Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 09

Izraelio žiniasklaida: Šaras atsisakė palikti „Žalgirį“ ir treniruoti „Maccabi“

Naujo trenerio besidairantis Tel Avivo „Maccabi“ klubas užmetė meškerę į Lietuvos krepšinio rinką. Izraelio žiniasklaida praneša, kad „Maccabi“ vyriausiojo trenerio postą norėjo siūlyti Šarūnui Jasikevičiui.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Tačiau 39-erių Gintaro Krapiko asistento galimybė treniruoti "Maccabi" taip nesuintrigavo ir jis nusprendė, kad dabar jam geriausia likti Kauno „Žalgiryje“. 

Izraelyje taip pat pasirodė publikacijų, kad Šaras į „Maccabi“ vyr. trenerio postą parekomendavo Joną Kazlauską.

Š.Jasikevičius: „Visada sakiau, kad jaučiuosi pasiruošęs, bet nenoriu niekur skubėti. Jei tampi vyr. treneriu, tie pirmieji metai yra labai svarbūs. Arba tau uždės etiketę į vieną, arba – į kitą pusę.“

Lietuvos specialistas jau anksčiau buvo minimas tarp pretendentų treniruoti „Maccabi“.

Realiausiu pretendentu treniruoti Tel Avivo klubą laikomas Izraelio rinktinės strategas Erezas Edelshteinas. Kita vertus, jis yra minėjęs, kad neapsiima pradėti dirbti komandose jau prasidėjus sezonui.

Šaras nenori skubėti

Dar Šarui tik pabaigus profesionalo karjerą, žiniasklaidoje netrūko gandų apie jo ateitį treniruojant „Maccabi“. Tačiau tada Š.Jasikevičius „Žalgiryje“ prisijungė prie G.Krapiko ir kartu darbuojasi antrą sezoną.

Tel Avive Š.Jasikevičius žaidė 2003–2005 m. ir „Maccabi“ paliko ryškų pėdsaką. Jis du kartus atvedė Tel Avivo komandą prie Eurolygos čempionų sosto.

„Iš tikrųjų, visada sakiau, kad jaučiuosi pasiruošęs, bet nenoriu niekur skubėti, – interviu 24sek.lt apie pasiruošimą tapti vyr. treneriu, yra sakęs Š.Jasikevičius. – Jei tampi vyr. treneriu, tie pirmieji metai yra labai svarbūs. Arba tau uždės etiketę į vieną, arba – į kitą pusę. Man būtų labai svarbu gauti gerą darbą, kur manimi tikėtų, pasitikėtų ir leistų dirbti. Nebūtinai aukščiausiame lygyje. Kai tokį darbą gausiu, tada bandysiu būti pirmu treneriu.“

Šarūnas Jasikevičius su „Maccabi“ marškinėliais
Šarūnas Jasikevičius su „Maccabi“ marškinėliais

Kliūtis – kilmė

Tel Avive abejojama sėkminga J.Kazlausko ir „Maccabi“ derybų baigtimi. Pagrindinė priežastis – „Maccabi“ požiūris į užsienio trenerius.

Ne žydų kilmės treneris pastarąjį kartą „Maccabi“ klubą treniravo 2007 metais. Tai buvo iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ į Tel Avivą sparnus pakėlęs kroatas Nevenas Spahija.

Tel Avive abejojama sėkminga J.Kazlausko ir „Maccabi“ derybų baigtimi. Pagrindinė priežastis – „Maccabi“ požiūris į užsienio trenerius.

Tai buvo vienintelis kartas per pastaruosius 18 sezonų, kai „Maccabi“ klubą treniravo svetimšalis.

Žydų kilmės trenerių tradicijos „Maccabi“ klube – labai gilios. „Maccabi“ laikoma „Tautos komanda“, todėl klubo vadovai turi viziją trenerio poste matyti žydą.

Anot šaltinių Izraelyje, vienintelis realiausias pretendentas iš užsienio perimti „Maccabi“ vairą yra Nikola Vujčičius.

Šis krepšininkas „Maccabi“ komandoje žaidė šešerius metus, o nuo 2013-ųjų įsidarbino Tel Avivo klubo vadovybėje.

Tačiau tam smarkiai priešinasi Sh.Mizrahi ir keli kiti „Maccabi“ valdybos nariai.

Jei „Maccabi“ kriterijus atitiko N.Vujčičius, natūralu, kad Tel Avive fantastiškai laiką praleidęs Š.Jasikevičius iš užsieniečių galėjo būti vienas tinkamiausių variantų treniruoti komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius