Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 02

Izraelio treneris turi pastabą „techninių karaliui“ Šarui: „Negalima taip žeminti žaidėjų“

Izraelio žiniasklaida nusilenkė „Žalgiriui“ ir Šarūnui Jasikevičiui. Atėjo laikai, kai net toks didingas klubas kaip Tel Avivo „Maccabi“ nebesistebi pralaimėjimu žalgiriečiams 84:99. Žydai pripažino Lietuvos čempionų galybę, bet vietos treneris Zvi Sherfas turėjo pastabų Šarui.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Būtent Zvi Sherfas treniravo „Maccabi“, kai „Žalgiris“ pastarąjį kartą prieš 10 metų Kaune savo žiūrovams buvo padovanojęs pergalę prieš Tel Avivo klubą.

2008-ųjų vasario 21-ąją Rimanto Grigo treniruojami žalgiriečiai 101:82 pranoko „Maccabi“. Kitos „Žalgirio“ pergalės prieš geltonuosius Kaune reikėjo laukti dešimtmetį – iki vakar.

Tad nieko keisto, kad Z.Sherfui, kadaise treniravusiam ir Izraelio krepšinio rinktinę, „Žalgirio“ bei „Maccabi“ akistata sukėlė nostalgiją. Bet stebėdamas susitikimą treneris turėjo pastabų Š.Jasikevičiui.

„Šaras gražiai auga kaip treneris. Jo beprotybė prie šoninės linijos veikia komandą. Bet Šaras neturėtų visada už kiekvieną klaidą staugti ir kartais žeminti savo žaidėjų“, – pastebėjo 62-ejų strategas.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie techninę baudą: „Gavau ją už nieką“

Rungtynių įkarštyje Š.Jasikevičius buvo nubaustas ir technine pražanga. Kaip pats sakė po pergalės spaudos konferencijoje, nesuprato, už ką.

„Jo istorija su teisėjais yra problematiška. Šaras yra techninių karalius. Jis turi keistis, nes tai jam trukdys“, – patarė Z.Sherfas.

Specialistas reziumavo, kad Š.Jasikevičius parengė geresnį žaidimo planą nei Nevenas Spahija ir jam turėjo geresnius vykdytojus.

Z.Sherfas pasigedo „Maccabi“ gynybos reakcijos į nuostabų „Žalgirio“ tritaškių pataikymą (14/23). Esą tokiomis aplinkybėmis Tel Avivo ekipa privalėjo kažką keisti.

„Žalgiris“ pirmą kartą Eurolygos varžybose per pagrindinį laiką „Žalgirio“ arenoje įmetė tiek taškų – net 99. Ir tiek tritaškių žalgiriečiai pastarąjį kartą buvo prisvaidę tik prieš 5 metus.

Izraelio žiniasklaida grūmoja, kad tai yra tragiškos „Maccabi“ gynybos atspindys.

„Mes pamatėme, kad Tel Avivo gynyba nėra netinkama, prasta ar bloga. Ji tiesiog tragiška, – kritikavo „Sport 5“. – Dar sykį pamatėme, kad „Maccabi“ dar neprilygsta pirmojo šešeto ar net aštuoneto komandoms. Tokia gynyba yra trenerio ir žemų gynėjų rūpestis.

Rungtyniaudami su tokia protinga ir vieninga lietuviška komanda, mes pamatėme, kaip „Maccabi“ dar atsilieka nuo aukštų standartų.“

„Po dviejų pergalių Eurolygoje ir 111 taškų pasirodymo Milane lūkesčiai buvo dideli. Bet Spahijos komanda tiesiog nežinojo, kaip susitvarkyti su Šaro snaiperiais. Be to, Šarūnas Jasikevičius paruošė puikų gynybos planą prieš mūsų puolimo lyderį Pierre'ą Jacksoną bei snaiperius, kurie pradėjo pataikyti per vėlai“, – pridūrė „One“.

VIDEO: Edgaras Ulanovas: apie bausmę A.White’ui, žaidimą su kauke ir įtemptas rungtynes

Izraelio žiniasklaida pastebėjo, kad „Žalgiris“ Tel Avivo komandai dabar jau sunkiai pasiekiamas.

Dar nesibaigus 21-ajam turui, „Žalgiris“ su 13 pergalių žengia šeštas, „Maccabi“ su 11 – aštuntas.

Žalgiriečius nuo „Maccabi“ skiria dvi pergalės, bet, norėdami aplenkti Kauno komandą, dėl prastesnio tarpusavio įmestų ir praleistų taškų santykio, jie turės laimėti dar vienu kartu daugiau.

Bet aukštų standartų kartelę pakėlęs „Žalgiris“ jau nebe „Maccabi“ rūpestis. Tel Avive svarstoma, kaip jiems pavyks išsilaikyti aštuntoje vietoje ir paskutiniame Eurolygos ketvirtfinalio traukinio vagone.

VIDEO: P.Jankūnas apie naują 100 rungtynių seriją: „Duok Dieve, tik kad nebe tas amžius“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius