Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 02

Klaidų iš proto išvarytas Šaras nusivylęs: „Atidavėme pergalę“

Šarūnas Jasikevičius su lyg ant sparnų žaidusiu Kauno „Žalgiriu“ kėsinosi pirmą kartą šį sezoną sustabdyti Eurolygos čempioną. Bet likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos treneris iš nevilties tėškė žemėn derinių lentą. Tai buvo kapituliavimo ženklas – „Žalgiriui“ nepavyko nutraukti karališkos „Real“ pergalių serijos 79:90.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pablo Laso nepatenkintas murmėjo sparčiai kulniuodamas palei šoninę liniją, kai Šarūnas Jasikevičius ramiu veidu gurkšnojo vandenį, kad kiek atsivėsintų nuo 15 tūkst. 105 sirgalių įkaitusioje „Žalgirio“ arenoje.

Jo auklėtiniai nepriekaištingai vykdė rungtynių planą negailestingai atakuodami 221 cm ūgio Walterį Tavaresą du prieš du.

Paulius Jankūnas taip įkaitino riešą, kad su sirena jau galėjo įmesti ir neįmetamą metimą. Brandonas Daviesas lipo per „Real“ milžino galvą. Jokių autoritetų ir centimetrų nepaisęs „Žalgirius“ gėdino Eurolygos čempionus kosminiu krepšiniu 32:18.

Sakau, tikrai – tokią komandą kaip Madridas, turėjome ten, kur absoliučiai norėjome, ir mes juos paleidome. Aišku, dabar kalba emocijos, bet manau, kad įteikėme varžovams pergalę.

Aistruoliai sunkiai tvardė nevaldomas emocijas ir Šaras buvo patenkintas – rungtynėms duotas geras tonas. Bet niekas kitas taip neparodo laikinumo, kaip „Real“ bausmės už kiekvieną „Žalgirio“ klaidą.

Tobulai mačą pradėję žalgiriečiai antrajame ketvirtyje svečiams įteikė net 7 dovanas statistikos protokole, kurios po to virto 9 taškais greitose atakose. Dovanėlių buvo palikta ir prie perimetro, iš kur „Žalgirį“ smaigstė 4 skaudžios „Real“ tritaškės strėlės, ištaškiusios beveik visą 14 taškų pranašumą 44:43.

Bet žalia banga nenuslūgo. Šaras vyriškai, žvėriškai, bet patenkintas čiupo Edgarui Ulanovui už sprando, kai šis tritaškiu leido atsikvėpti „Žalgiriui“ varžovams jau bandant skandinti šeimininkus 59:54.

Vieną gerą epizodą sekė kitas ir „Žalgirio“ arenos tribūnos ėmė siūbuoti taip, kad buvo sunku rašyti šias eilutes – lyg per gerą žemės drebėjimą virpėjo visi žurnalistų darbastaliai – 64:54.

Netrukus patenkintą Š.Jasikevičiaus veidą keitė pikti rankų mostai šalia šoninės linijos, kurie kaip malūnas vos nenuskynė ir mačo arbitro.

„Real“ pateisino savo karališkojo klubo vardą ir ėmė karaliauti po krepšiais. Žalgiriečiams kamuolys tiesiog išsprūdo iš rankų, o ispaniškai priešingai – dalijosi juo taip, kad buvo gražu žiūrėti.

Dar neseniai „Žalgirio“ sirgaliai juokėsi iš Rudy Fernandezo, kai šis paleido lanko nė nelietusį tolimą metimą, bet ketvirtajame kėlinyje ispano tritaškiai laidojo Kauno komandą.

VIDEO: Pamatykite: dramatiška „Žalgirio“ kova su Eurolygos čempionais ir mirtini R.Fernandezo dūriai

Po vieno iš jų, kuris likus 2 minutėms didino skirtumą iki 8 taškų, Šaras tėškė žemėn derinių lentą. Tai buvo viskas.

79:90 ir 0:7 – Šarūno Jasikevičiaus Kauno „Žalgiriui“ Madrido „Real“ klubas dar kol kas neįveikiamas.

„Sveikinimai Madridui. Daugiau neturiu ką pasakyti angliškai“, – anglų kalba greitai privalomą spaudos konferencijos dalį atliko Š.Jasikevičius.

VIDEO: P.Jankūnas piktas: nėra reikalo aptarinėti mano pasirodymo

„Labas vakaras, – kreipėsi į žurnalistus jau lietuviškai. – Iš tikrųjų, labai skausmingas pralaimėjimas. Skausmingas jis dėl to, kad varžovams, galvoju... Aišku, dabar kalba emocijos, bet manau, kad įteikėme varžovams pergalę.

Sukurti žaidimo planą nebuvo kažkas tokio sunkaus. Turėjome aibe pranašumų. Aibę dalykų, kur galėjome juos nubausti, bet... Kaskart kai išeidavome į priekį, sąžiningai pasakysiu, įsimylėdavome save. Ir nustojome kentėti. Pradėjome žaisti „Real“ krepšinį, kuris yra tas toks laisvas, gražus, nuostabus, kurio mes visai negalime žaisti. Jie triskart grįžo į rungtynes ir paskutinį sugrįžo negrįžtamai.

Vienintelis skirtumas – padarytos klaidos antrame ir ketvirtame kėlinyje, kai mes komandoje nesuradome vedlio, kuris nuramintų, sustatytų kažką į rankas. Įžaidėjų darbas yra kontroliuoti komandą. Taip pat, kaip trenerio.

Kaskart kai išeidavome į priekį, sąžiningai pasakysiu, įsimylėdavome save.

Labai skauda, nes prieš Eurolygos čempionus mes, jautėsi, turėjome labai daug pranašumų. Kai kur, daugumoje, juos išnaudojome. Bet, mūsų paskaičiavimais, mes padovanojome Eurolygos čempionams apie 30 taškų. Tai yra kosminis skaičius. Taip negali būti.

Nebuvome pasiruošę nugalėti ir eiti giliau į save, kad atsiduotume komandai šimtu procentų. Kai tik įsiverždavome, į viską pažiūrėdavome pro pirštus ir kaskart būdavome nubausti.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičiaus nusivylęs: išėję į priekį įsimylėdavome save

– Pirmo „Real“ sugrįžimo metu, t.y. antrojo kėlinio pradžioje, įleidote į aikštę tris visiškai naujus žaidėjus. Gal tai išmušė komandą iš ritmo?

– Gal, gal... Bet mes žaisime su 11-12 žaidėjų. Pažiūrėsime, kas vyksta, nes visi gali duoti. Madridas lygiai taip pat žaidžia su didele rotacija. Ir visos komandos žaidžia šiame sezone... Aš dar turiu pasižiūrėti video.

Bet ne tame esmė. Žaidėjas šiuolaikiniame krepšinyje turi būti pasiruošęs. Čia ne NBA, kur sudėliota, kada tiksliai išeisi - 7 ar kažkelintą minutę. Čia Europa – išėjęs turi kažką duoti. Jei neduoti, bent nenuimti.

Gali būti, nežinau...

Mes lakstome padebesiais ir mus labai greitai iš jų nuleidžia. Ir man labai skaudu, kad tos pastabos nėra priimamos ir neatsižvelgiama į detales.

– Paulius Jankūnas sužaidė puikų pirmą kėlinį, bet kai antrajame aikštėje nebebuvo Tavareso, nematėme ir kapitono. Kodėl?

– Paulius žaidžia po traumos. Nenorėjome kalbėti prieš rungtynes – jis daug nesitreniravo šią savaitę. Negalvojome, kad jis gali žaisti virš 20-30 minučių.

Jis labai tiko prie Tavareso, todėl stengėmės jį išlaikyti.

– Kalbant apie dovanas, kas lemia, kad varžovai kartojo tiek daug metimų svarbiausiais momentais?

– Pirmiausia, žaidimo planas. Stengėmės nuimti Carrollo tritaškius, kažkur atidavėme tą. Šitai žinojome.

Kitas dalykas – asmeninė atsakomybė už savo žmogų atsitveriant. Bet pabrėšiu – žinojome, kad jie meta tritaškius ir kamuoliai atšoka toli – tų kamuolių bus. Bet nemanau, kad dėl to pralaimėjome. Kiek gavome backdoorų, kiek padarėme neprotingų klaidų, kiek atidavėme kamuolių į rankas situacijose, kur net nėra situacijos...

Skausminga, sąžiningai. Šiandien negalime žaisti aukščiausiu lygiu 40 minučių. Nemanau, kad kitos komandos irgi gali. Mes žaidžiame 20-23 minutes. Atėnuose, Stambule, su „Fenerbahče“ matėme tą patį. Mes tik įsiveržiame trupučiu taškų, nustojame būti „Žalgiriu“. Mes lakstome padebesiais ir mus labai greitai iš jų nuleidžia. Ir man labai skaudu, kad tos pastabos nėra priimamos ir neatsižvelgiama į detales.

Sakau, tikrai – tokią komandą kaip Madridas, turėjome ten, kur absoliučiai norėjome, ir mes juos paleidome.

– Sakėte, kad labai trūko žaidimo organizavimo. Leo Westermannas kažką padarė blogai, kad po pertraukos negavo šansų?

– Su Leo turime palaukti. Manau, kažkuriuo metu taip – jis nepadarė to, ką buvome suplanavę. Bet vėlgi, paklausėte apie Leo – atsakysiu. Man žaidėjų išskirti nepatinka. Mums reikia rasti aikštėje vadovą. Šiai dienai mes tam neturime daug laiko.

– Tai buvo labai sunkus tvarkaraštis. Ar tas rezultatas 2-3 po penkerių rungtynių jus tenkina?

– Vėlgi, sugrįžtame prie to pačio. O ką tai pakeičia? 2-3... Šiuo metu mes kalbame apie šias rungtynes. Sekančiose rungtynėse yra Šiauliai, po to važiuojame į Podgoricą. Jei būtume 0-5, ar būtų 5-0 – ką tai pakeistų?

Svarbiausia gerinti krepšinį. Mes dar kažkur sustojame prie tų pačių klaidų. Tai mane varo iš proto. Mes nereaguojame į pastabas.

Iš tikrųjų žaidėjams pasakiau – pernai mes padovanojome keletą rungtynių. Kažkur mes prasimušėme, pradėjome labiau lįsti į save. Nedalinome pergalių – atvirkščiai, daug pergalių iškovojome rungtynių gale.

Potencialas – matosi. Bet pasikartosiu – galbūt mes ir nebūsime ta komanda, kur ištrauks tą potencialą, o gal ir būsime. Mes jau turime – kažką pamatėme. Kai tik žaidžiame pagal disciplinuotą planą, atrodome labai gerai. Ir nekalbu apie kosminius dalykus.

Šneku apie komandos įvedimą į žaidimą, kur reikia eiti su kamuoliu. Bet jei net neprieiname su tuo, tai jau yra kažkas blogai. O šiandien buvo situacijų, kai mes neprieidavome. Tai buvo antrame ir ketvirtame kėlinyje.

VIDEO: Pablo Laso spaudos konferencija po rungtynių Kaune

– Rudy Fernandezas lūžio metu pataikė sunkius tritaškius. Kiek tai turėjo įtakos mačo baigčiai?

– Galime kalbėti apie „Real“ klasę, bet tai nieko nepadeda. Mes turime apžaisti ekstraklasės žaidėjus. Tokia jau situacija. Mes ne dėlto pralaimėjome. Patys pridalinome tiek dovanų, kad po jų sugrįžti buvo praktiškai neįmanoma.

– Kaip Waltonui sekasi įsivažiuoti?

– Galvoju, labai gerai. Atminkime, jam 23 metai. Tik prieš metus jis baigė koledžą. Jam dar labai sunku. Jis pirmąkart žaidžia tokioje arenoje prie tiek žmonių. Manau, trečio kėlinio spurtas buvo kaip tik pradėtas dėl jo. Paskui gal kažkur pavargo, gal pradėjo labai gerai jaustis. Ir labai gerai jausdamasis prieš Madridą, greitai būsi nubaustas. Bet iki šiol, tikrai, manau, trejos rungtynės sužaistos ir visose duota naudos. O įžaidėjui atvykti į Europą ir pas trenerį, pas kurį yra daug detalių, tai tikrai nėra lengva.

VIDEO: Edgaro Ulanovo mintys po rungtynių su Madrido „Realu“
VIDEO: Derrickas Waltonas apie pirmąsias savo rungtynes sausakimšoje arenoje
VIDEO: „Eurolygos diena“: kodėl Šaro pamėgtas legionierius pravirkdė savo buvusį trenerį (3/4)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius