Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 10

Eurolyga: „Žalgiris“ šią savaitę dar gali suklupti, „Neptūnas“ – jau ne

Eurolygoje artėja prie pabaigos pirmo etapo kovos. Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ šią savaitę žais devintojo turo rungtynes. Ypač jos svarbios bus klaipėdiečiams. Jeigu jie trečiadienį namie pralaimės Stambulo „Galatasaray“ klubui, kuriam atstovauja Martynas Pocius, į antrą etapą nebepateks.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žalgiriečiai penktadienį svečiuose galynėsis su Kazanės „Uniks“ krepšininkais. Šiuos ir dar keturis Eurolygos mačus transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

D grupėje „Neptūnas“ išsaugo neblogus šansus žengti toliau. Jei Kazio Maksvyčio auklėtiniai palaužtų Turkijos komandą, jie gali prasibrauti į „Top 16“ net ir nelaimėję paskutiniame ture Valensijoje. Tokiu atveju „Neptūnui“ reikia, kad Vitorijos „Laboral Kutxa“ savo aikštėje įveiktų grupės autsaiderį „Valencia“ klubą, o Pirėjo „Olympiacos“ paskutinėse rungtynėse Turkijoje priverstų pasiduoti „Galatasaray“ krepšininkus.

Dvi pergalės klaipėdiečiams automatiškai garantuotų teisę žaisti antrame etape. Tačiau jei „Neptūnas“ šiandien suklups, jo viltys galutinai žlugs.

„Galatasaray“ išgyvena finansines problemas – žaidėjai ir treneriai šį sezoną dar nėra gavę atlyginimų.

Pirmoje dvikovoje Stambule „Galatasaray“ sutriuškino Klaipėdos ekipą 94:68. Abu klubai turi po tris pergales. Turkijos komanda jau pirmadienį atvyko į Klaipėdą ir labai rimtai rengiasi mūšiui. „Galatasaray“ išgyvena finansines problemas – žaidėjai ir treneriai šį sezoną dar nėra gavę atlyginimų.

„Žalgirio“ užduotis kur kas lengvesnė nei „Neptūno“. Kauniečiams užtektų vienos pergalės per du paskutinius turus ir jie rungtyniautų „Top 16“ varžybose. Net jei žalgiriečiai patirtų pralaimėjimus ir Kazanėje, ir Kaune per akistatą su Sasario „Dinamo“, jie turėtų realių galimybių tęsti kovą Eurolygoje. Tokioje situacijoje Gintaro Krapiko auklėtiniams reikėtų, kad bent vienas iš dvejų rungtynių pralaimėtų „Nižnij Novgorod“ klubas.

„Žalgiris“ po permainingos kovos triumfavo pirmosiose rungtynėse su „Uniks“ Kaune – 77:71. Pastaruoju metu ši Rusijos ekipa įsibėgėjo kaip reikiant. Ji Eurolygoje šventė tris pergales iš eilės – Madride sensacingai patiesė ant menčių Madrido „Real“ krepšininkus. Tatarstano komanda į pergalių kelią sugrįžo, kai jos vyriausiuoju treneriu vėl tapo Jevgenijus Pašutinas. „Žalgiris“ ir „Uniks“ A grupėje laimėjo po keturis kartus ir užima trečią-ketvirtą vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius