Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Kauno „Žalgirio“ naujokas dar negali skristi į Vitoriją

Kauno „Žalgirio“ naujoko debiuto dar reikės palaukti. Žalgiriečiai į svarbią Eurolygos dvikovą Vitorijoje vyksta be Jerome'o Randle'o. 28 metų 175 cm ūgio krepšininkas dar nespėjo aklimatizuotis ir Kaune sportuos pagal individualią programą.
Eurolyga | Ketvirtadienis | Vitorijos „Laboral Kutxa“ – Kauno „Žalgiris“ | 21:30 | Vitorija

„Jerome'as prieš mėnesį buvo patyręs traumą ir gal kiek per anksti grįžo į aikštę, todėl dabar tiesiog nenorime rizikuoti. Ypač išvykos rungtynėse, kur prisideda kelionė, kuri tikrai nebus pati lengviausia.

Jis pats neseniai turėjo tikrai ilgą kelionę iš Australijos, kuri truko daugiau nei parą. Jam atvykus, atlikome išsamius tyrimus ir matome, kad Jerome'ui dar reikia šiek tiek laiko visiškam atsistatymui.

Jis liks čia Kaune, sportuos pagal specialią programą, kad sustiprintų koją. Tikimės jo debiuto. Jei ne šį savaitgalį, tai kitą savaitę“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

Tai – nemenkas iššūkis prieš pat „Top 16“ antrojo rato startą. Ir prieš komandą, kuri Kaune tiesiog nepaliko vilčių „Žalgiriui“ 89:68.

Tada „Žalgiriui“ dar atstovavo Mantas Kalnietis. Bet jis jau prieš mėnesį išvyko į Milaną, o pastaruoju metu įžaidėjo trūkumas buvo juntamas vis labiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Žalgirio“ naujoko istorija: kaip ūgis sudaužė mažylio svajonę​​

Vitorijoje susitiks dvi labai skirtingos komandos. Su 5 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais „Laboral Kutxa“ dalijasi 1–2 vietas, o „Žalgiris“ su 1 laimėjimu rikiuojasi paskutinis.

Ianio Bourousio įkvėpta baskų priekinė linija Eurolygoje atkovoja daugiausiai atšokusių kamuolių (39,1), kai „Žalgirio“ rezultatas – antras nuo galo (30,9). Be to, „Laboral Kutxa“ praleidžia tik vid. 72,4 taško per rungtynes ir demonstruoja antrą geriausią gynybą visame turnyre. Su 89,86 praleisto taško žalgiriečiai „Top 16“ ginasi prasčiausiai.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Ar atsigavo „Žalgiris“ po pralaimėjimo finale? – rungtynių išvakarėse žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Po tokio pralaimėjimo nuotaikos ne pačios geriausios. Bet stengiamės įtikinti, kad tai praeitis, iš kurios reikia pasimokyti. Nieko nepadarysi. Reikia žiūrėti į priekį ir bandyti eiti toliau.

Po tokio pralaimėjimo nuotaikos ne pačios geriausios. Bet stengiamės įtikinti, kad tai praeitis.

– Su vyrais buvo rimtas pokalbis?

– Darėme rungtynių vaizdo peržiūrą. Neatlikome visko. Kaip visada, strigome puolime. Truputį nesuvaldėme komandos. Ir nėjome su kamuoliu ten, kur turėjome. Ir sunku žaisti krepšinį, kai prameti daug laisvų metimų. Daugiau ar mažiau tai buvo neišnaudotų galimybių rungtynės. Krepšinyje reikia įmesti.

– Kokio žaidimo reikia su „Laboral Kutxa“?

– Stengsimės bandyti sumažinti jų atletiškumo pranašumą. Reikia bandyti atlikti tai, ką šiemet darome prasčiau – kamuolio judėjimas ir ypač prieš agresyvią varžovų gynybą. Ir, aišku, riboti varžovų lengvus taškus.

– Ketvirtadienio vakarą baigiasi naujų žaidėjų registracija Eurolygai. Ar dar galima tikėtis pastiprinimo?

– Labai sunkiai. Turbūt, kad ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius