-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 17

Į atkrintamųjų pragarą pakilęs Šaras: apie dideles širdis, negražią seriją ir teisėjavimą

Kauno „Žalgiris“ pakilo į vieną svarbiausių kelionių šiame sezone. Bent jau kol kas. Žalgiriečiai su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje išvyko į Pirėjų, kur pradės Eurolygos atkrintamąsias. Lietuvos čempionų varžovas – dukart šiemet jau nugalėtas Pirėjo „Olympiakos“, bet treneris pabrėžia, kad šiame etape krepšininkams dėl pergalės teks kautis dar sunkiau.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmas serijos iki trijų pergalių rungtynes Taikos ir draugystės stadione „Žalgiris“ žais trečiadienį, o penktadienį laukia ir antra tarpusavio akistata.

„Daug laiko nebuvo, reikėjo žaisti trejas rungtynes per penkias dienas. Kažkiek ruošėmės, buvo dvi treniruotės, nuvažiavę vėl bandysim prisiminti kažkokias detales. Reikia eiti kautis, žaisti su didele širdimi ir su galva“, – prieš išvyką į Graikiją kalbėjo Š.Jasikevičius.

Tada, kai kauniečiai dukart palaužė „Olympiakos“, graikai nebuvo stipriausios sudėties, o ketvirtfinalyje į aikštę sugrįš ir vienas lyderių Georgios Printezis.

Puolėjas komandoje yra antras pagal rezultatyvumą (vid. 12,6 tšk.), atkovotus kamuolius (vid. 5,5 atk. kam.) ir naudingumą (14,8 naud. bal.).

Tačiau Šaras akcentuoja, kad ne mikrodvikovos ir patirtis turėtų būti pagrindinis faktorius. Svarbiausia – kentėti ir atiduoti visą save.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Panašu, kad G.Printezis žaisti galės, kaip keičiasi „Olympiakos“ žaidimas su juo? – žurnalistai Kauno oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Tai vienas geriausių žaidėjų Eurolygoj, jį sunku sustabdyti vienas prieš vieną. Turime būti pasiruošę kelis gynybos variantus ir prieš jį, ir prieš kitus žaidėjus. Svarbiausia bus, ar būsime pasiruošę kentėti, atiduoti visą save, žaisti disciplinuotai. Nemanau, kad tai bus graži serija, nemanau, kad „Olympiakos“ galima aplošti žaidžiant gražiai. Manau, kad tai bus labai sunki, fizinė serija, kurią lems detalės ir lengvų taškų nedalinimas.

– Jūs kaip žaidėjas turite atkrintamųjų patirties. Kaip tokie klubai pasikeičia, kai prasideda svarbiausios kovos?

– Reikia dar daugiau sužvėrėti. Tikrai reikia kreipti labiau dėmesį į detales. Daug yra variantų, daug yra dalykų.

– Ar keičiasi teisėjavimas atkrintamosiose? Gal teisėjai labiau saugo žvaigždes?

– Nemanau, kad saugo žvaigždes. Prie teisėjavimo irgi reikia prisitaikyti. Svarbiausia, kad mums duotų tokią pagarbą, kokios mes nusipelnėme kaip viena iš tų 8 komandų, patekusių į atkrintamąsias. Teisėjavimas turi būti „50 ant 50“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Gal bandote žaidėjams perduoti savo ilgametę patirtį?

– Žaidėjams akcentus dėliojau, kad čia yra atkrintamosios, čia dar turi kilti koncentracija ir atsidavimas, o paskui jau žaidėjams reikia su tuo tvarkytis. Galbūt neturim Eurolygos atkrintamųjų patirties, bet daug žaidėjų yra žaidę už savo rinktines, sunkiose arenose, sunkiose situacijose. Tas patirties faktorius yra, bet yra ir aibė kitų. Tikiuosi, kad tai nebus pagrindinis dalykas.

– Ar galima sakyti, kad G.Printezio ir Pauliaus Jankūno mikrodvikova yra viena svarbiausių?

– Reikės reaguoti į viską: kokios formos traumuoti žaidėjai, kaip mūsų žaidėjai tvarkosi su situacijomis, su atsakomybe. Čia sunku dabar pasakyti, bet aišku, Printezis yra vienas geriausių Eurolygos žaidėjų, todėl kažkokių variantų yra pasiruošta. Žiūrėsim.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius