynias minutes trečiajame kėlinyje. Daugumai esate žinomi kaip gera puolimo komanda, tačiau tikriausiai didžiuojatės tuo, kad rungtynes perlaužėte būtent gynyba?

– Tai, ką tada padarėme, yra labai sunkiai įgyvendinama prieš tokią komandą kaip CSKA. Labai sunku juos išlaikyti be taškų septynias minutes. Gerai padirbėjome trijuose paskutiniuose kėliniuose, ypač gynybine prasme.

– Kaip svarbu buvo gerai gintis prieš „Fenerbahče“ visas 40 minučių ir sustabdyti varžovų pikenrolus?

– Galvoju, kad svarbiausia buvo žaisti kietai. Ypač svarbu buvo uždaryti Kostą Slouką, kuris yra pagrindinis „Fenerbahče“ žaidėjas. Taip pat svarbu buvo dvigubinti gynybą prieš Vesely ir tai pavyko, Gustvo Ayonas tikrai puikiai su tuo tvarkėsi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Luka Dončičius

– Ką prisimeni apie Trey Thompkinso lemiamus taškus ir titulo šventimą aikštėje?

– Tai buvo nepamirštamas momentas. Paskutines minutes nebuvau aikštėje, o tai kainavo daug nervų. Tačiau šventė buvo nuostabi.

– „Santiago Bernabeu“ stadione nusifotografavai su klubo personalo nariais: daktarais, spaudos atstovais, vadybininkais. Kiek svarbūs tie žmonės, kurie dažniausiai lieka už kadro?

– Jie man yra labai, labai svarbūs. Visada sakau, kad be jų mes nebūtumėme pasiekę to, ką pasiekėme. Jie visada yra šalia, kad mums padėtų, jie yra šaunūs žmonės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius