Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 21

Į Kauną sugrįžęs P.Motiejūnas – apie Šaro ateitį: „Dėl jo vieną dieną esu ramus, kitą – jau ne“

Pirmadienio popietę trečiąją vietą Eurolygoje užėmę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugrįžo į namus. Prie Kauno rotušės juos pasitiko tūkstantinė fanų minia. Po šio sutikimo komandos direktorius Paulius Motiejūnas atskleidė, kad savo puikiu pasirodymu „žaliai balti“ sulaukė didžiulio skautų bei kitų klubų dėmesio. Labiausiai medžiojamas – pergalių kalvis Šarūnas Jasikevičius.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paklaustas, ar pergalingas žygis Europoje svariai papildys „Žalgirio“ biudžetą, P.Motiejūnas šyptelėjo: „Grąžinsime skolas. Pinigų kaip šieno. Skaitėme, kad Vyriausybė ruošiasi grąžinti 1999 metų skolą. Tai mes grąžinsim, mums grąžins. Labai gerai“.

Paulius Motiejūnas: „Grįžom, tyliai dirbsim, o kai bus – garsiai švęsim“.

Klubo direktorius patikino, kad grįžus į Kauną užvaldė tiesiog pasakiškos emocijos. Tokio sutikimo „Žalgiris“ nesitikėjo.

„Yra tas žingsniukas, kurį dar galima žengti toliau. Noras nedingo. Toks sutikimas motyvuoja toliau dirbti, siekti. Kad per 19 metų nebūtų vienas kartas“, – teigė P.Motiejūnas.

– Pauliau, teneris Š.Jasikevičius ne kartą žiniasklaidai užsiminė, kad būtent jūs tikėjote, kad komanda pasieks finalinį ketvertą. Tokiu tikėjimu užsidegė ir visa komanda?

– Tikėjimas yra svarbu. Visi fanai tikėjo. Visi tyliai, manau, tikim, tik nedrįstam pasakyti garsiai. Aš ir tyliai sakiau, tik Šaras visiems ėmė ir išplepėjo. Kaip jis pats sakė, žiūrint „ant popieriaus“ visos tos komandos yra stipresnės, geresni žaidėjai, bet kažkaip mes vis tiek esame trejetuke. Tik per tikėjimą tai pasiekėme. Kiekvienos rungtynės, žingsnis po žingsnio.

– Galbūt dabar tyliai kažką taip pat norite pasakyti?

– Tyliai sakau ir sakysiu. Garsiai nepulsim loti. Reikia gerbti visas komandas. Tikrai nesu tas, kuris siekia skambių frazių. Grįžom, tyliai dirbsim, o kai bus – garsiai švęsim.

– Ar prasidėjo jau pokalbiai su komandos nariais dėl kontraktų pratęsimo?

– Finaliniame ketverte visi agentai su visais žaidėjais kalba. Kalbų daug, visko daug. Spaudimo kai kuriems taip pat daug. Agentų dėmesys yra kitoks. Dėl to, kaip patobulėjo žaidėjai. Kaip europiniu lygiu algos išauga.

Yra keli variantai. Bandome juos susidėlioti ir žiūrėsim. Žaidėjams nereikia pateikti jokių argumentų, kad jie liktų. Pas mus treniruočių sąlygos geros, fanų bazė yra labai gerai. Kiekvienam žaidėjui suteiksime sąlygas čia patobulėt. Ypač dabar, kai susiklostė, kad komanda ir laimi. Niekam nereikia nieko aiškinti. Bendravimas su agentais yra kitoks. Galime būti išlepę ir sakyti, kad vieno ar kito nenorim. Kažkiek būti išrankesni nei anksčiau.

– Kas sulaukia iš žalgiriečių daugiausiai dėmesio?

– Matėt patys. Čia visur tas pats. Ar Lietuvoje, ar Serbijoje, ar Graikijoje, Izraelyje, Ispanijoje… Kur nuvažiuosi, vis tiek jis yra ašis. Jis yra tai, dėl ko mes viską turime, dėl ko stengiamės. Nenorim jam kelti to spaudimo. Viskas daugiausiai priklauso nuo jo. Visas Kaunas, visa šalis, visi politikai ir kiekvienas sirgalius, užsienio agentai ir skautai kalba, kad gerai susidirbome, gerai viskas funkcionuoja. Norisi, kad viskas važiuotų toliau.

Dienos nubrėžtos, kada Šaras turi apsispręsti galutinai, nėra. Reikia pabaigti šitą sezoną. Kalbų bus daug. Ne visos komandos dar žino, ką pasiliks, ko ne. Tik birželio pabaigoje viskas prasidės. Kad Šaras yra paklausus, žinome. Kad jis yra geras ir gal net geriausias, irgi žinom. Laukiam.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

– Ar dabartiniam „Žalgiriui“ ko nors trūksta? Kažko jau pradėjote dairytis?

– Jei lieka Šaras, reikia išlaikyti pagrindą, išlaikyti šitą chemiją, žaidėjus visus. Kartu ir jiems atsidėkoti už šitą darbą. Nepaleisti tai, ką turi. Nėra lengva pajausti tą chemiją tiek rūbinėje, tiek aikštelėje. Prioritetas – išlaikyti. O po to žiūrėsim – stiprinsim silpnąsias vietas.

– Nemuno saloje, šalia „Žalgirio“ arenos, šio komandos pergalingo žygio garbei bus pasodintas ąžuolas. Stiprybės prieš kiekvieną treniruotę suteiks ir jis?

– Stiprybės mums tikrai netrūksta. Visa šventė, fanų palaikymas įpareigoja stengtis, nesustoti. Net ir pačiam nuvažiavus yra labai daug emocijų. Pirmas finalinis ketvertas, kai važiuoju ne kaip žiūrovas, o kaip dalyvis. Visai kitaip viskas. Norisi, kad susitvarkytume visi su tomis emocijomis, kad tai būtų įprasta.

– Iki finalinio ketverto kalbėdamas apie Š.Jasikevičiaus pasilikimą klube teigėte, kad šansai yra 50 prieš 50 proc. Kaip dabar?

– Lygiai taip pat – 50 prieš 50 proc. Su juo nežinosi. Vieną dieną vakarą nueinu miegoti ramus, tikėdamas, kad jis liks, kitą – kad jau tikrai neliks. Tiek kalbų prisiklausiau. Ir iš NBA, ir iš Europos klubų. Mes turime savo pliusų. Turime kuo jį vilioti, ką jam pasiūlyti, kad jis liktų.

– O naujai iškepti čempionai – Madrido „Real“, domisi Š.Jasikevičiumi?

– Madridas, manau, liks su savo treneriu. Negriaus tos sistemos, kuri veikia. Dėl jų aš ne tiek pergyvenu. Pergyvenu dėl tų, kuriuos mes nugalėjome. Jie kelia įtampą.

– O ką pats Šarūnas kalba?

– Dar ne laikas. Nebaigėme sezono. Reikia jį ramiai ir sėkmingai pabaigti. Ką jis sako apie „Žalgirį“, jūs, manau, puikiai žinote. Puikiai sutariame, puikiai bendraujame. Negalvojame, kad turime menkus šansus dėl jo.

– Dėl pergalės mažajame finale komanda buvo užtikrinta?

– Tikrai ne. Buvo įtampos. Kaip teigė Eurolygos atstovai, trečios vietos rungtynės niekam nebūdavo įdomios. Tai aš pasakiau, kad mus bet kada priimkit, mums jos įdomios. Mes tikrai visą save atiduosim, kad tą trečią vietą iškovoti. Girdėjau daug pasisakymų, kad grąžinome intrigą, energiją net ir mažajame finale. Mums tai tikrai yra svarbu: ar ketvirtas, ar trečias, baigti pralaimėjimu ar pergale.

– Jei būtų tekę su čempionais tapusiu Madrido „Real“ klubu susitikti, kas būtų laimėję?

– Būtume laimėję.

VIDEO: Mėgstamiausia Kauno „Žalgirio“ ir sirgalių skanduotė krepšininkų sutiktuvėse Kaune

Emocijomis po sutiktuvių šalia Kauno rotušės dalijosi ir „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

„Sutikimas nuostabus. Kaip treneris sakė, emocijos tokios pačios, kaip 1999 metais, tik taurės nėra. Fanai yra kažkas nerealaus. O ir Belgrade. Matėsi, kad tiek turkų fanai, tiek CSKA fanai, – visi žiūrėjo į mūsų fanus ir bandė atkartoti. Jie buvo nežmoniška jėga ir kūrė nežmonišką triukšmą“, – teigė P.Jankūnas.

Jis prisipažino, kad širdyje tvyro tik patys geriausi jausmai. Kad tokie sutikimai, džiaugsmai ir šventimai būna įprasti tik pasibaigus sezonui.

„Suprantame, kad sezonas dar nebaigtas. Reikia toliau sėkmingai rungtyniauti Lietuvos krepšinio lygoje. Reikia iš naujo susikaupti, susikoncentruoti. Ar užteks motyvacijos LKL rungtynėms? Šiandiena dar nepridėjo tų jėgų, bet kai emocijos nuslūgs, kai grįšime į treniruočių salę, kai treneris sumotyvuos, o tą puikiai moka daryti, kausimės dėl žiedų“, – tikino komandos kapitonas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Paklaustas, ar spėjo su komanda atšvęsti sekmadienio pergalę, P.Jankūnas šyptelėjo: „Šventėme. Turėjome vakarienę. Šventėme ir po jos“.

Sutiktuvių metu ant scenos nuskambėjo Š.Jasikevičiaus mėgiamiausia daina „Juoda orchidėja“. Komandos kapitonui tai nebuvo naujiena. Pasak jo, „Juoda orchidėja“ skamba visuomet, kai tik „Žalgiris“ ką nors švenčia.

„Šis sėkmingas žygis mane asmeniškai tai motyvuoja likti komandoje. Tai kiekvieno žaidėjo asmeninio apsisprendimo reikalas. Kiekvienas po tokio sezono sulauks pasiūlymų. Daug kas norės tuos žalgiriečius išsivežti. Bet klubas dirba gerai – gal kai kurie ir liks“, – patikino P.Jankūnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Žurnalistų pakalbintas Š.Jasikevičius teigė, kad komandos sutikimas Kaune buvo nuostabus. Treneris pabrėžė, jog svarbiausia, kad tik būtų ką švęsti.

„Tai kai žinai, kad buvai taip arti tos viršūnių viršūnės… Sezono pradžioje taip negalvojome, tačiau dabar taip tikrai galvojame. Ar atšventėme? Ne, ką jūs. Tiesiai į lovas (nusišypsojo). Jūs patys žinote, koks tas trenerių štabas. Jau seniai pažįstami. Tokie mes jau esame. Ar jaučiu spaudimą, kad pasilikčiau? Nejaučiu. Su klubu kiekvieną dieną bendraujame. Atvirų kortų žaidimas. Ateis laikas, priimsim sprendimus“, – teigė Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius