Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Eurolygos kelrodis – NBA lyga

„Daugiau rungtynių ir didesnės arenos – tai standartai, leisiantys Europos krepšiniui artėti prie NBA“, – tokiais žodžiais Eurolygos ateitį piešė stipriausio Senojo žemyno krepšinio turnyro prezidentas Jordi Bertomeu.
Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu
Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu / RIA Novosti nuotr.

Mėnuo pasiruošimo sezonui rungtynių tarp Eurolygos ir NBA klubų įrodė, kad praraja tarp Europos ir NBA krepšinio pasaulių susiaurėjo. Geriausias to įrodymas – Stambulo „Fenerbahce Ulker“ triumfas prieš daugkartinius NBA čempionus – Bostono „Celtics“ krepšininkus (97:91).

Berlyne J.Bertomeu susitiko su NBA komisaru Davidu Sternu. Prabėgus vos porai valandų po svarbiausių klubinio krepšinio atstovų susitikimo, vietos „Alba“ krepšininkai kaip reikiant patampė nervus 2011 metų stipriausios planetos krepšinio lygos čempionams Dalaso „Mavericks“ (84:89).

„Tokie mačai – tai neeilinė galimybė stiprinti ryšius su mūsų draugais NBA lygoje, pasidalinti patirtimi ir mokytis. Jie jau padarė daugybę dalykų stiprindami krepšinio lygį. Tai norime padaryti ir mes

Turime skirtingus modelius, skirtingą sporto kultūrą ir, žinoma, skirtingus resursus. Tačiau turime bendrą vaizdą apie krepšinį ir jo kokybės kėlimo svarbą. NBA lyga atliko nuostabų darbą. Mes taip pat norime kelti Eurolygos turnyro svarbą – didinti rungtynių, žaidimo savaičių ir komandų skaičių. Taip pat rungtyniauti didesnėse arenose, o finalinį ketvertą surengti Londone“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Pirmieji žingsniai Eurolygos plėtros plane jau žengti. Šį sezoną Eurolyga išbandys naują sistemą.

24 Eurolygos klubai bus suskirstyti į 4 grupes po 6 komandas. Pirmame etape ekipos varžysis dviejų ratų sistema. Į „Last 16” etapą pateks po 4 komandas iš kiekvienos grupės.

„Last 16” etape 16 stipriausių Eurolygos komandų bus suskirstytos į dvi grupes po 8 ekipas. Dėl patekimo į ketvirtfinalį klubai varžysis dviejų ratų sistema ir kelialapius į stipriausiųjų aštuonetą gaus po 4 komandas iš kiekvienos grupės.

Ketvirtfinalyje bus žaidžiamos vienerios rungtynės. Nugalėtojai pateks į finalinį ketvertą bei Londono „O2” arenoje aiškinsis stipriausios Europos komandos vardą. Finalinis ketvertas numatomas gegužės 10–12 dienomis.

Šį sezoną stipriausiame Senojo žemyno klubinio krepšinio turnyre varžysis ir dvi Lietuvos komandos – Kauno „Žalgiris” ir Vilniaus „Lietuvos rytas”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius