Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 04

Į paskutinę tolimą išvyką pasileidęs Šaras turi paskutinį atsakingą norą

Šarūnas Jasikevičius su „Žalgirio“ vyrais paskutinį kartą šį sezoną kraunasi lagaminus į tokią tolimą kelionę. Ketvirtadienį rungtynėmis su „Baskonia“ Vitorijoje žalgiriečiai baigs pasirodymą Eurolygoje. „Eisime kautis šimtu procentų. Jaučiame didelę atsakomybę prieš daug ką: rėmėjus, sirgalius, klubą, vienas kitą“, – pareiškė „Žalgirio“ treneris.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ su 13 pergalių ir 16 pralaimėjimų nebepakils iš 10-osios turnyro lentelės vietos.

Lietuvos čempionai jau gali tik nukristi – ant kulnų mina „Barcelona“, kuri turi pergale mažiau ir paskutiniajame ture susikaus su „Fenerbahče“ Stambule.

Jeigu „Barca“ laimės, o žalgiriečiai grįš iš Vitorijos tuščiomis, dėl geresnio tarpusavio rungtynių įmestų ir praleistų taškų santykio katalonai bus dešimti, o „Žalgiris“ smuktelės į 11 vietą.

„Svarbiausia man yra mentalitetas, – 10-osios vietos nesureikšmino Š.Jasikevičius. – Labai gaila, kad mes žaidžiame dėl nieko. Bet norime tą gerą Eurolygos sezoną uždaryti su geru pasirodymu.

Prieš mus komandą, prieš kurią neturėtų trūkti motyvacijos. Tai juk labai talentinga pirmojo Eurolygos penketo komanda. Reikia tikėtis, kad žaidėjai eis į aikštę, norėdami pasilyginti, kur jie yra su vienais geriausių Europos žaidėjų. Jiems turi būti malonu varžytis.

Įdomu būtų nepaleisti, neatsipalaiduoti pasitaikius geriems momentams. Paimti tokias komandas kaip „Emporio Armani“ ar „Anadolu Efes“ turi labai greitai. Labai greitai atiduodame tą +11 su savo klaidomis, koncentracija, neatsidavimu gynyboje.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Jaučiame didelę atsakomybę“

„Baskonia“ su 17 pergalių malasi trijų komandų grūstyje 5–7 vietose. Aukščiau, į ketvirtąją vietą, baskai pakilti nebegali, bet pralaimėjimas gali netikėtai nublokšti į apačią, o tai reikštų akistatą su sezono lyderiais ketvirtfinalyje.

„Baskonia“ pastaruoju metu demonstruoja gerą formą – laimėjo 5 pastarąsias rungtynes iš 6. Tarp nuskriaustųjų buvo tokie klubai kaip Maskvos CSKA ar „Fenerbahče“.

„Kai sezonas su 30 rungtynių, visiems pasitaiko – į viršų ir apačią. Pastaruoju metu geros komandos iš pirmojo šešeto lengvai nedalija pergalių. Prasidėjo pats sezono įkarštis ir kovos dėl geresnės pozicijos.

Natūralu, kad komanda geriau žaidžia antroje sezono pusėje: žaidėjai pripranta prie naujo trenerio, jo filosofijos. Pernai Vitorija žaidė finalo ketverte. Nenustebčiau, jei ją ten vėl išvystume ir šiemet“, – baskų formą komentavo Š.Jasikevičius.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune „Žalgiris“ laimėjo 78:73. Bet nuo to laiko „Baskonia“ gerokai pasikeitė.

Pirmajame mūšyje 17 taškų pelnė pirmasis 2006-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas Andrea Bargnani. Tačiau pastaruoju metu italas baskams atneša daugiau žalos nei naudos. 4 iš 7 pastarųjų rungtynių 31 metų krepšininkas rinko minusinį naudingumo balą. Be to, jis pastaruoju metu nežaidžia dėl nugaros skausmų.

„Scanpix“ nuotr./Andrea Bargnani
„Scanpix“ nuotr./Andrea Bargnani

„Čia turbūt net nėra mūsų nuomonė – tą rodo ir jų skaičiai, – apie neigiamą A.Bargnani įtaką Vitorijos ekipos žaidimui kalbėjo Š.Jasikevičius. – Kiek stebiu, tai žaidėjas, kurį nuolat kamuoja traumos. Komandai daug teko žaisti be jo. Bet komanda su juo tikrai nesusilpnėjo ir rodė įspūdingus rezultatus.

Be Bargnanio Vitorijos žaidimas gal šiek tiek keičiasi, bet visus tuos pikenrolus ir pikenpopus jie pakeitė kitais pranašumais. Pagrindiniai akcentai liko tie patys – turime laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių, apginti baudos aikštelę, saugotis nuo prasiveržimų.

Pagrindinis dalykas – neleisti jiems bėgti. Daug kas priklausys nuo mūsų puolimo, kaip mes jį paruošime: ar turėsime gerą išsidėstymą, ar kamuolys judės gerai. Priklausys, ar nedarysime klaidų, nes jie už jas labai baudžia.“

Pernai Vitorija žaidė finalo ketverte. Nenustebčiau, jei ją ten vėl išvystume ir šiemet.

Nuo pirmosios dvikovos keitėsi ir „Baskonia“ sudėtis – dabar ten žaidžia buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Nicolas Laprovittola (vid. 3,2 tšk., 2,4 rez. perd.).

Lyderių vaidmenį dalijasi gynėjai Shane'as Larkinas (12,9 tšk., 5,7 rez. perd.) bei Rodrigue'as Beaubois (11,5 tšk.) ir puolėjas Adamas Hanga (10,7 tšk.).

Šis „Baskonia“ žaidimo variklis užkūrė komandą penktai vietai Eurolygoje.

„Jų rezultatai manęs nestebina, – tikino Š.Jasikevičius. – Vitorijos sudėtyje yra daug žaidėjų, kurie yra su NBA potencialu arba atėję iš NBA. Mano nuomone, tai viena labiausiai NBA skautų stebimų Europos komandų.

Larkinas, Hanga, Diopas, Bargnani, Šengelija, Budingeris – kuriuo nors metu jie sukosi apie NBA ir gal ruošiasi ten sugrįžti. Talento jiems netrūksta, o tai parodo jų pozicijos pagal pelnomus taškus ir puolimo skaičius.“

Atsisveikinti pergale su savo sirgaliais praėjusią savaitę „Žalgiriui“ nepavyko. Tačiau toks jau tas sezonas, kad šį sezoną žalgiriečiai geriau žaidžia svečiuose nei namuose. Į Vitoriją tokio charakterio „Žalgiris“, kokį matome šį sezoną, tikrai nevažiuoja tik „pasitreniruoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius