Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Ir patenkintas, ir nusiminęs Šaras: apie „Žalgirio“ limitus ir lyderio trūkumą

Šarūnas Jasikevičius suplojo delnais aidint rungtynių sirenai. Jis nuleidęs galvą ėjo pasveikinti su pergale savo mokytojo Željko Obradovičiaus. Bet negali sakyti, kad jis ir „Žalgirio“ vyrai nebandė. Dviženkliu skirtumu nutolę žalgiriečiai buvo arti tikslo, bet antrąsyk negalėjo prilygti Eurolygos čempionui Stambulo „Fenerbahče“ 78:85.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šaras ištiesęs rankas net pats palipo gerą metrą ant parketo, kad kas nors pasiųstų kamuolį Pauliui Jankūnui po krepšiu. Atrodo, pats tuoj būtų tą padaręs. Kritinėmis minutėmis treneris rankų mostais energingai ragino žalgiriečius bėgti į priekį, tačiau „Žalgirį“ paralyžiavo čempioniški Stambulo „Fenerbahče“ nuodai. Ir natūralūs „Žalgirio“ galimybių limitai.

„Žalgirio“ tritaškiai buvo reti kaip fejerverkai, bet džiaugsmas po jų – lyg sutinkant Naujuosius. Tokius „Žalgirio“ arenoje dažniausiai sprogdino Artūras Milaknis, išmetęs ir pataikęs pirmąjį komandos tolimą metimą 13-ąją susitikimo minutę.

Taiklūs „Žalgirio“ šūviai, o ypač – metimų kruša iš baudos aikštelės, siutino Željko Obradovičių, kurio veidas net mėlynavo iš pykčio.

Edgaras Ulanovas su Brandonu Daviesu pasiaukojančiai šoko traukti kamuolių į užribį, negailėdami fotografų objektyvų, bet tyliai kaip penktadienio vakarą virš Kauno susikaupęs tamsus lietaus debesis, Eurolygos čempionas užtemdė išsišokėlį iš Kauno.

Kevinas Pangosas neišsilaisvino iš čempioniškų gynybos gniaužtų. Artūras Milaknis ėmė dvejoti prie tritaškio linijos. Brandonas Daviesas turėjo daug noro ir energijos, bet ji virto ne protingais sprendimais, o nelogiškais metimais.

„Žalgiris“ prieš pertrauką buvo nutolęs ir dviženkliu skirtumu, tačiau bėgant rungtynėms mokytojas išstudijavo savo mokinį.

Dar vieną ambicingą „Žalgirio“ šokį su kamuoliu matė 15 238 žiūrovai, turkų, lenkų, italų žurnalistai, net Čekijos krepšinio aistruoliai.

Tai buvo gera kova, kurią Europai pristatė „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ vyrai. Š.Jasikevičius neturėjo pernelyg dėl ko skųstis.

„Antroje pusėje sužaidėme prasčiau nei pirmoje. Tikrai dominavome iki pertraukos su savo energija ir žaidimo planu, bet po to kažkur paleidome.

Labai stipriai kainavo kiekviena detalė. Kažkiek nustojome veržtis, kažkiek nustojome žaisti agresyviau. Kita vertus, ne viskas priklauso ir nuo mūsų. Žaidėme prieš puikią komandą. „Fenerbahče“ kai kada įmetė sunkius metimus.

Mes kiek nelauktai sustojome prieš jų gynybą, kai jie pradėjo keistis visais žaidėjais. Aibę kartu neradome mūsų aukštų po krepšiu. Jie buvo užsiėmę geras pozicijas, reikėjo tik įmesti, bet toks vaizdas, kad kartais užmiršome žaisti prieš šitą gynybą ir ką buvome susitarę.

Bet, manau, ir mūsų fanams turėjo patikti tokia kova, toks kibimas į atlapus Eurolygos čempionams.

Visumoje, tai buvo puikios rungtynės. Yra kaip yra“, – rungtynes apibendrino Š.Jasikevičius.

– Kas iš vėžių išmušė Keviną Pangosą, kuris didžiąją dalį rungtynių atrodė kaip nesavas?

– Manau, pražangos. Kai kuriose situacijose jam nepasisekė. Kai kur jis negali daryti antros baudos. Duok įdėti Vesely ir viskas. Jis turi suprasti savo vertę komandai. Bet tai nebuvo problema.

Bet, manau, ir mūsų fanams turėjo patikti tokia kova, toks kibimas į atlapus Eurolygos čempionams.

Vėlgi, tiek mūsų įžaidėjai, kuriuos išvedame į tas situacijas, kuriose reikia įvesti kamuolį tam žaidėjui, kuris turi ūgio pranašumą, mes to neįžvelgėme. Kai kur net nesupratome, kaip „Fenerbahče“ ginasi, nors buvome gerai paruošti.

Kita vertus, nėra lengva, nes varžovas labai aukštas ir ilgomis rankomis. Tas fiziškumas maišė viską matyti ir lengvai paduoti. Sunku, sunku. Bet... Turėjome kažkokių galimybių.

Gaila. Labai sudegėme eidami varžovams iš priekio. Paprasčiausiai nepadarėme elementaraus dalyko, ką padarome. Pralošėme gal 10 taškų neišeidami iš priekio. Žinojome, kuriuos žaidėjus atakuos iš kurio derinio, bet neišėjome iš derinio.

– Sloukas ketvirtajame kėlinyje sumetė 13 taškų. Kas nepavyko prieš jį gynyboje?

– Pradėjome prasčiau lįsti per užtvaras. Apeliavome į tą.

Galbūt jis išėjo iš užtvarų per lengvai matydamas krepšį. Jis patyręs – pataikė. Po to vieną tritaškį pataikė per mūsų centrą, kas nėra lengva. Kažkiek tuo rizikavome.

Buvo labai didelis akcentas nuimti jų iš vietos metamus tritaškius. Kai kur tą padarėme, bet komanda patyrusi, pradeda prisitaikyti prie idėjų. Kažkur nubaudė.

– Vasilije Micičius iki pertraukos buvo tas žmogus, kuris agresyviai veržėsi ir pelnė 11 taškų. Bet po pertraukos jis buvo tuščias. Kas jam nutiko?

– Jis kažkodėl pradėjo žaisti dvejodamas, ką iliustravo pirmos kelios atakos iškart po pertraukos. Kita vertus, pora prasiveržimų buvo neblogų. Nežinau.

Kevino 23-24 minutės mūsų komandai yra per mažai. Visi žinome – mes labai nuo jo priklausome. Tos baudos kažkiek jo klaida, kažkiek paprasčiausiai nesėkmė. Ir viskas susideda. Vis dėlto mes savo resursais esame limituoti.

VIDEO: Š. Jasikevičiaus komentaras po pralaimėjimo „Fenerbahče“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius