Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 15

K.Pangosas: apie svarbiausią Šaro pamoką, nustebinusius katalonus ir stiprų „Žalgirį“

„O kur daugiau? Tik jūs?“ – kiek nustebo Kevinas Pangosas, pirmas pristatytas Lietuvos žurnalistams Kauno oro uoste. Jo laukė keturi žiniasklaidos atstovai. Interviu laikas su K.Pangosu buvo sudėliotas griežtai kaip „Barcelona“ žaidimas – 4-5 klausimai ir gana. Bet Barselonos klubo atstovai galiausiai leido kanadiečiui plačiau papasakoti apie savo sugrįžimą į „Žalgirio“ areną. O penktadienį jo lauks ne 4 žurnalistai, o 15 tūkstančių „Žalgirio“ gerbėjų.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 20:00 | Kaunas

K.Pangoso medaus mėnuo po vestuvių ir svajonių sezono „Žalgiryje“ užsitęsė. 25 metų 188 cm ūgio įžaidėjas Eurolygoje startavo taip, kad vėliau turėjo regėti tas rungtynes Maskvoje savo košmaruose.

CSKA apkartino jo Eurolygos pristatymą su „Barcelona“ marškinėliais iki 2 taškų, 4 klaidų ir -8 naudingumo balų per 15 minučių.

K.Pangosas jau buvo rungtyniavęs Ispanijoje, Gran Kanarijos klube, tačiau S.Pesičiaus žaidimo sistema skiriasi nuo žalgirietiškos kaip Kaunas nuo Barselonos.

VIDEO: „Eurolygos diena“: ar „Žalgiriui“ pavyko pakeisti į Barseloną išvykusį K.Pangosą? (1/4)

Per dvejus metus nepriekaištingai perpratęs kūrybišką ir detalėmis paremtą Š.Jasikevičiaus puolimo filosofiją, kanadietis pradėjo dirbti pagal varginančias ir griežtas S.Pešičiaus gynybines schemas.

Kitaip nei „Žalgiryje“, K.Pangosas taip tvirtai nelaiko „Barcelona“ žaidimo vadžių. Pavyzdžiui, pagal atakų užbaigimo procentą įžaidėjas nusileidžia Ante Tomičiui, Kevinui Seraphinui ir Thomasui Heurteliui, kai Kaune jis buvo pirmas ir pats svarbiausias.

Šaras jam suteikdavo veiksmų laisvę, o Barselonoje tenka diriguoti puolimui S.Pešičiaus rėmuose. Bet dvejų metų 3 milijonų eurų kontraktą su „Barca“ sudaręs buvęs žalgirietis pastaruoju metu atrodo vis geriau.

„Nėra lengva ateiti į naują komandą ir iš karto pradėti dominuoti, – K.Pangoso žaidimą Barselonoje įvertino Š.Jasikevičius. – Šiandien jis kažkiek banguoja, bet daugumoje situacijų matome Keviną, kurį matėme pernai.

Manau, su kiekvienais mėnesiais ar savaitėmis jo vaidmuo vis didės. Jis parodys tą žaidimą, kokį demonstravo „Žalgiryje“. Barselonoje jam bus sukurtos visos sąlygos tą daryti.“

Jo vidurkis Eurolygoje vis dar perpus prastesnis nei pernai – vid. 7,8 taško (20 proc. trit.), 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 8,2 naudingumo balo.

Vis dėlto rungtynės sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje K.Pangosui bus ypatingos. Tik sugrįžėlis sieks sutrukdyti žalgiriečiams iškovoti pirmąją pergalę namuose šį sezoną.

Jis bandys panaudoti pamokas, kurių įgijo per tuos dvejus metus motyvuotas puikių „Žalgirio“ aistruolių ir Šarūno Jasikevičiaus.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kokią įtaką turės „Barcelona“ trenerio įžeidimas Šarui? (2/4)

– Ko laukiate labiausiai grįždamas į Kauną?

– Laukiu visko. Bus gera pamatyti buvusius komandos draugus, trenerių štabą.

Bus gera žaisti ir „Žalgirio“ arenoje. Sugrįžimas man kelia gerus prisiminimus.

– Ar sugrįžimas į „Žalgirio“ areną gali paveikti jūsų žaidimą?

– Bus puiku, bet komanda turi susitelkti savo užduotims, nes sirgaliai čia puikūs. Žalgiriečius jie labai motyvuoja. Svarbiausia nesiblaškyti ir laikytis plano.

– Kiek palaikote ryšį su buvusiais žalgiriečiais?

– Karts nuo karto pasišnekame. Gera grįžti namo.

Seku ir „Žalgirį“ palikusių žaidėjų žaidimą. „Žalgiryje“ mes užmezgėme gerus santykius.

Jiems visiems sekasi neblogai. Stengiuosi sekti visų buvusių komandos draugų žaidimą.

– Ką kapitonas Jankūnas sakė apie sugrįžimą?

– Dar nieko! Bet neabejoju, kad jau sulauksiu pokštų.

– Šarūnas Jasikevičius minėjo, kad nelengva dominuoti naujoje komandoje. Prie ko sunkiausia prisitaikyti ir kas taip skiriasi nuo „Žalgirio“?

– Sezono startas buvo neblogas. Tiesiog reikia prisitaikyti prie naujos sistemos ir naujų komandos draugų.

Dabar dar tiesiog mokausi ir bandau augti kaip krepšininkas.

– Rungtynes su „Žalgiriu“ pasitinkate keturių pergalių serija Eurolygoje. Tai kalba apie gerą jūsų formą?

– Reikia tikėtis. Atrodo, žaidžiame vis geriau ir geriau. Turime tęsti tą augimą. Mums šios rungtynės su „Žalgiriu“ bus geras testas.

VIDEO: „Ginčas“: ar pasiteisino Luko Lekavičiaus sprendimas palikti „Žalgirį“?

– Kitas įžaidėjas Thomasas Heurtelis minėjo, kad bus lengviau pasiruošti rungtynėms, nes labai gerai pažįstate Kauno komandą. Ar treneris prašė jūsų patarimų ruošiantis prieš „Žalgirį“?

– Taip, šiek tiek kalbėjome su žaidėjais.

Gerai pažįstu Šarą ir „Žalgirį“, tad truputį apie tai papasakojau. Bet „Žalgiris“ žaidžia tikrai solidžiai. Žalgiriečiai kovoja iš paskutiniųjų ir gerai vykdo žaidimo planą. Negalime klysti, nes „Žalgiris“ pasinaudos tomis klaidomis.

– Kaip pasikeitė „Žalgiris“?

– Jei atvirai, nelabai. Jie gerai pradėjo sezoną. Svarbu, kad liko branduolys ir tai palengvino šio sezono startą. Akivaizdu, kad „Žalgiryje“ tvyro gera atmosfera ir jie demonstruoja gerą krepšinį.

– Ką manote apie naują gynėjų grandį?

– Jie daro puikų darbą. Manau, tikrai greitai prisitaikė prie komandos. Jie solidžiai vadovauja komandai, todėl tai bus geros mikrodvikovos.

– Vasilije Micičius minėjo, kad į „Anadolu Efes“ persinešė daug „Žalgiryje“ išmoktų dalykų. O ką jūs su savimi pasiėmėte į Barseloną?

– Kalbėti apie taktikas sunku, nes čia kitokia sistema. Bet stengiausi pritaikyti viską, ką išmokau. Labiausiai atsinešiau atsakomybę, kurią nešu su savimi: kaip žaidėjas, kaip asmenybė, kaip įžaidėjas.

Įžaidėjas aikštėje turi būti treneris ir užtikrinti, kad visi būtų įtraukti. Manau, tai svarbiausias dalykas, kurį perėmiau iš Šaro pamokų.

– Kokios atsakomybės iš jūsų prašo Svetislavas Pešičius?

– Daug panašių dalykų ir tai suprantama, nes man gerai sekėsi tą daryti prie Šaro.

Bet Pešičius labai akcentuoja gynybą. Jis nori, kad labai padėčiau komandai gynyboje ir tai man geras iššūkis.

– Barselona dievina Šarūną Jasikevičių. Ar katalonai klausinėjo jūsų apie Šarą?

– Šiek tiek, bet ne per daug. Aš net kiek nustebau. Aišku, žmonės kalba apie mūsų gerą praėjusį sezoną ir Šarūno įtaką, bet klausimų sulaukiau mažiau, nei tikėjausi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pangosas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Pangosas

– Ar žaisdamas „Barcelona“ klube jaučiate didesnį spaudimą?

– Žinote, apie tai net nepagalvojau. To net nejaučiu.

Kai atvykau čia, mano požiūris į krepšinį visai nepasikeitė. Mes ir „Žalgiryje“ negalvojome apie save kaip apie kokį mažą klubą.

Mes visada tikimės laimėti, todėl tas pasikeitimas visai nepasijautė.

– Ar turite ypatingų vietų, kurias norėtumėte aplankyti Kaune?

– Yra, kurias norėčiau aplankyti. Norėčiau užsukti į porą restoranų, bet nėra šansų – turime greitai išvykti, nes turime rungtynes jau sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius