Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 20

Krapikas: galvojame tik apie pergalę (nuotraukos)

Po tragiško praėjusio sezono tarsi Feniksas iš pelenų atgimęs Kauno „Žalgiris“ trečiadienį pradės daug vilčių sirgaliams teikiantį Eurolygos sezoną.
Treniruotė
„Žalgirio“ strategas G.Krapikas prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes galvoja tik apie pergalę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmasis kauniečių priešininkas – paslaptingasis Vilerbano „Asvel“ klubas iš Prancūzijos. Pernai klubas tapo šios šalies čempionu ir iškovojo kelialapį į Eurolygą. Pasistiprinę Lietuvos rinktinės puolėju Mindaugu Lukauskiu, Prancūzijos čempionai, savo sudėtyje turintys 4 amerikiečius, turėtų tapti kietu riešutėliu kiekvienam varžovui. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas, kalbėdamas apie rytdienos varžovus, akcentavo prancūzų propaguojamą greitą žaidimą ir dažnai bei taikliai metamus tritaškius metimus.

– Kaip pasirengęs „Žalgiris“ pasitinka naująjį Eurolygos sezoną?15min.lt paklausė G.Krapiko.

– Manau, kad turėjome galimybių prieš Eurolygos sezoną žaisti pakankamai rungtynių, kurios galbūt iš vienos pusės parodė, kad žaisdami su silpnesniais Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų klubais rungtyniaujame geriau. Geriau žaidžia ir tie žaidėjai, kurie pakyla nuo suolelio. Kita vertus, rungtynės su CSKA Vieningojoje lygoje parodė, kad jeigu nėra geros pagalbos iš nuo suolelio pakilusių žaidėjų, tuomet sunku tikėtis pergalės, nes pagrindiniai žaidėjai negali traukti visų rungtynių. Tai, ar pakilę nuo suoliuko įneš savo indėlį į komandos žaidimą, lems pergalę.

– Ar tai, kad pirmasis Eurolygos varžovas nėra vienas iš Europos grandų, yra pranašumas?

– Kaip pažiūrėsi. Gal „Asvel“ ir nėra Eurolygos grandas, bet yra vienas iš artimiausių konkurentų kovojant dėl vietos šešioliktuke. Nesvarbu, kokia tai komanda, mes pradedame Eurolygos sezoną, namuose susitinkame su priešininkais ir galvojame tik apie pergalę.

Viską lems gynyba

– Kas kelia didžiausią nerimą?

– Buvo tikrai puikių rungtynių, kai užtikrintai žaisdavome gynyboje ir priešininkams leisdavome įmesti labai mažai taškų. Bet tuo pačiu buvo rungtynių, kur neleistinai daug priešininkas įmesdavo taškų. Viena vertus, tai galima iš dalies pateisinti, kad tai būdavo ne mūsų lygio komandos ir mums pritrūkdavo susikaupimo. Kita vertus, mes turime suprasti, kad kiekvienas rungtynes mes turime visiškai išsikrauti, jeigu norime atitinkamai rungtyniauti Eurolygoje. Tik su gera komandos gynyba galime tikėtis pergalių. Puolimu mes galime laimėti vienas kitas rungtynes, bet sezono ar čempionato – jokiu būdu.

– Jeigu po pirmų Eurolygos varžybų menkas atsarginių žaidėjų indėlis dar labiau išryškėtų, gal komandos vadovams užsimintumėte apie galimą ekipos pastiprinimą?

– Čia per daug „jeigu“. Jei taip bus, tada ir žiūrėsime. Dabar tikrai ne.

– Ką galėtumėte pasakyti apie rytojaus varžovus?

– Jie žaidžia tikrai labai greitai, atlieka labai daug tritaškių metimų ir tai daro neblogai. Teko stebėti keletą jų rungtynių. Tikrai daug krepšininkų yra metantys iš toli. Truputį skiriasi jų pataikymo procentas žaidžiant namie ir išvykoje. Namie jie meta tikrai aukštu procentu, išvykoje jis šiek tiek mažesnis. Jie turi stiprų aukštą vidurio puolėją, be to, labai gero lygio sunkiųjų krašto puolėjų. Vis dėlto komandai vadovauja Prancūzijos rinktinės treneris, jie žaidžia disciplinuotai. Man jie paliko tikrai neblogą įspūdį. Pasižiūrėsime, kaip jiems pasiseks demonstruoti savo žaidimą išvykoje.

– Ar visi žalgiriečiai yra sveiki? Kodėl sutvarstyta Mirzos Begičiaus ranka?

– Mirzai buvo sumušta ranka, bet turėjome galimybę jam duoti pailsėti žaidžiant su Kėdainių komanda. Man atrodo, trauma nėra tokia, kuri neleistų rungtyniauti. Kita vertus, rytoj laukia per svarbios rungtynės, kad į smulkias traumeles kreiptume dėmesį. Dabar jau atėjo laikas, kad jeigu pagrindiniams žaidėjas ką nors skauda, reikia pakentėti. Vis dėlto prasideda rimčiausias sezono turnyras.

Pagrindiniai žaidėjai vienas kitą jau supranta

– Iš kurių žaidėjų tikitės daugiausia?

– Yra daug žaidėjų, kurie pakankamai daug metų žaidė tokiu lygiu ir pelnė vardą. Aš nenoriu kiekvieno paeiliui minėti. Pasakysiu, kad kai visi susirinkome, pradėjome naudoti vieną ir tą patį starto penketą, kad jie turėtų galimybę susižaisti, ypač sezono pradžioje. Manau, mums tai iš dalies pavyko, startinis penketas tikrai neblogai supranta vienas kitą ir žaidžia. Visų pirma lyderiai turi žaisti, bet ir kiekvienas, kuris pakyla nuo suoliuko minutei ar dešimčiai, turi duoti komandai naudos.

– Keliais žaidėjais planuojate remtis rungtynėse su „Asvel“?

– Aišku, turiu planą, kiek žaidėjų noriu panaudoti. Bet jeigu kuris nors visiškai iškris iš konteksto,  paprasčiausiai jį pakeisiu, arba jeigu pakilęs nuo suolelio žaidėjas užtikrintai žais, jis gaus daug minučių. Tad planas yra, bet jis priklausys ir nuo to, kaip klostysis rungtynės.

– Planuojate remtis 7–8 krepšininkais?

– Pasakyti jau dabar? Yra planas, kurio laikysimės. Daugiau nieko nenoriu pasakyti.

– Ar jau žinote, kurių žaidėjų rytoj neregistruosite?

– Mintyse esu argumentuotai susidaręs dvyliktuką, bet jį paskelbsiu tik po paskutinės komandos treniruotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius