Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 12 14

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas: „Ši pergalė – gimtadienio dovana Sauliui Štombergui“

Penktadienį namų arenoje Kauno „Žalgiris“ sužaidė paskutines reguliaraus Eurolygos sezono rungtynes. Šį kartą kauniečiai pervažiavo Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa solidžiu rezultatu 71:53.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į įtikinamą pergalę žalgiriečius vedė puikią formą demonstruojantis komandos kapitonas Paulius Jankūnas, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 4 kamuolius. Po šios pergalės „Žalgiriečiai“ išsaugojo pirmą vietą C grupėje. Kauniečiai šį sezoną laimėjo 8 ir pralaimėjo tik 2 rungtynes.

Gerai nusiteikęs P.Jankūnas juokaudamas sakė, kad šis laimėjimas yra gimtadienio dovana komandos asistentui Sauliui Štombergui.

„Pergalė nebuvo lengva, nes „Anadolu Efes“ yra stipri komanda, turi pajėgių žaidėjų. Tačiau žingsnis po žingsnio lipdėme taškus ir ketvirtajame ketvirtyje jau galėjome tiesiog mėgautis žaidimu“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas.

Jis nesureikšmino savo sėkmingo pasirodymo, teigdamas, kad kiekvienose rungtynėse iššauna vis kitas žaidėjas: „Reikia žiūrėti į priekį ir laukti kada kitą dieną kiti gerai sužais. Čia ir yra mūsų stiprybė“.

Krepšininkas prisipažino, kad prieš sezoną mažai kas tikėjo, kad per 10 rungtynių kauniečiai patirs tik dvi nesėkmes: „Dabar lengva kalbėti, kai žinome kiek tų nesėkmių yra, bet prieš sezoną niekas nesitikėjo tokio rezultato. Atėjo naujas treneris, nauji žaidėjai, visi daug dirbome, norėjome po keleto nelabai sėkmingų metų atversti naują puslapį. Pradžia nebloga, tikimės ir toliau išlaikyti tokį tempą“.

P.Jankūnas atskleidė, kad „Žalgiris“ jau dvi savaites ruošiasi „Top 16“ etapui, todėl kai kuriose rungtynėse krepšininkai žaidžia truputį pavargę, bet „tai – ne pasiteisinimas“.

Rungtynių eigą galite rasti čia.

Daug poilsio žalgiriečiai neturės, nes už kelių dienų išskrenda į Rusiją žaisti dviejų VTB vieningosios lygos rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius