-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 21

Eurolygos jaunimo pirmenybių čempionu bei MVP tapęs D.Sirvydis: „Emocijos neapsakomos“

Sekmadienį Eurolygos „Adidas Next Generation Tournament“ triumfavusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo komanda pirmadienį sugrįžo į Vilnių ir buvo gausiai sutikta ekipos sirgalių, šeimos narių bei klubo administracijos. Naudingiausiu pirmenybių žaidėju tapęs D.Sirvydis dėkojo visiems už palaikymą bei teigė, kad pergalę nulėmė komandinis darbas.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimas į sostinę sugrįžo apie 13 val. ir sulaukę daugybės plojimų bei gausių ovacijų dėkojo visiems už palaikymą, akcentavo vieningumą bei teigė, kad kol kas triumfo atšvęsti nespėjo.

„Emocijos neapsakomos, nes mūsų pasveikinti atėjo daugybė fanų, – Vilniaus oro uoste kalbėjo D.Sirvydis. – Mūsų klubo istorijoje tai tik antras toks titulas, todėl jausmas iš ties nerealus. Galbūt skambės nuobodžiai, bet laimėjome, nes buvome vieningi ir kaip tikra komanda. Lemiamas tritaškis? Pasitikėjimo man netrūksta niekuomet, o tai buvo akimirka, kai žinojau, jog galiu pataikyti ir padėti komandai.

Tai – tikriausiai didžiausia mano karjeros pergalė.“

12,8 taško bei 7,9 kamuolio „Adidas Next Generation Tournament“ pirmenybėse rinkęs Marekas Blaževičius antrino savo komandos draugui dėl vieningumo bei atskleidė, jog svarbiausia dvikova vyko prieš garsųjį ispanų klubą.

„Tai buvo turnyras, kuriame tikrai jaučiau didžiausią konkurenciją, o mačas su „Real“ mums davė labai daug pasitikėjimo savo jėgomis. Po jo buvome užtikrinti, jog galime įveikti bet ką, – pasakojo M.Blaževičius. – Ketinu ir toliau sunkiai dirbti bei siekti savo svajonių.“

VIDEO: Europos čempionais tapusios „Lietuvos ryto“ jaunimo komandos pasitikimas

Tuo tarpu vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis džiaugėsi, jog šiuo metu einama tinkama linkme bei atskleidė, kokių priemonių ėmėsi tam, kad krepšininkai naktimis geriau pailsėtų.

„Komandinis darbas buvo raktas į pergalę, o su šiais vaikinais dirbti man buvo vienas malonumas. Kiekvienas žaidėjas privalo padaryti vienas kitą geresniu, todėl norėčiau padėkoti jiems visiems ir neišskirti nė vieno krepšininko, – savo auklėtinius gyrė A.Gronskis. – Tas toks susiklausymas ir bendras tikslo siekimas buvo pagirtinas. Vakarais iš savo krepšininkų surinkdavome mobiliuosius telefonus, kad jie išsimiegotų ir nebuvo nė vieno, kuris tam paprieštarautų ar kažką sakytų. Matėsi jų noras, kuris ir atnešė mums titulą.

Kiekvieno trenerio pergalė yra jo darbo įvertinimas. Reiškia teisingai dirbame, einame tinkama linkme bei matome rezultatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius