-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 07

Kritiką priėmęs Gintaras Krapikas pastiprinimo nesižvalgo

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vyksta į miestą, kuris dar neregėjo nė vienos pergalės „Top 16” etape. Bet šie skaičiai nejaudina Gintaro Krapiko. Jo galvos skausmas – kaip sustyguoti žaidimą po baisaus pralaimėjimo antrojo etapo starte su Vitorijos „Laboral Kutxa“.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | Bambergo „Brose Baskets“ – Kauno „Žalgiris“ | 21:00 | Bambergas

„Po tokių rungtynių kiekvienas protingas atsisėdęs dėstyti savo mintis. Tam davėme pagrindą ir turime kritiką išklausyti. Ir tiek“, – į Sergejaus Jovaišos kritiką nesigilino žalgiriečių treneris. Buvęs krepšininkas anksčiau minėjo, kad G.Krapikas neišreikalauja iš kai kurių žaidėjų kovingumo.

Galvoti apie praeities nesėkmes nėra kada. Siekdamas vilties šiaudo mirtininkų grupėje, „Žalgiris“ privalo iš Bambergo grįžti su pergale.

Vokietijoje „Žalgiris“ sulauks pastiprinimo. Į rikiuotę po traumos grįžta Renaldas Seibutis, nepadėjęs komandai maždaug mėnesį.

Kita palikti spraga lieka atvira – Robertas Javtokas dėl traumos nežais kelis mėnesius, o į jo vietą „Žalgiris“ pastiprinimo neieško – skylę kamšys 19-metis dublerių „centras“ Martynas Sajus.

„Dabar pastiprinimas vis tiek nieko neduotų, – kalbėdamas apie Eurolygos taisykles, kurios „Top 16” etape dabar leistų pasistiprinti tik vasario viduryje, sakė G.Krapikas. – Tikiuosi, kad tie, kas žaidė mažiau, tas pats Sajus, padės komandai žymiai daugiau.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renaldas Seibutis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renaldas Seibutis

Rūpinamės turimais žaidėjais, o ne galvojame, kas būtų, jei pasistiprintume. Juolab, nėra lengva rasti aukštaūgį rinktoje atsižvelgiant į mūsų finansinę padėtį. Žiūriu į žaidėjus, kuriuos turiu dabar. Norisi integruoti į komandą jaunąjį mūsų sistemos narį“.

– Kokia tikimybė, kad aikštėje pasirodys Seibutis?

– Didelė tikimybė, kad jis žais. Juolab, buvo svarbu, kad jis porą treniruočių pilnai praleido su komanda. Jautėsi, kad jis dega noru. Bet kiek ilgai ir koks jis bus naudingas, pamatysime. Vis dėlto žaidėjas praleido keletą savaičių treniruočių, todėl didelių stebuklų tikėtis nereikėtų.

– Kaip į komandą įsilieja Martynas Sajus?

– Reikia suprasti jaunuolį, kuriam tik devyniolika. Jis netikėtai atsidūrė šioje situacijoje. Martynas pradeda suprasti, ką reiškia didelis krepšinis. Jam dar reikėtų leisti įsigyventi su pokyčiais, nes jie nežmoniški. Įsivaizduokite, kas vyksta jauno vyruko galvoje ir kokia atsakomybė jį slegia. Bet kol kas jis bent atrodo ramiai. Manau, kad kiekvienose rungtynėse jis nusipelnys minučių, kuriomis bus naudingas.

– Kuo išsiskiria Bambergo komanda?

– Varžovai užtikrintai pradėjo TOP 16. Tik paskutinėje atakoje jie pralaimėjo „Real“ Madride. O mes, kai tą savaitę atrodome subyrėję, laukiame svarbių rungtynių.

„Brose Baskets“ dominuoja gynėjai – Wanamakeris, Zisis ir Strelniekas, kurie kuria rungtynių scenarijų. Be abejo, Radoševičius ir Theisas po krepšiais padeda daug. Bet „Brose Baskets“ žaidimą kuria perimetro žaidėjai.

– Vokiečiai vieni taikliausių Eurolyoje. Kaip paaiškintumėte jų pataikymą?

– Komanda žaidžia solidų komandinį krepšinį. Labai disciplinuotai. Treneris reikalauja atlikti ilgus derinius. Jie juos nuveda iki gerų padėčių, kurias jie išnaudoja.

– „Brose Baskets“ namuose pralaimėjo CSKA. Namuose – visai kita komanda?

– Kaip ir daugelis komandų. Namuose visi žaidžia užtikrinčiau.

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius