-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 21

J.Repeša – apie didžiulį „Žalgirio“ pranašumą ir avarinę „Budučnost“ situaciją

Jasminas Repeša nusijuokė paklaustas, kiek „Budučnost“ žaidėjų atvyko į Kauną mūšiui su „Žalgiriu“. Adrijos lygos čempionai neteko pusės komandos, kai dalis žaidėjų išvyko į Juodkalnijos rinktinės stovyklą, o dalis iškrito iš rikiuotės dėl sveikatos problemų. „Pažiūrėsime, kas galės žaisti“, – prieš mačą su „Žalgiriu“ visų kortų neatvertė „Budučnost“ specialistas.
Jasminas Repeša
Jasminas Repeša / Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Budučnost“ | 20:00 | Kaunas

„Budučnost“ privačiame reise Podgorica-Kaunas nebuvo aukščiausio žmogaus.

Eurolygos scenoje trankiai prisistatęs 19-metis 212 cm ūgio centras iš Gruzijos Goga Bitadzė liko Podgoricoje gydytis traumos.

Iškovoti bilieto į pasaulio čempionatą, o ne į Kauną, išvyko bent keturi Juodkalnijos rinktinės nariai: Petaras Popovičius (vid. 5,1 tšk.), Filipas Barovičius (7 rungt. starto penkete, vid. 3,4 tšk.), Suadas Sehovičius (4,1 tšk.) ir Seadas Sehovičius (3 tšk.).

Centrą Danilo Nikoličių prieš pat kelionę pakirto komandą kamuojantis virusas, o dėl kelio problemų Kaune Eurolygoje nedebiutuos ir puolėjas Milica Starovlahas.

„Pastarąjį mėnesį dėl viruso turėjome daug problemų. Su komanda turime septynis legionierius, o kas žais iš vietinių, dar pamatysime“, – nusileidęs Kauno oro uoste su nedidele komandos delegacija, į „Žalgirio“ autobusą skubėjo J.Repeša.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ košmaro priežastys ir pajudintas Šaro klausimas (1/4)

57-erių kroatas įprastai Eurolygoje naudojo 10 žaidėjų rotaciją, bet bent 3-4 jos dalyvių jis neturės „Žalgirio“ arenoje.

Tai turėtų sukomplikuoti „Žalgirio“ trenerių štabo pasiruošimą, bet dar sunkiau J.Repešai – tiek derinti treniruočių procesą, tiek keisti komandos rotaciją, kurioje ir taip netrūksta naujų veidų.

# Prognozuojama „Budučnost“ sudėtis Poz. CM M.
1 JACKSON, EDWIN G 1.90 29
3 COLE, NORRIS G 1.88 30
5 CLARK, EARL C 2.08 31
7 CLARKE, COTY F 2.01 26
10 GORDIC, NEMANJA G 1.93 30
13 ILIC, ALEKSA F 2.04 22
31 BELL, JAMES F 1.96 27
41 WILLIAMS, DEVIN C 2.06 24
44 ZUGIC, FEDOR G 1.98 15

Palyginimui, kai „Žalgiris“ laimėjo pirmojo Eurolygos rato dvikovą Podgoricoje 72:60, toje sudėtyje rungtyniavo bent šeši krepšininkai, kurių neišvysime Kaune, o prie komandos prisijungė bent trys naujokai.

„Situacija keista. Jau sakiau, kad tai – avarinė situacija. Bet turime suprasti, kad nieko negalime pakeisti. Reikia tikėti, sunkiai dirbti, išlaikyti susitelkimą ir tai vienintelis būdas praeiti šį laikotarpį“, – 24sek pasakojo J.Repeša.

VIDEO: „Ginčas“ dėl Šaro pagalbininko ir „Žalgirio“ iššūkių Eurolygoje

Nors su 6 pergalių ir 16 pralaimėjimų „Budučnost“ Eurolygoje užima 15 vietą, juodkalniečiai sensacingai nugalėjo tokias komandas kaip Maskvos CSKA, Madrido „Real“, „Barcelona“ ar Vitorijos „Baskonia“.

Be to, „Budučnost“ iki išvykos į Kauną buvo laimėję 3 Eurolygos susitikimus iš pastarųjų 5, o savaitgalį pasipuošė Juodkalnijos taurės čempionų karūna.

Tiesa, yra viena svarbi detalė – visus tuos stebuklus Eurolygoje Podgoricos klubas kūrė namuose, o išvykoje šį sezoną dar nepasiekė nė vienos (!) pergalės.

„Tas virusas viską pakeitė. Iki jo žaidėme tikrai gerai“, – tikino J.Repeša.

Euroleague.net nuotr./Jasminas Repeša
Euroleague.net nuotr./Jasminas Repeša

Nuo 16-ojo Eurolygos turo „Budučnost“ vairą iš Aleksandro Džikičiaus perėmęs specialistas neišgelbėjo gynybos, kuri yra absoliučiai blogiausia Eurolygoje: vertinant ne standartinį praleistų taškų vidurkį (84,4), bet gynybos reitingą – praleidžiamus taškus per 100 atakų.

Tiesa, J.Repešai pavyko ženkliai pagerinti komandos puolimą. Pagal jo puolimo schemas „Budučnost“ dabar įmeta vid. 6,4 taško daugiau nei anksčiau.

Anot trenerio, tai ir didžiulis naujokų Gogos Bitadzės bei Norriso Cole'o nuopelnas. Gruzijos talentas renka vid. 13,1 taško ir 18 naudingumo balų, o amerikietis prideda 18,9 taško, o pagal pelnomus taškus per vieną minutę, yra antras Eurolygoje.

„Nieko ypatingo nepakeičiau. Atėjęs tiesiog norėjau padėti komandai. Be abejo, daug padėjo ir nauji žaidėjai“, – teigė

VIDEO: „Ginčas“: „Ryto“ sprigtas „Žalgiriui“ ir intriga kovai dėl aukso žiedų

Bitadzė yra puikus vaikis. Jis turi milžinišką potencialą. Neturiu dėl jo jokių abejonių. Bitadzė yra vienas geriausių savo amžiaus žaidėjų Europoje. Be jokios abejonės, jo ateitis yra NBA.

Vertindamas „Žalgirio“ formą J.Repeša buvo diplomatiškas.

Nors žalgiriečiai 8 rungtynių ruože pasiekė tik vieną pergalę ir turi tik teorinius šansus vėl patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, „Budučnost“ strategas nenorėjo gilintis į priešininkų problemas.

Tačiau J.Repeša realistiškai įvertino šansus išsivežti pergalę iš Kauno.

„Žinote, „Žalgiris“ sukūrė istoriją, – prisiminęs pernykštę žalgiriečių pasaką Eurolygoje, 24sek teigė J.Repeša. – Šis klubas yra tarsi gyvas organizmas. Jis vietos žmonių pasididžiavimas. Aš labai vertinu „Žalgirio“ pasiekimus ir itin gerbiu šį klubą, ir šią krepšinio valstybę.

„Žalgiris“ demonstruoja labai gerą krepšinį. Jie turi didžiulį pranašumą, nes turi ilgą rotaciją, gerą trenerį, tą pačią sistemą ir tęstinumą. Pavyzdžiui, mes esame visiškai nauja komanda su daug naujokų. Tai bus didžiulis žalgiriečių pranašumas.

Norėdami laimėti Kaune, mes turime sužaisti vieną labai labai gerą mačą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius