-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 18 /22:51

Košmaras nepasikartojo: „Žalgiris“ atlaikė Ispanijos čempionų šturmą

Šarūnas Jasikevičius šią dvikovą vadino viena svarbiausių šį sezoną ir ragino savo auklėtinius pabusti. Košmarą Vokietijoje prieš dvi dienas išgyvenę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai į savo vedlio žodžius įsiklausė, bet vis tiek turėjo vargti iki pat pabaigos. Ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai sužaidė dvi skirtingas rungtynių puses, bet mače su „Valencia“ apgynė savo tvirtovę – 86:82 (26:19, 21:12, 16:26, 23:25).
Rungtynių akimirka
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gavęs Bambergo „Brose“ niuksą Šaras neišlaikė ir pareiškė, jog atėjus 2018-iesiems nepažįsta savo komandos. Šį kartą treneris pamatė savo vyrų tokį veidą, kokį ir buvo įpratęs matyti visus tuos pirmuosius sezono mėnesius. Tiesa, tik du kėlinius.

Ispanijos čempionai šį sezoną Eurolygoje dar nebuvo laimėję už savo šalies ribų. Ši tradicija nebuvo sugadinta ir Kaune.

Jau pačioje rungtynių pradžioje tarsi ant sparnų žaidęs „Žalgiris“ smogė savo varžovams 13:0. Po tokio šalto dušo „Valencia“ dar mėgino tiestis, bet antrajame kėlinyje šeimininkų persvara pasiekė rekordinę 17 taškų žymą.

Kauniečius į priekį vedė toliau įspūdingą savo tritaškių seriją pratęsęs Artūras Milaknis bei fantastiškai savo komandos draugams asistavęs atakų generolas Kevinas Pangosas. Kanadietis jau iki pertraukos buvo atlikęs net 10 rezultatyvių perdavimų (iš viso – 15). Rezultatyviausią sezono mačą Eurolygoje sužaidė ir Axelis Toupane‘as.

VIDEO: Eurolyga: „Žalgiris“ – „Valencia“

Bet fantastišku greičiu pirmuosius du kėlinius skriejęs „Žalgiris“ staiga stabtelėjo po didžiosios pertraukos.

Trečiojo kėlinio pabaigoje tritaškių salve prabilęs Erickas Greenas netikėtai grąžino intrigą.

Ketvirtojo kėlinio viduryje po Tiboro Pleisso pataikymo „Valencia“ netgi pirmavo (71:70), bet paskutinių minučių dramą vis tiek laimėjo „Žalgiris“.


86:82 (26:19, 21:12, 16:26, 23:25)
„Žalgiris“: Axelis Toupane‘as 18, Artūras Milaknis 12, Kevinas Pangosas (15 rez. perd.), Paulius Jankūnas ir Aaronas White‘as po 11, Edgaras Ulanovas 10, Brandonas Daviesas 8, Vasilje Micičius 3, Antanas Kavaliauskas 2, Beno Udrihas, Martynas Sajus ir Gytis Masiulis taškų nepelnė. „Valencia“: Tiboras Pleissas 20, Willas Thomasas 19, Erickas Greenas 17, Samas Van Rossomas 9, Fernando San Emeterio 7.
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje: „Lenkiuosi prieš šiuos vyrus“
VIDEO: Edgaras Ulanovas: mes gi negalime ramiai baigti
VIDEO: Paulius Jankūnas: pralaimėjimas Bamberge sutelkė

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 86:82 (26:19, 21:12, 16:26, 23:25).

40 min. Bet kovingi svečiai baltos vėliavos nekėlė. Du jų tolimi tritaškiai vėl grąžino intrigą. Žalgiriečiams pirmaujant 83:82, užpulti nepavyko, bet, laimei, ir „Valencia“ tolimas bandymas tikslo nepasiekė. Tuomet varžovams jau teko gelbėtis pražangomis.

Kevinas Pangosas įmetė tik pirmą baudą, bet žalgiriečiai buvo vikresni ir atkovojo svarbiausią rungtynių kamuolį. Prie baudų metimo linijos stojęs Edgaras Ulanovas neklydo.

Pergalė – labai sunki, bet labai svarbi.

39 min. Antanas Kavaliauskas deda iš viršaus, Egaras Ulanovas pataiko iš po krepšio. Atrodo, kad pergalė jau čia pat – 83:76.

38 min. Artūro Milaknio tritaškis – 79:73! Bet Tiboras Pleissas atsako tuo pačiu...

36 min. Po Tiboro Pleisso dvitaškio svečiai jau priekyje (71:70), bet tuomet kauniečius trukteli tritaškį pataikęs Paulius Jankūnas.

35 min. „Valencia“ nė karto nepirmavo, tačiau iš žalgiriečių persvaros liko tik taškas – 70:69.

32 min. Gera šeimininkų reakcija – penki taškai iš eilės ir Aarono White'o dėjimas su pražanga. Vėl galima atsikvėpti kiek lengviau.

31 min. Erickas Greenas! Trečias jo tritaškis iš eilės. Lieka tik trys taškai.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 63:57 (26:19, 21:12, 16:26).

30 min. Erickas Greenas pataikė du tolimus metimus iš eilės ir ne tik sumažino deficitą iki vienženklės atžymos, bet ir vėl grąžino intrigą. „Žalgirio“ persvara jau tik 6 taškeliai – 63:57.

27 min. Pagaliau tritaškį pataiko ir Kevinas Pangosas – 59:46.

26 min. Aikštėje pasirodo daug Bamberge žaidęs Martynas Sajus. „Žalgiryje“ jau žaidė visi 12 registruotų krepšininkų.

25 min. Axelis Toupane'as šiandien žaidžia nuostabias rungtynes. Pataiko iš toli užmindamas tritaškio liniją – 18-asis jo taškas. Tai jau rezultatyviausios jo rungtynės šį sezoną Eurolygoje – 56:42.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Kokia brangi techninė pražanga! „No way!“ – nesutikęs su teisėjo užfiksuota pražanga, emocingai šūktelėjo ir rankomis mostelėjo Brandonas Daviesas. Arbitras tai įvertino dar ir kaip techninę pražangą. Dviguba pražanga amerikiečiui buvo penktoji ir pasodino ant suolo visam laikui dar vos 23-ąją susitikimo minutę. „Žalgirio“ centras žaidė fantastišką mačą – didžiulis praradimas šeimininkams.

23 min. Visgi amerikietis išsiderinęs. Brandonas Daviesas prasižengia ir nepatenkintas teisėju užsidirba dar ir techninę. Ketvirtoji pražanga. Šaras sodina savo aukštaūgį ant suolo ir skėsčiodamas rankomis išrašo pamokslą.

22 min. Brandonas Daviesas apmaudžiai neatkovojo kamuolio po savo krepšiu, bet ištaisė klaidą pelnydamas du taškus kitoje aikštės pusėje – 47:33.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 47:31 (26:19, 21:12).

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Vasilije Micičius pakilo nuo suolo kažkoks „išėjęs“ iš rungtynių. Jau pirmoje atakoje jis paliko erdvę „Valencia“ išmesti iš toli. Puolime serbas irgi buksuoja. Jis perlaiko kamuolį, atlieka nereikalingus triukus ir tai kainuoja „Žalgiriui“ rezultatyvias atakas. Šaras piktas sodina Vasią ant suolo. Nusipelnė.

Kevinas Pangosas prametė abu metimus, bet virto tikra rezultatyvių perdavimų mašina. Net 10 jis išdalijo Bamberge, net 10 jis jau turi iki ilgosios pertraukos Kaune. Fantastika!

17 min. Šaras į aikštę leidžia jaunąjį Gytį Masiulį. Arenoje esančiame kube iš karto rodomas operatoriaus surastas Tomas Masiulis – Gyčio tėvas ir 1999-ųjų Eurolygos čempionas.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Meistriškos „Žalgirio“ išvados. „Valencia“ milžinai po krepšiu negali normaliai priimti kamuolio, kad keltų pavojų šeimininkų krepšiui. Net jeigu ir pavyksta, visada pasaloje budi Jankūnas, greitai atskubantis į pagalbą smulkesniam komandos draugui. O gera gynyba virsta rezultatyviais išpuoliais – tai tritaškiais, tai greitomis atakomis. Gražu žiūrėti.

16 min. Kol kas rungtynių pradžioje sunkiai taškus sekasi rinkti Kevinui Pangosui, bet vien per pirmą kėlinį įžaidėjas atliko penkis rezultatyvius perdavimus. Įpusėjus antram kėliniui dar prideda tiek pat. Jau – dešimt!.

15 min. Trys iš trijų. Artūras Milaknis šiandien ir vėl karštas! Dar vienas tritaškis – 37:24. „Žalgirio“ arena vėl siūbuoja. Milas meta ir ketvirtą kartą, kiek skubotai, bet nepataiko.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Rungtynes stebi ir buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Travisas Watsonas, įsitaisęs VIP žiūrovo kėdėje. „Žalgirio“ arenoje sirgaliai šiltai sutiko amerikietį. Kube buvo parodytos legionieriaus karjeros Kaune akimirkos. T.Watsonas kuklindamasis atsistojo ir dėkingai mojavo aistruoliams.

13 min. Jei galvojote, kad visus savo tritaškius Artūras iššaudė, galvokit dar kartą. Dar vienas mėginimas – ir vėl pasiekia tikslą – 32:21.

12 min. Artūro Milaknio pirma tolima bomba per varžovo rankas. Persvara vėl dviženklė – 29:19.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Valencia“ 26:19.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Brandonas Daviesas, atrodo, padarė išvadas po rungtynių Bamberge. Fantastiškos pastangos dengiant Dubljevičių – net ir nepaisant svorio skirtumo, tvirtai atstovėjo prieš galingą serbą iškeltomis rankomis į viršų, kad teisėjui neatsirastų pagunda fiksuoti pražangos. Be to, amerikietis porąkart gerai užsiėmė poziciją po krepšiu, kad Dubljevičius negalėtų priimti kamuolio. Centras toks efektyvus, kad Šaras per pirmąjį kėlinį jį į aikštę metė ir antrą kartą.

9 min. Aikštėje pasirodo Artūras Milaknis. Sirgaliai pasitinka griausmingomis ovacijomis.

8 min. Po šalto dušo svečiai po truputį tiesiasi. Žalgiriečių persvara tirpsta – 20:14.

5 min. Pirmuosius taškus ispanai pelnė tik ketvirtą dvikovos minutę, bet gavo fantastišką atsaką. Vasilije Micičius pataikė tritaškį paskutinę atakos sekundę – 18:5.

4 min. Kažin ar gali būti geriau. Dar viena nuostabi „Žalgirio“ ataka, puikus Brandono Davieso perdavimas Pauliui Jankūnui ir kapitono lengvi taškai iš po krepšio – 13:0.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Kokia energija nuo pirmųjų minučių! Seniai teko matyti Šarą tokį patenkintą antrąją minutę. Atrodo, žalgiriečiai žaidžia su triguba energija, kurios užtektų šioms ir antradienio rungtynėms Bamberge.

3 min. Dar du Axelio Toupane'o metimai skrodžia tinklelį – 11:0.

2 min. Šį vakarą kapitonas visai kitoks. Jau pirmasis Pauliaus Jankūno tritaškis iš aikštės krašto – taiklus. Po taiklų metimą prideda ir Axelis Toupane'as bei Brandonas Daviesas. Įkvepianti pradžia – 7:0.

Rungtynes kauniečiai pradeda tokiu starto penketu: Kevinas Pangosas, Edgaras Ulanovas, Axelis Toupane'as, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius