Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

Kleiza sužaidė prasčiausias rungtynes Eurolygoje

Eurolygos „Top-16“ varžybose trečiadienį graikų Pirėjo „Olympiacos“ namie tik po atkaklios kovos 78:75 įveikė kroatų Zagrebo „Cibona“ krepšininkus ir tapo vienvaldžiais H grupės lyderiais. Linas Kleiza sužaidė bene prasčiausias rungtynes šiame turnyre.
Zagrebo komanda užkūrė tikrą pirtį Eurolygos favoritams
Zagrebo komanda užkūrė tikrą pirtį Eurolygos favoritams. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į Eurolygos aukštumas nusitaikęs graikų klubas išlaikė sunkų „Cibona“ komandos testą. Dėl pirmos pergalės „Top-16“ etape kovojusi Zagrebo komanda iki pat rungtynių pabaigos sugebėjo išlaikyti intrigą ir vertė gerokai paprakaituoti „Olympiacos“ žvaigždes.

Vis dėlto raudoniesiems pavyko iškovoti aštuntą iš eilės pergalę Eurolygoje ir dvyliktą iš eilės savo arenoje. Be persišaldžiusio Ioannio Bourousio žaidžiantiems aikštės šeimininkams Milošas Teodosičius pelnė 17 taškų (5 iš 7 tritaškių) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Nikola Vujčičius pridėjo 16 taškų, Joshas Childressas – 11 taškų ir 9 atkovotus kamuolius.

L.Kleiza nugalėtojams visus savo 10 taškų pelnė per paskutines 12 rungtynių minučių. Lietuvis per 25 minutes pataikė 3 dvitaškius iš 8, 1 tritaškį iš 3 ir 1 baudos metimą iš 2. Jis atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, gavo du blokus, keturis kartus prasižengė ir tiek pat pražangų išprovokavo.

„Olympiacos“ lyderis surinko viso labo 5 naudingumo balus. Tai prasčiausias jo rezultatas per visą šį Eurolygos sezoną. Kiek daugiau – 8 naudingumo balus – L.Kleiza surinko per antras Eurolygos pirmo etapo rungtynes su Malagos „Unicaja“.

Vidutiniškai per Eurolygos rungtynes lietuvis pelno 16,6 taško, atkovoja 7,4 kamuolio ir renka 18,2 naudingumo balo.

„Cibona“ komandoje trečiadienį išsiskyrė Marko Tomasas – 23 taškai ir Jamontas Gordonas – 20 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius