Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 30

Gintaras Krapikas: „Tai ką, dabar iškelti rankas ir pasiduoti?“

Jau aštuntąją rungtynių minutę „Žalgirio“ arenoje pasigirdo švilpimas. Bet ne per varžovų ataką. Beviltiškas žalgiriečių žaidimas gynyboje pykdė aistruolius. Šarūnas Jasikevičius griebėsi už galvos. Gintaras Krapikas ją tik sukiojo į šonus. Ryžtingai pasitikę „Top 16” kovas Lietuvos čempionai atsidūrė po ledinio „Laboral Kutxa“ dušo kranu. Pralaimėjimas 68:89.
Gintaras Krapikas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Laboral Kutxa“ | 68:89

11:31 – tokie skaičiai degė švieslentėje 9-ąją rungtynių minutę. „Laboral Kutxa“ išdarinėjo, ką panorėjusi. Edgaras Ulanovas su pirmojo kėlinio sirena šveitė kamuolį ne varžovų krepšio link, o į žemę. Iš įniršio.

Kai „Laboral“ smeigė dar vieną tritaškį (39:16), nuo suolo įsiutęs pašoko net Renaldas Seibutis. Jau po kitos rezultatyvios baskų atakos jis žemai nuleido galvą. Jam pritarė ir Robertas Javtokas. Netrukus skirtumas šoktelėjo iki 27 taškų. Dar vos 15-ąją mačo minutę.

„Žalgiris“ stojosi, bet nebeprisikėlė. Tokio starto „Žalgirio“ sirgaliai nesapnavo net košmaruose.

„Labai gaila, kad nesugebėjome vykdyti plano – žaisti agresyviai. Agresyviai nereiškia belekaip. Savo klaidomis leidome varžovams pelnyti lengvus taškus, pabėgti, o paskui sustabdyti juos buvo sudėtinga. Didvyriškai bandėme problemas išspręsti. Dalinai pavyko. Bet ir tai ne iki galo. Priešininkas šį kartą buvo stipresnis. Tenka tą pripažinti“, – po rungtynių kalbėjo G.Krapikas.

– Atrodo, pradžioje gerokai nepavyko gynyba du prieš du?

– Mums nepavyko ne tik tai. Pirmiausia, nepavyko išvengti klaidų, kurios leido priešininkui lengvai pelnyti taškus. Atsikratyti tos svečiuose juntamos įtampos. Ir varžovams atsirišo visos rankos. Viskas sekėsi.

Mums visa pradžia nepavyko, ne tik pikenrolas. Leidome jiems įsibėgėti. Tai yra trečia geriausiai puolanti Eurolygos komanda, o mes leidome jiems lengvai rinkti taškus. Kiekvienas atsidarė labai lengvai. Mes nesugebėjome prasižengti keturis kartus, kai varžovai buvo įmetę per kėlinį 33 taškus. Pradžios, kuri yra nežmoniškai svarbi, nesužaidėme taip, kaip reikėjo. To niekas neatleidžia.

– Mantas Kalnietis po pertraukos nerungtyniavo. Likote nepatenkintas pagrindinio įžaidėjo pasirodymu?

– Truputį taip. Kai pradėjome žaisti kitaip, norėjosi rungtyniauti greičiau. Galbūt ne taip statiškai. To ritmo nebuvo jo žaidime. Ir labai gaila. Su Mantu tikrai neturiu jokių problemų. Bet tas žaidimo ritmas, kuriuo jis žaidė, man netiko. Galbūt šį kartą buvo mažiau minučių.

– Turbūt toks startas „Top 16“ etape gerokai kerta per ambicijas?

– Visi greitai skaičiuoja, ką laimėti, kiek reikia laimėti, kurioje grupėje žaisti. Bet visos rungtynės namuose yra svarbios. Bet... Ką, dabar iškelti rankas, pasiduoti ir sakyti, kad viskas baigėsi? Be abejo, ne. Šios buvo labai svarbios, bet ruošiamės antrosioms rungtynėms.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius