-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 24

Herojiška istorija, įkvėpusi „Olympiakos“ pergalei prieš „Žalgirį“

Jis yra tik šešioliktas žmogus komandoje pagal rezultatyvumą, tačiau jam aidėjo garsiausi Pirėjo „Olympiakos“ sirgalių aplodismentai. Graikus pergalei prieš „Žalgirį“ Eurolygos ketvirtfinalyje įkvėpė herojiškas rezervinio žaidėjo poelgis.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Olympiakos“(1-1) | 20:00 | Kaunas

Po „Olympiakos“ pergalės prieš „Žalgirį“ 79:68 graikai kalbėjo apie žmogų, kurio dažniausiai niekas nepastebi.

„Manau, kad jie buvo agresyvesni, kas mane nuliūdino“, – po pralaimėjimo Pirėjuje akcentus dėliojo Šarūnas Jasikevičius.

„Olympiakos“ agresijos lygis antrosiose rungtynėse pasikeitė taip, kad „Žalgirio“ atkovotų kamuolių puolime statistika nuo 14 smuko net iki 2. Tuo tarpu Taikos ir draugystės stadiono šeimininkai karaliavo baudos aikštelėje su 13 kamuolių po „Žalgirio“ krepšiu.

Tiek, kiek visas „Žalgiris“ – 2 kamuolius puolime, atkovojo žmogus, kurio iš viso neturėjo būti aikštėje.

Georgios Bogris su plyšusiu menisku ant parketo išlakstė beveik 7 minutes, per kurias padėjo „Olympiakos“ įmesti dviem taškais daugiau nei „Žalgiris“.

Prieš rungtynes gydytojai nustatė, kad vidurio puolėjui plyšo meniskas. Diagnozė aiški – operacija ir jokio krepšinio keturias savaites.

VIDEO: „Eurolygos diena“: neiššovę „Žalgirio“ ginklai, kurie gali užbaigti seriją su „Olympiakos“ (I)

Tačiau G.Bogris spjovė į medikų rekomendacijas ir veržėsi į aikštę. Toje pačioje klinikoje kitam centrui Nikola Milutinovui buvo atliktas tas pats magnetinio rezonanso tyrimas, kuris nustatė, kad reikės 10 dienų poilsio.

G.Bogris įsivertino, kad, nors šį sezoną tesužaidė pusę reguliariojo sezono rungtynių ir aikštėje praleisdavo vos po 7 minutes, iškritus pagrindiniam centrui, Ioanniui Sfairopoului reikės pagalbos po krepšiu.

„Tikrai nežaisi“, – savo vidurio puolėjui aiškino I.Sfairopoulas, tačiau net ir jis nesulaikė tvirto sudėjimo graiko.

VIDEO: „Eurolygos diena“: koks jausmas žaisti krepšinį ant ledo? (II)

Po sezono „Olympiakos“ turi teisę nutraukti sutartį su 29 metų 210 cm ūgio krepšininku. Tai reiškia, kad jeigu trauma paūmėtų – juk žaidžia traumuotas, G.Bogris rizikuoja savo darbu kitą sezoną, kadangi vasarą niekas nenorės įsigyti traumuoto aukštaūgio, metus prasėdėjusio ant „Olympiakos“ suolo.

Tačiau G.Bogriui tai buvo nė motais – jis paskutinėmis minutėmis prieš rungtynes buvo įtrauktas į galutinį dvyliktuką vietoj vilčių nepateisinančio amerikiečio Holliso Thompsono.

„Olympiakos“ sirgalių tribūna „Gate 7“ sužinojo apie šį didvyrišką centro poelgį. Tad kai per pristatymą nuaidėjo G.Bogrio – šešiolikto „Olympiakos“ žaidėjo pagal rezultatyvumą, pavardė, žmonės stojosi iš savo vietų ir garsiausiomis ovacijomis pasveikino Pirėjo klubo karį.

G.Bogris žaidė per skausmus. Gydytojai leido krepšininkui vaistus, tačiau aukštaūgio skausmo tai iki galo nenumalšino – „Olympiakos“ aukštaūgis grūmėsi sukandęs dantis.

Tačiau toks G.Bogrio pasiaukojimas užkrėtė visą „Olympiakos“ komandą, kuri nustelbė „Žalgirį“ savo energijos lygiu.

Įkvėptas bendražygio pavyzdžio į aikštę neigdamas medikų prognozes žengė ir Kostas Papanikolaou – kur kas svarbesnis „Olympiakos“ narys, cementuojantis visą gynybą.

„Jie žaidė su nuskausminamaisiais, nebūdami šimtaprocentės būklės. Bet jie žaidė iš širdies ir tai buvo didžiausias mūsų skirtumas pirmose bei antrose rungtynėse“, – saviškiais didžiavosi Ioannis Sfairopoulas.

„Tie vyrukai mums labai padėjo. Jie žaidė traumuoti, bet įnešė į žaidimą didžiulę energiją. Jie mums labai padėjo gynyboje. Kai pralaimėjome pirmąjį mačą, supratome, kad galbūt nuvertinome žalgiriečius, tad žaidėme intensyviau nuo pirmųjų minučių“, – antrino „Olympiakos“ aukštaūgis Kimas Tillie.

Širdis ir pasiaukojantis žaidimas skamba kaip eilinės abstrakcijos. Tačiau atkrintamosiose būtent tai kartais pranoksta visas taktikas.

„Taktikos yra savo vietoje, svarbios, bet tos visos širdies palikimas... – apie kovingumo svarbą kalbėjo Šaras. – Stengiamės, kovojome, bet pirmosiose rungtynėse aš to mačiau daugiau. Tokiose situacijose mes turime žaisti daugiau nei sužvėrėję.“

VIDEO: Karštas „Ginčas“: ar teisėjai pasmerkė „Žalgirį“ Pirėjuje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius