Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 27

Kaune siautėjęs L.Dončičius atkirto M.Špokui ir ragino užkasti karo kirvius

Mįslė: kas per du kėlinius pelnęs 4 taškus gali rungtynes užbaigti turėdamas 28? Taip, Luka Dončičius. 18-metis krepšinio talentas surengė dar vieną puikų pasirodymą. Deja, šįkart jis siautėjo Kaune.
Luka Doncičius
Luka Doncičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar prieš rungtynes daug „Žalgirio“ aistruolių išsirikiavo prie tunelio, pro kurį į aikštę žengė varžovai. Jie laukė jaunojo slovėno, kuris yra tapęs tikra Europos krepšinio sensacija.

„Žalgiris“ nesugebėjo pasipriešinti Madrido „Real“ ekipai ir pralaimėjo 66:87, o aštuonių iš eilės taškų L.Dončičiaus truktelėjimas trečiajame kėlinyje buvo vienas kertinių rungtynių momentų.

„Mums reikėjo žaisti kietai. Žinojome, kad „Žalgiris“ – labai galingas varžovas“, – po rungtynių kalbėjo 18-metis Madrido „Real“ žaidėjas.

24sek L.Dončičiaus paklausė, ką jis pakeitė per pertrauką, kad sugebėjo per antrąją rungtynių pusę pelnyti 24 taškus.

„Pradžioje nebuvau susikoncentravęs, nežaidžiau gerai. Kartais taip jau nutinka, bet tada turi prasivalyti galvą ir tiesiog žaisti toliau“, – kalbėjo slovėnas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Luka Doncičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Luka Doncičius

L.Dončičius pripažįsta, kad kieta „Žalgirio“ gynyba ir agresyvi kova po krepšiais buvo išmušusi „Real“ iš vėžių rungtynių pradžioje.

„Vis dar sugebame jį nuleisti“, – taip apie galimą 18-mečio pasipūtimą atvykęs į Kauną kalbėjo Jonas Mačiulis. Panašu, kad lietuvis nemelavo.

Puikią atkarpą po pertraukos surengęs L.Dončičius laurų vainiko sau ant kaklo nekabino: „Esame komanda, kiekvienas turi savo užduotis. Visi prisidėjo prie to, ne tik aš. Tai yra mūsų komandos stiprybė.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Špokas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Špokas

Tačiau kiek mažiau kuklus slovėnas buvo išgirdęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko žodžius. Pastarasis anksčiau kalbėjo, kad Slovėnijos tapimą Europos čempione temdo faktas, jog vienas lyderių Anthony Randolphas ir treneris Igoris Kokoškovas nėra kilę iš Slovėnijos.

Išgirdęs tokias mintis L.Dončičius nusijuokė: „Beveik kiekviena komanda taip daro. Gal tik keletas rinktinių neturėjo natūralizuotų žaidėjų. Tokios taisyklės, ne mes jas kuriame. Mes nusipelnėme to titulo. Labai sunkiai dirbome du mėnesius, kad tai pasiektume. Tokie žodžiai nėra pasiteisinimas.“

Europos čempionui turėtų būti neramios dienos, nes yra daug šansų, kad 2019-aisiais jo nebus pasaulio čempionate. Slovėnijos rinktinė atrankoje veikiausiai versis ne tik be L.Dončičiaus, bet ir be NBA rungtyniaujančio Gorano Dragičiaus bei tame pačiame „Real“ žaidžiančio A.Randolpho.

24sek paklaustas, ką mano apie susidariusią situaciją, kai susikirto FIBA ir Eurolygos keliai, L.Dončičius sakė: „Nežinau, ar tai teisinga, ar ne. Eurolyga ir FIBA turi tai išspręsti, tai yra jų kova. Mes tiesiog norime žaisti krepšinį. Nenorime būti priversti galvoti, ar žaisime rinktinėje, ar klube. Manau, jiems reikėtų viską išsispręsti tarpusavyje, o mes tiesiog norime žaisti.“

O kad pats 18-metis nori žaisti, įrodo ir jo statistika. Per pirmas keturias Eurolygos rungtynes jis rinko vidutiniškai 24 taškus, atkovojo po 6,8 kamuolio ir atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo. Jo 32,3 balo siekiantis naudingumas – aukščiausias visame turnyre.

Nors pats L.Dončičius apie kitų metų NBA naujokų biržą tikina dar negalvojantis, aišku viena – stipriausiame senojo žemyno krepšinio turnyre jam darosi ankštoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius