-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 03 08

Ispanus nubloškę žalgiriečiai prabilo Šaro žodžiais

Kauno „Žalgirio“ arena taip nesiūbavo jau seniai. Sunkiame ir nesibaigiančia traumų virtine nusagstytame sezone lengva pergalė prieš Las Palmo „Gran Canaria“ buvo tarsi gaivus oro gurkšnis. Gurkšnis, kurio ypač reikėjo po pastarojo pralaimėjimo Vitorijoje ir sensacingo kluptelėjimo Karaliaus taurės turnyre.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kanarų salų krepšininkų pasirodymas ketvirtadienį labiau priminė atostogas nei rimtą Eurolygos mūšį, tačiau Šarūnui Jasikevičiui tai rūpėjo mažiausiai.

Vilčių prasmukti į atkrintamąsias dar neprarandantys kauniečiai ketvirtadienį sužaidė drausmingiausią mačą šį sezoną Eurolygoje ir tai griežtos rankos savininkui Š.Jasikevičiui ypač patiko.

„Tokių pergalių Eurolygoje daug nebūna. Iš disciplinos, susikaupimo, užduočių išpildymo tai buvo pats geriausias mūsų mačas“, – tai užtvirtino Šaras.

Tačiau griežto plano efektyvumą mače su uraganiniu greičiu neretai bėgančiu priešininku po ketvirtadienio akistatos pažymėjo ne tik „Žalgirio“ generolas, bet ir jo kariai.

„Detalės buvo svarbiausias dalykas šiame mače. Svarbiausia, kad laikėmės žaidimo plano ir galiausiai tai mums atnešė rezultatą. Žaidėme drausmingai abiejose aikštės pusėse – tiek po savuoju krepšiu, tiek puolime“, – po rungtynių kalbėjo 12 taškų pelnęs Thomasas Walkupas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

Jis šį kartą dvikovą kiek netikėtai pradėjo ant suolo, užleisdamas vietą starto penkete Leo Westermannui, tačiau dėl to nė kiek neišgyveno.

Gynėjo teigimu, ketvirtadienio dvikova su Las Palmo klubu puikiai parodė, kokios yra svarbios detalės, kurias Šaras savo vyrams į galvas kala kiekvieną dieną.

„Šiandien labai svarbu buvo nekartoti klaidų, kokių šį sezoną padarėme ypač daug. Visgi net ir įgiję pranašumą nesustojome, ėjome į priekį ir neatsipalaidavome, nors aikštėje žaidė ir jauni mūsų žaidėjai“, – teigė amerikietis.

Vienas tokių buvo Rokas Jokubaitis. Š.Jasikevičius savo jaunąjį įžaidėją ne kartą yra gyręs būtent už bene geriausią įsiklausymą į kritiką ir nurodymus.

Tokį patį savo įžaidėją treneris pamatė ir ketvirtadienio vakarą. Per septyniolika minučių Rokas buvo ryški figūra aikštėje, puikiai pildė trenerio nurodymas ir netgi susprogdino „Žalgirio“ areną antrajame kėlinyje išrašydamas oponentui bloką.

„Esu jaunas žaidėjas, tad man visada svarbiausia žaisti protingai, tvarkingai apsiginti, laiku prasižengti. Bet šį kartą susikaupimas lėmė ir gerus rezultatus puolime“, – kukliai šypsojosi aštuoniolikmetis, kuriam Š.Jasikevičius suteikė beveik 18 minučių, per kurias R.Jokubaitis pasižymėjo 8 taškais ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Po dvikovos strategas prisipažino, kad nemaža dalimi tokį pasitikėjimą jaunasis žalgirietis užsitarnavo jau pirmajame šių komandų tarpusavio mače, kai labai sėkmingai vykdė užduotis ir priėmė puikius sprendimus.

„Šį kartą jis vėl gerai žaidė, jam prieš šią sistemą paranku rungtyniauti“, – savo įžaidėją ir ketvirtadienio vakarą pagyrė treneris.

Rungtynių metu buvo epizodų, kai R.Jokubaičiui teko akis į akį kautis su 22 metais vyresniu oponentu Alberto Oliveriu, bet skambios pavardės ir solidus priešininkų stažas talentingam mažeikiškiui jau seniai nedaro įspūdžio.

„Svarbiausia yra visą laiką kryptingai dirbti ir stengtis, o jei tai darai atiduodamas visas jėgas, rezultatas ateina savaime. Tą šį kartą ir pamatėme“, – tarsi trenerio žodžiais po mačo kalbėjo R.Jokubaitis.

VIDEO: Pamatykite: Kauno „Žalgiris“ nušlavė varžovus ir iškovojo įspūdingiausią sezono pergalę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius