-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 03

Eurolygos finalas: Šiškauskas ar Jasikevičius?

Sekmadienį vakare Berlyne (Vokietija) prasidės svarbiausias 2008-2009 metų sezono Eurolygos turnyro mūšis.
Finale R.Šiškauskas sieks trečiojo, o 33 metų Š.Jasikevičius – jau ketvirtojo Eurolygos čempiono titulo.
Finale R.Šiškauskas sieks trečiojo, o 33 metų Š.Jasikevičius – jau ketvirtojo Eurolygos čempiono titulo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skirtingose barikadų pusėse stipriausios senojo žemyno komandos karūnos sieks ir du lietuviai - Ramūno Šiškausko vedamas Maskvos CSKA bei Šarūno Jasikevičiaus diriguojamas Atėnų „Panathinaikos“.

30-metis R.Šiškauskas sieks trečiojo Eurolygos čempiono titulo (2007 m. su „Panathinaikos“, 2008 m. su CSKA), o 33 metų Š.Jasikevičius – jau ketvirtojo (2003 m. su „Barcelona“, 2004 ir 2005 m. su Tel Avivo „Maccabi“).

Finalo rungtynėse bus ir dar vienas lietuviškas aspektas. Vienu iš trijų mačo arbitrų bus lietuvis Romualdas Brazauskas.

Ettore Messina, Maskvos CSKA vyr. treneris:

Finalas bus dviejų lygių varžovų dvikova. Kažką prognozuoti būti beprasmiška. Galiu pažadėti, jog būsime maksimaliai pasirengę, bei pasiruošę apginti savo titulą. Abi ekipos turi nemažai patyrusių krepšininkų savo gretose, kurie yra matę ir šilto, ir šalto, tačiau svarbiausia bus ne tik kaip gerai jie vykdys trenerių nurodymus, bet ir kaip gerai mokės nustebinti priešininką.

Željko Obradovičius, Atėnų „Panathinaikos“ vyr. treneris:

Pirmiausia, tai labai džiaugiuosi vėl patekęs į Eurolygos finalą. Abi ekipos turėjo sunkius pusfinalius, tačiau nemanau, kad tai sutrukdys demonstruoti gražų krepšinį. Žinoma, stengsimės iškovoti taurę, bet lengva tikrai nebus. Visgi, tokia situacija mums nėra nauja, privalėsime būti susikaupę kiekvieną mačo akimirką.


Čempionės titulą ginanti CSKA ekipa į finalą pateko penktadienį pusfinalyje rezultatu 82:78 nugalėjusi „Barcelona“ klubą. Ne mažiau nervų bei įtampos bilietas į finalą kainavo ir „Panathinaikos“ krepšininkams, kurie kapituliuoti amžino priešo Pirėjo „Olympiacos“ stovyklą privertė tik paskutinėmis dvikovos sekundėmis rezultatu 84:82.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius