Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 27

Graikų žiniasklaida – apie krizę Atėnuose ir „varžovų mintis skaitantį“ Š.Jasikevičių

„Mums pritrūko žudiko instinkto. Kai išsiveržėme į priekį, turėjome juos pribaigti, bet to nepadarėme“, – po pralaimėjimo „Žalgiriui“ sakė Atėnų „Pamathinaikos“ aukštaūgis Stephane'as Lasme. Graikų žurnalistai taip pat daugiau kalbėjo apie „Panathinaikos“ bėdas nei žarstė komplimentus „Žalgiriui“, kuris laimėjo Atėnuose 87:83. Jie kėlė klausimą – ką apie „Panathinaikos“ galimybes šį sezoną sako pralaimėjimas Kauno klubui?
Kauno „Žalgiris“
Kauno „Žalgiris“ / nuotr. Alfredo Pliadžio


Žinoma, pagyrų lietuviams šiek tiek teko. Gazzetta.gr „Žalgirio“ pergalę pavadino įspūdingiausia šiame Eurolygos ture.

„Lietuviai išsigelbėjo vienoje aršiausių arenų, sugebėdami išlaikyti šaltus protus per pratęsimą. Tai tęsinys to „Žalgirio“, kurį matėme praėjusiais metais“, – parašė Gazzetta.gr.

„Š.Jasikevičius nenustoja demonstruoti, kiek daug darbo jis įdeda „Žalgiryje“. Jis „įskaudino“ „Panathinaikos“ sirgalius, kurie Šarą myli, ir įveikė Xavierą Pascualį, kurio patirtis trenerio darbe žymiai didesnė“.

Gazzetta.gr apžvalgininkas Christos Kiousis atkreipė dėmesį, kad „Panathinaikos“ sirgaliai šįkart nesukūrė tokios atmosferos, kurioje svečiams būtų baugu žaisti:

„Kauniečiams tai taip pat buvo tarsi namų rungtynės, kurių negalima pralaimėti, mat OAKA arena buvo beveik tuščia“.

„Galima sakyti, kad pralaimėta detalėse, kad paralaimėta pratęsime, kad pralaimėta dėl Xaviero Pascualio, kuris nesugebėjo atpainioti Šaro surišto mazgo“, – rašė apžvalgininkas, kuris negalėjo patikėti, kad namų arenoje Nickas Calathesas pataikė tik 3 tritaškius iš 10-ies.

„Tik 30 proc., Nickai!“, – emocingai rašė Ch.Kiousis.

nuotr. Lino Žemgulio/Nickas Calathesas
nuotr. Lino Žemgulio/Nickas Calathesas

Žinoma, užkliuvo ir „Panathinaikos“ baudų pataikymas, kuris siekė vos 57,1 proc. (16/28). „Mesdami baudas ne didesniu nei 70-75 proc. taiklumu „Panathinaikos“ gali pamiršti apie žaidimą finalo ketverte. Sakiau tai pernai, sakau tai ir šiemet“.

„Š.Jasikevičius žaidė skaitydamas varžovų mintis“, – „Sport24“ radijui sakė žurnalistas George'as Syrigos.

„Kauno klubas išnaudojo visas „Panathinaikos“ silpnybes – komandines ir individualias, kurios atsivėrė praradus Mattą Lojeskį, vienintelį genialų metiką „Panathinaikos“ gretose“, – pridūrė jis.

„Šis pralaimėjimas kelia nežinomybę, kaip toli „Panathinaikos“ šį sezoną gali nueiti“, – rašė Harris Stavrou, Sport24.gr apžvalgininkas.

„Xavieras Pascualis dabar jaučia tokį spaudimą, kokio Atėnuose dar nebuvo jautęs. Jau artimiausiu metu jam teks kalnus nuversti“.

H.Stavrou antrino kolegoms, sakydamas, kad „Panathinaikos“ tiesiog neranda žmogaus, kuris kompensuotų M.Lojeski netektį.

„Lukas Lekavičius nėra pajėgus šiam vaidmeniui. Nikos Pappas stengėsi jį atlikti, kažkas pavyko, bet tai ne pilnavertė išeitis“.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad nė vienas iš keturių „Panathinaikos“ vidurio puolėjų šiuo metu nėra geroje sportinėje formoje – nei Jamesas Gistas, nei Stephanas Lassme, nei Ianas Vougioukas nei Giorgos Papagiannis.

„Panathinaikos“ tikėjosi sezoną pradėti keturiomis pergalėmis, bet turi jau du pralaimėjimus“,– pabrėžė H.Stavrou.

Nikos Papadojannis iš Gazzetta.gr konstatavo, kad X.Pascualis „nudegė“ ketvirto kėlinio pabaigoje aikštėje laikydamas žemą penketą. Tai leido „Žalgiriui“ triskart atkovoti kamuolį puolime ir išplėšti pratęsimą.

„N.Calathesas dar galėjo pataikyti iš toli, bet metė neužtikrintai ir pataikė į lanką. „Treniruokis mesti tritaškius!“, – girdėjosi iš įvairių pusių. Bet jei jis pataikytų ir tritaškius, jis nežaistų Europoje, tiesa?“, – „Panathinaikos“ lyderrį apgynė N.Papadojannis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius