Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 31

Klaipėdos „Neptūnas“ pagaliau pasipildė 211 cm amerikiečiu vidurio puolėju Keithu Bensonu

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ pagaliau sudarė sutartį su vidurio puolėju iš JAV Keithu Bensonu. Šis 26-erių metų 211 cm ūgio amerikietis į Klaipėdą turėtų atvykti jau kitos savaitės pradžioje.
Keithas Bensonas
Keithas Bensonas / fibaeurope.com

Su šiuo krepšininku „Neptūnas“ sutarė jau spalio viduryje, tačiau jo atvykimą į uostamiestį stabdė buvęs aukštaūgio klubas iš Turkijos Bandirmos „Banvit“. Pagaliau neptūniečiams iš šio klubo pavyko gauti paleidžiamąjį raštą.

K.Bensonas 2011 metais dalyvavo NBA naujokų biržoje, kur jį 48–u šaukimu pasirinko Atlantos „Hawks“ klubas. Tiesa, stipriausioje pasaulio lygoje aukštaūgis debiutavo tik 2012 metais, kai sužaidė trejas rungtynes „Golden State Warriors“ ekipos gretose.

Ilgą laiką ieškojome „didelio žmogaus“ ir pagaliau pasirašėme sutartį. „Neptūnui“ prieš Keithą Bensoną, kai jis rungtyniavo „Cmoki“ ekipoje, teko rungtyniauti ir mes žinome jo galimybes, – kalbėjo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

Šis amerikietis trumpai yra žaidęs Italijoje, vėliau atstovavo įvairioms NDBL ekipoms ir kurį laiką žaidė Filipinuose. Praėjusį sezoną jis gynė Minsko „Cmoki“ komandos garbę ir per VTB Jungtinės lygos rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 15,6 taško bei atkovodavo po 7,7 kamuolio.

Europos Iššūkio taurės turnyre per 24 žaidimo minutes K.Bensonas rinkdavo po 17,4 taško (61 proc. dvit., 82 proc. baud.), atkovodavo po 7,3 atšokusio kamuolio ir blokuodavo po 1,6 varžovų metimo.

„Ilgą laiką ieškojome „didelio žmogaus“ ir pagaliau pasirašėme sutartį. Tikimės, kad jis sustiprins mūsų priekinę liniją ir per rungtynes bus lengviau. „Neptūnui“ prieš Keithą Bensoną, kai jis rungtyniavo „Cmoki“ ekipoje, teko rungtyniauti ir mes žinome jo galimybes“, – kalbėjo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

Anot stratego, tikimasi, kad K.Bensonas „Neptūnui“ galės padėti per lapkričio 7 dieną Stambule vyksiančią Eurolygos dvikovą su „Galatasaray“.

Penktadienį „Švyturio“ arenoje klaipėdiečių laukia vienas rimčiausių šio sezono varžovų – Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius