Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 03

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Pralaimėjimai „Alba“ ir „Neptūnui“ – ne tragedija“

Du iš eilės skaudūs pralaimėjimai, Eurolygoje Berlyno „Alba“ ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Klaipėdos „Neptūnui“, nepaveikė Kauno „Žalgirio“ krepšininkų noro kautis ir sezoną pabaigti galingai. Nors ketvirtadienį kauniečiai sužais savo paskutines Eurolygos rungtynes šį sezoną (prieš Bambergo „Brose Baskets“ ekipą), komandos treneris Joanas Plaza pabrėžia, kad sezonas dar nebaigtas – LKL ir VTB Jungtinės lygos turnyruose reikia siekti aukščiausių tikslų.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sužinokite karščiausias sporto naujienas pirmieji – „Facebook“ gerbėjų grupė.

J.Plaza džiaugiasi jaunų „Žalgirio“ krepšininkų pažanga ir neabejoja, kad komanda sirgaliams padovanos daug pergalių šį sezoną.

– Paskutines Eurolygos rungtynes Berlyne pralaimėjote net 22 taškų skirtumu (55:77). Kokios tokio skaudaus pralaimėjimo priežastys – komandoje nebeliko motyvacijos dėl nemokamų atlyginimų, pritrūko išvykusių ar negalinčių rungtyniauti žaidėjų indėlio? – žurnalistai prieš treniruotę trečiadienį paklausė J.Plazos.

– Kaip jau esu sakęs prie kelias savaites – mes ir toliau kovojame su tais ginklais, kuriuos turime. Kai nugalėjome Berlyno „Alba“ 36 taškais (92:56), mes turėjome visiškai kitokią komandą, su Ibrahimu Jaaberu, Tremmellu Dardenu, Pauliumi Jankūnu, Marko Popovičiumi. Paskutinėse rungtynėse su „Alba“ šie žaidėjai nežaidė. Tačiau tai buvo ir mūsų apskritai pačios blogiausios rungtynės šį sezoną. Nors šiuo metu klubas neturi galimybių įsigyti naujų žaidėjų, bandome labiau išnaudoti jaunus žaidėjus, suteikdami jiems daugiau atsakomybės. Tą reikia daryti ir dėl klubo ateities.

Rytojaus rungtynėse su Bambergo „Brose Baskets“ mes nusipelnėme paskutinės gražios dienos Eurolygoje, savo namuose. Tikiuosi, kad susirinks pilna arena žiūrovų, kuriems padovanosime gražią krepšinio šventę.

Šį sezoną mes galime pasidžiaugti, kad nuo 1999-ųjų Eurolygos sezono mes vėl turime daugiau pergalių, nei pralaimėjimų. Pagerinome ir nemažai kitų komandos rekordų, tačiau mums to neužtenka. Turime gražiai pabaigti Eurolygos sezoną ir siekti aukščiausių tikslų LKL ir VTB lygose. Pirmą kartą „Žalgiris“ baigė VTB reguliarųjį sezoną būdamas pirmas.

– Daugelį nustebino pralaimėjimas Klaipėdos „Neptūnui“ LKL pirmenybėse vieno taško skirtumu (77:78). Kas nutiko?

– Kuri LKL komanda pradeda rungtynes su keturiais jaunais žaidėjais? Nesinori teisintis tuo, kad neturime daugelio patyrusių krepšininkų. Jei pralaimime rungtynes, kuriose jauni žaidėjai įgyja daugiau patirties ir pasitikėjimo savo jėgomis – tai viskas gerai. Kas geriau – Mindaugas Kuzminskas, kuris žais Lietuvos rinktinėje, ar kuris praėjusį sezoną nežaidė? Be abejo, net ir su jaunais žaidėjais mes turime laimėti tokias rungtynes, tačiau tragedijos neįžvelgiu.

„Neptūnas“ yra gera komanda, išalkusi tokių pergalių.

Kitos komandos įsigyja naujų žaidėjų, trenerių, o mes – atvirkščiai, jų netenkame. Tačiau mes neturime verkti.

– Žaidėjai užsiminė apie susitarimus su klubo vadovybę dėl atlyginimų mokėjimų, konkrečių datų. Ką apie tai žinote?

– Visada esu atviras. Aš apie tai žinau nedaug, gal jie žino daugiau. Gal generalinis direktorius Paulius Motiejūnas galėtų plačiau tai pakomentuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius