Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

Iš aikštės išvarytas Šaras: „Tik tiek pasakysiu, kad rūbinėje internetas vėluoja 2–3 minutes“

31-oji minutė. Arbitras Benjaminas Jimenezas ilgai žiūrėjo į teisėjams priekaištaujantį Šarūną Jasikevičių, kol akimirką pagalvojęs nusprendė – techninė pražanga. Šarui tai reiškė „lauk“ iš aikštės, nes techninė – antroji. Rankomis „numosavęs“ teisėjo verdiktą, Šaras sparčiu žingsniu iškulniavo į rūbinę. Jį plojimais palaikė „Žalgirio“ arena – čia visada rasi užtarimą priekaištaudamas vyrams su švilpuku. Renaldas Seibutis pakilęs iš savo vietos ėmė raginti komandos draugus. Darius Maskoliūnas atsistojęs tik gurkštelėjo mineralinio. Prasidėjo ekstremalus „Žalgirio“ šturmas, nuvertęs Eurolygos čempioną 79:74.
Šarūnas Jasikevičius
„Žalgiris“ – CSKA rungtynių akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – CSKA 79:74 | Eurolyga

Plojimais išlydėję Šarą į rūbinę, „Žalgirio“ sirgaliai kilo iš savo vietų apeliuodami į teisėjų sprendimą. Pastarąjį ir visus kitus, kurie vertė stvertis už galvų ir žalgiriečius, ir 9 tūkstančius žiūrovų „Žalgirio“ arenoje.

Sukilo ir „Žalgirio“ krepšininkai. Likus žaisti tris minutes „Žalgirio“ areną užliejo euforija, kai Kevinas Pangosas tritaškiu likus žaisti pustrečios minutės persvėrė rezultatą 73:72.

Taiklios Pauliaus Jankūno baudos, Artūro Milaknio dvitaškis, Kevino Pangoso šaltakraujiškumas ir kritinė situacija sudrebino net laisvo atakavusio geriausio Eurolygos žaidėjo Nando De Colo rankas.

Kiekvieną sykį, kai einu į spaudos konferenciją, Maskoliūnas ir Songaila rūbinėje sako neužmiršti, kad jie su Songiu buvo geriausi. Turbūt supratote, kad jie yra geriausi.

Šaras juokėsi šalia „Žalgirio“ rūbinės, kurioje liko stebėti likusių istorinių 9 minučių. Tai buvo pirmoji žalgiriečių pergalė prieš CSKA Eurolygoje nuo 2000-ųjų. Po 17 iš eilės pralaimėtų tarpusavio dvikovų.

„Negaliu visko pasakyti, ką galvojau rūbinėje, – spaudos konferencijoje šypsojosi Š.Jasikevičius. – Tik tiek pasakysiu, kad internetas rūbinėje vėluoja 2–3 minutes. Kai išgirdau riksmus, supratau, kad viskas, pabaiga. O kad viskas ėjo į gerą pusę, ir taip buvo aišku.

Šiek tiek jaučiu baltą pavydą Dariui, kad jis ten buvo. Bet tikrai nebuvau pasiruošęs antrą sykį šį sezoną pralaimėti CSKA su tokiu didžiuliu baudų skirtumu. Maskvoje jie gerina rekordus, šiandien man irgi daug kas nepatiko. Bet apie tai mums šnekėti po pergalės būtų kvaila. Labiausiai reikia pasidžiaugti Dariumi ir žaidėjais.

Kiekvieną sykį, kai einu į spaudos konferenciją, Darius Maskoliūnas ir Darius Songaila rūbinėje sako neužmiršti, kad jie su Songiu buvo geriausi. Turbūt supratote, kad jie yra geriausi.“

Koridoriuje tarp aikštės ir rūbinės išsirikiavę žaliai baltų sirgaliai ovacijomis sutiko Darių Maskoliūną, kuris į sveikinimus atsiliepė pergalingai mojuodamas.

Šarūnas Jasikevičius jau antrojo kėlinio pabaigoje gavo perspėjimą, kad dar vienas kartas ir lėks lauk iš aikštės. „Žalgirio“ treneris gavo pirmąją techninę pražangą, kai kaip ir visa „Žalgirio“ arena pirštais sufleruodamas žingsnius neišgirdo teisėjų švilpuko.

Švilpukai paveikė žalgiriečių trenerį. Šį teko raminti ir Dariui Maskoliūnui, kuris išsigando, kad arbitrai dar iki pertraukos iš tikrųjų gali ryžtis išvaryti „Žalgirio“ vairininką iš aikštės.

Teisėjai buvo griežti „Žalgiriui“, o „Žalgirio“ arena griežta jiems, kai dar prieš pertrauką smerkiančiu švilpimu palydėjo atvykėlius į rūbinę.

Labiausiai reikia sveikinti sirgalius. Šitos principinės pergalės jie laukė jau daugybę metų.

Šaras dar pats prieš išsiskirstydamas spėjo su jais persimesti keliais žodžiais. Bet rankų mostas leido suprasti – vyrai vienas kito nesuprato.

Po pertraukos neišgirdęs žingsnių švilpuko Šaras ėmė kvatoti ir negalėjęs patikėti net prisidengė burną. „Žalgirio“ sirgaliai juokdamiesi plojimais pritarė treneriui.

Netrukus Šaras jau meldė teisėjų teisybės – šie sušvilpė tris sekundes, bet gerokai per vėlai – jau tik įnirtingai išreikalavus „Žalgirio“ treneriui. Žalgirietis net padėjęs ranką ant peties užsipultam slovėnui Saša Puklui paliko keletą draugiškų pastabų. Bet vyrukų su oranžiniais marškinėliais širdys buvo ledinės, kai antroji techninė 31-ąją minutę užbaigė rungtynes Šarūnui Jasikevičiui. Bet ne „Žalgiriui“.

„Sveikinimai komandai ir visam trenerių štabui, kuris puikiai susitvarkė su ekstremaliomis situacijomis. Labiausiai reikia sveikinti sirgalius. Šitos principinės pergalės jie laukė jau daugybę metų, – spaudos konferencijoje sakė Š.Jasikevičius. – Vyrai žaidė, ruošėsi rungtynėms ekstremaliomis sąlygomis. Net jų pasirodymas sekmadienį prieš „Nevėžį“, galbūt daugeliui nebuvo svarbus, bet mes jau jautėme, kad prieš Kėdainius žaidėme ruošdamiesi CSKA. Tik taip su geromis treniruotėmis galima kažką pasiekti.

Bet kai žaidžiame su Eurolygos čempionais, kurie per rungtynes pelno po 88 taškus, o po pertraukos leidžiame įmesti tik 29-is... Tai yra vienintelis būdas nugalėti čempionus.

Tai fantastinė pergalė. 29 praleisti taškai antroje pusėje parodo, koks buvo vyrų atsidavimas. Ir būtent tokia pergalė, kurios mums reikėjo. Fantastinis vakaras. Ką čia daugiau bepasakysi.“

– Kova taškas į tašką su Eurolygos čempionais Maskvoje ir pergalė Kaune. Ką tai sako apie „Žalgirio“ potencialą?

– Sako, kad kai nežaidžiame 5–7 rungtynių serijos – galime nugalėti bet ką. Reikia tuo tikėti, kažkur prieš didžiąsias komandas rizikuoti. Mes kažkur rizikavome. Tai pasiteisino.

Buvome nubausti dėl netikėtų dalykų. Kai kurių žaidėjų procentas pataikant nuo baudų. Kai kurių žaidėjų procentas metant iš toli. Svarbiausia, kad yra užsivedimas, ėjimas, plano vykdymas. Kartais pavyksta, kartais ne, nes esame jauna komanda. Gaila, kad tai buvo antradienis – negalėjo ateiti daugiau žmonių. Jie būtų gerai praleidę laiką.

– Penktadienį po pralaimėjimo „Real“ skundėtės, kad žaidėjai nenori užsmaugti varžovų. Šįkart norėjo?

– Antroje pusėje, galvoju, jie tikrai ėjo su ta idėja, kad reikia pirmiausia sustabdyti CSKA. Pradėjome spurtu, kuris suteikė vilties. Pradžioje tiesiog daug klydome ir buvome nubausti. Bet tai yra fantastinis vakaras.

Aliaus Koroliovo nuotr./Darius Maskoliūnas
Aliaus Koroliovo nuotr./Darius Maskoliūnas

– Augusto Lima, Kevinas Pangosas ir Leo Westermannas pastaruoju metu išgyveno ne geriausią laikotarpį, bet šiandien sužaidė išskirtinai.

– Gynėjams ryte sakiau, kad tai jų rungtynės. Nes jie turi vesti komandą į priekį dėl agresyvios CSKA gynybos. Pirmajame kėlinyje padarėme 10 klaidų, iš kurių 8 padarė įžaidėjai. Pagal jų gynybinę sistemą, tų klaidų yra per daug. Bet tai vis dėlto yra logiška. Nes paprasčiausiai jie dvigubina agresyviai, o mūsų gynėjai jauni ir padaro klaidų. Bet kai žaidžiame su Eurolygos čempionais, kurie per rungtynes pelno po 88 taškus, o po pertraukos leidžiame įmesti tik 29-is... Tai yra vienintelis būdas nugalėti čempionus.

– Iki pergalės turėjote trijų pralaimėjimų seriją. Triumfas prieš CSKA pašalins įtampą?

– Įtampą žiūrėdamas žiūrėdamas vaizdo analizę. Yra emocijų, kai dalykų negalime kontroliuoti. Bet komanda tikrai nežaidžia blogai. Šiandien, sakau, tai yra tas „Žalgirio“ žaidimas, kurio norime. Veržlus, agresyvus, sukuriant progas. Bandėme tą akcentuoti prieš rungtynes. Bet svarbiausia, kad daug kur gynybinis planas pasiteisino.

Gali kalbėti kiek nori, bet jei žaidėjai šiai fantastinei puolimo komandai leidžia įmesti tik 29 taškus, turėsi šansą išlošti. Neužmirškime, kad už tai atsakingas treneris (šypsosi.).

VIDEO: A.Lima apie išvarytą Š.Jasikevičių: „Tai mus labiau motyvavo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius