Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 03

Jiri Zidekas: „Žalgiris“ antrajame Eurolygos etape bus pajėgus konkuruoti su bet kuriuo varžovu

Kauno „Žalgiris“ galingai užbaigė Eurolygos reguliariojo sezono kovas ir sugebėjo prasimušti į „Top-16“ etapą. Jame laukia Barselonos „Regal Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ bei Kantu „Bennet“ komandos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš lemiamus Eurolygos mūšius H grupę analizavo buvęs garsus krepšininkas, su „Žalgiriu“ į viršų kėlęs Eurolygos taurę – Jiri Zidekas. Čeko nuomone, Lietuvos klubui ypatingai į naudą turėtų išeiti beveik mėnesis be Eurolygos rungtynių, mat liks daugiau laiko treniruotis ir prisitaikyti prie Aleksandro Trifunovičiaus sistemos.

„Atletiškumas, aukštas tempas ir greiti sprendimai puolant – taip galima apibūdinti „Regal Barcelona“ žaidimą. Ši komanda yra fantastiškai sukomplektuota ir kiekvienoje pozicijoje turi galybę variantų, galinčių laužyti priešininkų gynybą. Reguliariojo sezono pabaigoje patirta nesėkmė prieš „Montepaschi“ šiam klubui turėtų tik išeiti į naudą – žaidėjai pasimokys iš savo klaidų ir jų nebekartos.

„Maccabi“ prieš Eurolygos „Top-16“ etapą įsigijo bene skambiausią pirkinį – Demondą Malletą iš „Spirou“ komandos. Amerikietis buvo tikras Belgijos klubo lyderis, tačiau Tel Avive jo rolė kardinaliai pasikeis – jis tiesiog bus svarbi komandos dalis, bet ne tas žmogus, kuris lemtų pergales. Jeigu Malletas sugebės tinkamai prisitaikyti, „Maccabi“ labai pasiseks.

Galima būtų manyti, jog „Bennet“ vis dar gyvena Eurolygos svajone, tačiau nereikia apsigauti. Italai subūrė grupę alkanų žaidėjų bei pasižymi puikiu patyrusių ir jaunų krepšininkų deriniu. Jie žaidžia su didžiuliu entuziazmu, tačiau ne nepersistengia ir aikštelėje vyrauja tvarka. „Bennet“ yra ypač pavojinga namuose.

Nauja ir visuomet pilna arena bei dėl krepšinio pamišę fanai suteiks „Žalgiriui“ labai didelį pranašumą, kuomet bus žaidžiama namuose. Keletas sudėties pakitimų ir beveik mėnesis papildomų treniruočių turėtų išeiti į naudą treneriui Aleksandrui Trifunovičiui bei visai komandai. Lietuvių klubas bus žengęs mažą žingsnelį į priekį ir galės konkuruoti su bet kuriuo varžovu“, – rašė čekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius