-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 27

Kaukėno atkirtis Jasikevičiui

Antrose ULEB Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse italų Sienos „Montepaschi“ po dramatiškos ir permainingos kovos išvykoje 84:79 (21:24, 22:14, 18:17, 18:29) parklupdė graikų Atėnų „Panathinaikos“ ir išlygino serijos iki trijų pegalių rezultatą – 1:1.
R.Kaukėnas buvo nesulaikomas antrose rungtynėse Atėnuose.
R.Kaukėnas buvo nesulaikomas antrose rungtynėse Atėnuose. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindiniais pergalės kalviais tapo Italijos čempionų lyderiai Rimantas Kaukėnas ir Terrellas McIntyre‘as. Jie abu pelnė daugiau nei pusę komandos taškų – 46. Didžiąją rungtynių dalį Atėnuose vyko permaininga kova, tačiau po didžiosios pertraukos spurtavę „Panathinaikos“ krepšininkai po Šarūno Jasikevičiaus tritaškio pirmavo net 16 taškų (58:42).

Italijos čempionai rankų nenuleido ir ėmė po truputį tirpdyti aikštės šeimininkų pranašumą. Prie to prisidėjo ir netikėtai šioje dvikovoje aikštėje pasirodęs delno lūžį besigydantis Kšyštofas Lavrinovičius. Ketvirtame kėlinyje po R.Kaukėno perimto kamuolio Romainas Sato pelnė dvitaškį ir persvėrė rezultatą Sienos ekipos naudai. Svečiai iniciatyvos iš rankų nebepaleido.

Nugalėtojams R.Kaukėnas pelnė 22 taškus, atkovojo 2 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir kartą suklydo. Per 35 minutes jis pataikė 7 iš 10 dvitaškių, vienintelė tritaškį ir 5 iš 7 baudos metimų. T.McIntyre‘o sąskaitoje 24 taškai.

Nemalonia staigmena varžovams tapęs K.Lavrinovičius neprametė nė vieno metimo. Per 16 minučių puolėjas pelnė 9 taškus, atkovojo 4 ir perėmė tris kamuolius, blokavo metimą ir kartą suklydo. Jis pataikė abu dvitaškius, vienintelė tritaškį ir abu baudos metimus.

„Panathinaikos“ įžaidėjo Š.Jasikevičiaus sąskaitoje 11 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai, du perimti kamuoliai ir trys klaidos. Per 26 minutes lietuvis pataikė 3 iš 4 dvitaškius, 1 iš 2 tritaškį ir abu baudos metimus. Rezultatyviausias graikų ekipoje buvo Mike‘as Batiste‘as – 16 taškų.

Pirmąjį tarpusavio mačą 90:85 laimėjo „Panathinaikos“. Dvejas artimiausias ketvirtfinalio serijos rungtynes komandos žais Sienoje, o jeigu prireiks dar vienų, – vėl Atėnuose.

Kaip CSKA sutriuškino „Partizan“ krepšininkus ir apie kitas ketvirtadienio dvikovas sužinosite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius