-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 16

„Žalgirio“ medžioklės laukas Belgrade – tvirtovė, menanti ir Lietuvos triumfą, ir nuoskaudas

„Rock you like a hurricane”, – dainuoja garsioji vokiečių roko grupė „Scorpions“, tačiau prieš „uraganinį“ jų birželio 10-sios koncertą „Štark“ arenoje sirgaliai trauks ne garsiosios grupės hitus, o skanduotes, kuriomis sieks nutiesti savo mylimoms komandoms kelią į Eurolygos viršūnę.

Medžioklė prasideda. Keturios stipriausios šio sezono komandos – Kauno „Žalgiris“, Stambulo „Fenerbahče“, Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ – atvyko į Belgradą, kur penktadienį ir sekmadienį kausis dėl nugalėtojų titulo.

24sek kviečia susipažinti su „Štark“ arena, kurioje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai bandys pratęsti žaliai baltą pasaką.

Jau važiuojant iš oro uosto Belgrado gatvėse apstu apie finalo ketvertą primenančių plakatų, kuriuose – ir žalgiriečiai Kevinas Pangosas bei Paulius Jankūnas, šalia kurių įsitaisė ir ryškiausios kitų trijų stipriausių turnyro komandų žvaigždės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Belgrado „Stark“ arena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Belgrado „Stark“ arena

Kelias iki arenos apkabintas įvairių valstybių vėliavėlėmis. Vietinis taksi vairuotojas patikino, kad vėliavos (net Kinijos ar Albanijos) čia plevėsuoja dėl finalo ketverto kovų.

Arenos viduje trečiadienio vakarą vis dar plušo daugybė darbuotojų, vyko pasirodymų repeticijos ir kol kas čia dar gan ramu.

Tačiau viskas pasikeis penktadienį, kuomet pirmajame pusfinalyje į aikštę išbėgs Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkai.

„Štark“ arena buvo atidaryta 2004-siais ir talpina net 19 394 žiūrovus, tačiau finalo ketverto metu vietų skaičius kiek sumažės dėl organizacinių priežasčių. Pastato statybos iš viso kainavo 70 milijonų eurų.

Arena seniau buvo vadinta tiesiog Belgrado arena, vėliau pervadinta „Kombank“ vardu, o galiausiai pavadinimą „nusipirko“ „Štark“ įmonė, gaminanti maisto produktus.

Kai šioje arenoje pirmas Eurolygos rungtynes 2009-siais žaidė Belgrado „Partizan“, viduje susigrūdo net 22,567 sirgaliai.

Daugiau nei 20 tūkstančių žiūrovų į „Štark“ areną sutilpo dar ne kartą, o „Crvena Zvezda“ aistruoliai 2014-siais per Europos taurės ketvirtfinalį pagerino visus rekordus, kai surinko daugiau nei 24 tūkstančių žmonių armiją.

Kalbant apie šio savaitgalio palaikymo skaičius, neabejojama, kad tribūnose dominuos „Fenerbahče“ spalvomis pasidabinę sirgaliai, kurių dalis bilietus nusipirko dar reguliariojo sezono metu. Jų gali būti apie 8 tūkstančiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Belgrado „Stark“ arena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Belgrado „Stark“ arena

Kauno „Žalgirio“ gerbėjai turėtų būti ne ką mažiau matomi ir girdimi. Kiek Lietuvos čempionų sirgalių sugužės į Serbijos sostinę – kol kas neaišku, tačiau nemanoma, kad jų bus mažiau nei 2000.

Kalbant apie arenos sąsajas su Lietuva, jos – nevienareikšmės.

2004-siais šioje arenoje prieš vasaros olimpines žaidynes buvo surengtas „Deimantinio kamuolio“ turnyras, kurio finale susitiko Serbijos ir Juodkalnijos bei Lietuvos komandos.

Prie Serbijos ir Juodkalnijos vairo tuomet stovėjo „Žalgirio“ Eurolygos pusfinalyje laukiantis Željko Obradovičius.

Lietuvai tada atstovavo dabar „Žalgiryje“ svarbias pareigas užimantys Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila ir Robertas Javtokas.

Tąkart gan įtikinamą pergalę 80:93 šventė Ž.Obradovičiaus auklėtiniai, o Lietuvos rinktinės gretose išsiskyrė dabartinis Šaro asistentas Darius Songaila, pelnęs 18 taškų. R.Javtokas surinko 4 taškus, o Šarūnas Jasikevičius į rūbinę iškulniavo nepelnęs nei taško, suklydęs 4 kartus, tačiau atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius

2005-siais Europos krepšinio čempionate Lietuvos rinktinė sėkmingai įveikė grupių etapą, tačiau ketvirtfinalio rungtynėse 47:63 nusileido Prancūzijai ir iš tolimesnių kovų pasitraukė.

Lygiai prieš 10 metų šioje arenoje Lietuvos garbę Eurovizijos dainų konkurse gynė Jeronimas Milius. Deja, jis pusfinalyje užėmė 16-ąją vietą ir į finalą nepateko.

Praėjusių metų kovą šuolininkei į aukštį Airinei Palšytei „Štark“ arenos sienos buvo auksinės. Lengvaatletė įveikė 2,01 m. aukštį ir iškovojo Europos uždarų patalpų pirmenybių auksą.

VIDEO: Pamatykite „Štark“ areną, kurioje Kauno „Žalgiris“ bandys pratęsti žaliai baltą pasaką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius