-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 05

L.Lekavičiaus gyvenimas Atėnuose: nemokamas maistas ir gerbėjai gatvėse

Į Atėnus su Kauno „Žalgirio“ komanda nuvykusi „Žalgiris TV“ kūrybinė grupė nepraleido progos aplankyti buvusį žalgirietį Luką Lekavičių. Pokalbis su L.Lekavičiumi tapo pagrindiniu sekmadieniais 10.30 val. TV6 eteryje rodomos laidos „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ akcentu.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / nuotr. stopkadras

Praėjusią vasarą sparnus į Atėnų „Panathinaikos“ pakėlęs lietuvis išskirtiniame interviu pasakojo apie legionieriaus duoną, ypatingą ryšį su treneriu Xavi Pascualiu ir keistus jausmus rungtyniaujant Kaune prieš buvusią savo komandą.

„Tikrai buvo gana sunku. Atvažiavau į naują komandą, į naują vietą, be to, buvau patyręs traumą, tad pradžioje teko viską stebėti iš šalies. Visa reabilitacija kiek užtruko, nors ir žaidžiau jau pirmosiose Eurolygos rungtynėse, tačiau nesijaučiau visiškai pasveikęs ir gal mėnesį rungtyniavau su nuskausminamaisiais“, – pokalbio pradžioje pasakojo Lukas.

Savo vaidmenį Graikijos čempionų gretose puikiai suvokiantis įžaidėjas stengiasi maksimaliai išnaudoti jam suteikiamas progas bei papildomu darbu prieš ir po treniruočių užsitarnauti jų dar daugiau.

„Su treneriu kalbėjau dar prieš pasirašant sutartį ir jis man tiesiai šviesiai pasakė, jog būsiu antras įžaidėjas komandoje, o tolesnė ateitis priklausys jau nuo mano demonstruojamo žaidimo. Apie tai stengiuosi pernelyg negalvoti ir kiekvienose rungtynėse tiesiog dirbu savo darbą, bandau maksimaliai išnaudoti man suteiktą laiką. Neturint pagrindinio žaidėjo vaidmens, jau valandą anksčiau atvykstu į areną, individualiai dirbu su trenerio asistentu prieš kiekvieną treniruotę, o po jų taip pat užsiimu papildomu darbu“, – darbštumo savybių Atėnuose nepamiršo buvęs žalgirietis.

Atakų organizatoriaus poziciją lietuviui tenka dalytis su daugiausiai rezultatyvių perdavimų Eurolygoje atliekančiu graiku Niku Calathesu, kuris, pasak pašnekovo, yra puikus kompanionas visomis prasmėmis.

„Nikas išties puikus kaip krepšininkas ir kaip asmenybė. Dalija nemažai patarimų, o pats aikštelėje yra vienas geriausių įžaidėjų Europoje šiuo metu. Tiesa, labai daug iš jo išmokti sunku, kadangi esame skirtingo tipo žaidėjai“, – mintimis dalijosi pirmą kartą legionieriaus duonos ragaujantis 23-ejų krepšininkas.

Nuo 15 metų į Kauną iš Šilalės persikėlęs Europos krepšinio čempionato sidabro laimėtojas tikino nuo pirmosios savo profesionalios komandos pernelyg nenutolęs ir stebintis kone visas kauniečių rungtynes.

„Jei tik turiu galimybę, stebiu visas „Žalgirio“ rungtynes. Komandoje liko daug draugų, todėl smagu pažiūrėti, kaip jiems ir visai komandai sekasi. Manau, daugelis yra nustebę tokiais žalgiriečių rezultatais, lygiai taip pat ir aš“, – „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidai kalbėjo L.Lekavičius.

Gruodžio 7 dieną į Kauno „Žalgirio“ areną trumpam kaip varžovas sugrįžęs „Žaibo Makvyno“ pravardę Lietuvoje užsitarnavęs Lukas pasakojo, kad rungtyniauti prieš buvusią savo komandą išties keistas jausmas.

„Rungtyniauti prieš „Žalgirį“ buvo tikrai keista. Atrodo smulkmenos, bet eiti ne į tą rūbinę ar iš kitos pusės patekti į areną tikrai įdomus jausmas. Prasidėjus rungtynėms stengiausi pamiršti, siekėme tik pergalės ir bandžiau nuo visko atsiriboti“, – prisiminė visą „Žalgirio“ piramidę išėjęs įžaidėjas.

Taip pat gynėjas pripažino, kad jį nustebino didžiulis Graikijos žmonių dėmesys. Dar prieš sezoną L.Lekavičių atpažindavo gatvėje, o žinomas vardas jau spėjo ir atsipirkti – lietuviui nereikėjo mokėti už maistą restorane.

VIDEO: L.Lekavičius: „Rungtyniauti prieš „Žalgirį“ buvo tikrai keista“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius