-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 04

Gintaras Krapikas: „Robertas Javtokas yra pasirengęs žaisti su nuskausminamaisiais“

Trečiadienio popietę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iš Vilniaus išvyko į Belgradą, kur žais dar vienas Eurolygos „Top-16“ etapo rungtynes. Galingai namų sirgalių palaikoma „Crvena Zvezda“ ekipa yra tokioje pačioje situacijoje kaip ir kauniečiai. E grupės dugne atsidūrusios komandos turi po vieną pergalę ir keturis pralaimėjimus. Kauniečiams teks stabdyti ir naudingiausiu Eurolygos krepšininku pripažintą buvusį žalgirietį Bobaną Marjanovičių.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Gintaras Krapikas prieš išvykstant į Belgradą tikino, kad namų sirgaliai ir tvarkaraštis yra palankesni serbams, tačiau žalgiriečiai bandys taisyti padarytas klaidas. Žalgiriečiai Eurolygos rungtynėse su Barselonos ir Atėnų ekipomis pralaimėjo jau pirmajame kėlinyje. Treneris žada, kad toks scenarijus Belgrade nepasikartos.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iš Vilniaus išvyko į Belgradą
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.
 

Buvęs žalgirietis B.Marjanovičius šiuo metu gerokai lenkia kitus Eurolygos krepšininkus pagal naudingumo vidurkį. Vidutiniškai per rungtynes B.Marjanovičius renka po 22,7 naudingumo balo. Eurolygoje jis taip pat pirmauja pagal atkovotus kamuolius, kurių per mačą susigriebia po 9,9 karto.

Varžovų lyderį stabdyti turėtų padėti ir LKL rungtynes dėl nugaros skausmų praleidęs Robertas Javtokas, kuriam gali tekti žaisti nuskausminamųjų pagalba.

– Ką galvojate apie artėjančias rungtynes su Belgrado ekipa?

– Žiūrint į turnyrinę lentelę, tai bus ryškių autsaiderių kova. Abi komandos turime po vieną pergalę ir keturis pralaimėjimus. Galbūt tvarkaraščio prasme šiokį tokį pranašumą turi Belgrado ekipa, nes jie žais antras iš eilės rungtynes namuose, o mes – išvykoje. Mūsų priešininkai šiuo metu išgyvena pakilimą, nes praėjusiame ture nugalėjo Berlyno ALBA ekipą ir pergalę šventė Adrijos lygos rungtynėse. Žinome, kad laukia triukšmingas varžovų palaikymas.

– Kaip bandysite sustabdyti Belgrado ekipos lyderį Bobaną Marjanovičių?

– Aš manau, kad reikia pripažinti, jog visiškai tokio ūgio žmogaus „išjungti“ yra neįmanoma. Komandos draugams yra lengviausia jam perduoti kamuolį, nes jis yra aukščiausias. Stengsimės jį palaikyti toliau nuo jam palankios zonos. Jis pavojingiausias yra žaisdamas po krepšiu. Reguliariajame sezone jis buvo itin galingas, tačiau prieš stipresnius varžovus jam sekasi sunkiau. Tikimės, kad mes irgi surasime būdų, kaip jį pristabdyti.

– Gal Belgrado ekipa turi spragų, kurias galėtumėte išnaudoti?

– Kiekviena komanda turi spragų. Bandysime tas spragas surasti rungtynių metu.

– Kaip Roberto Javtoko sveikata?

– Jis praleido pastarąsias LKL rungtynes ir ilsėjosi dieną po to. Tačiau Robertas supranta, kad mūsų laukia sunkios rungtynės su varžovais, kurie turi galingą „centrą“. Kiekvienas aukštas krepšininkas mums yra reikalingas ir jis pasiryžęs aukotis. Gal net teks žaisti vartojant nuskausminamuosius. Jis turėtų žaisti.

– Willas Cherry komandoje jau beveik mėnesį. Ar jus tenkina šio žaidėjo forma?

– Norėčiau pasakyti, kad jam dar trūksta stabilaus žaidimo gerėjimo. Kartais sužaidžia neblogas rungtynes ir leidžia tikėtis nemažai, tačiau būna, kad sužaidžia prasčiau. Žaidimas šokinėja. Pagrindinis tikslas yra stabilizuoti jo žaidimą.

– Tiek Barselonoje, tiek Atėnuose „Žalgiris“ pralaimėjo jau pirmajame kėlinyje. Ar pavyko išsiaiškinti to priežastis?

– Mes puikiai žinome, kad tokioms komandoms atiduoti rungtynių pradžią yra labai pavojinga. Kai galingi varžovai namuose gerai pradeda rungtynes, juos būna sunku sustabdyti. Tada net atsarginiai žaidžia užtikrintai. Barselonoje mus tikrai sužlugdė rungtynių pradžia. Tikimės, kad padarėme teisingas išvadas ir Belgrade to nebus.

– Gal bus korekcijos ir startiniame penkete?

– Galbūt ir taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius