Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 23

Lietuvišką barjerą pasitinkantis Šaras: apie L.Westermanno progresą ir puolimą „numeris 1“

Kauno „Žalgirio“ vyrai trečiadienį ryte išsiruošė į dar vieną Eurolygos išvyką. Šįkart Lietuvos čempionų kelionės tikslas – Milanas, kuriame laukia ne pačią geriausią atkarpą išgyvenantis „Olimpia“ klubas su dviem lietuviais priešakyje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Karolis Bakūnas nuotr.

Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas bus „Žalgirio“ varžovai ketvirtadienio vakarą madų sostinėje.

Sezoną Milano ekipa pradėjo solidžiai, kai iškovojo 6 pergales per pirmas 8 rungtynes, tačiau tada smigo į duobę.

Per kitus 11 mačų Simone Pianigiani auklėtiniai sugebėjo išgimdyti vos 2 pergales ir rikiuojasi 9-oje Eurolygos vietoje.

Tačiau Š.Jasikevičius nemano, kad būsimi varžovai pateko į duobę: „Žiūrint visas rungtynes, jie jas galėjo laimėti. Tiek su „Barcelona“ turėjo galimybių, tiek su „Bayern“. Prieš „Baskonia“ pirmavo vienu metu 15 taškų pirmoje pusėje. Kažkiek banguoja, bet tai gan normalu. Su tokiu puolimo potencialu jie gali nueiti 15 taškų į priekį.

Svarbiausia ir būtų neprasileisti didžiulio spurto ir eiti po truputį. Svarbiausias dalykas, kad tai – komanda „numeris 1“ su savo puolimo potencialu, reikia tai sumažinti, pristabdyti. Negalime žaisti rungtynių apie 90 taškų, mums reikia juos palikti tiek 75 ar mažiau.“

Svarbiausias dalykas, kad tai – komanda „numeris 1“ su savo puolimo potencialu, reikia tai sumažinti, pristabdyti

„Žalgiris“ praėjusią savaitę nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ ir nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų seriją. Po traumų epidemijos atsigaunantys kauniečiai lentelėje rikiuojasi 11-oje pozicijoje.

„Blokadą“ per mačą su Atėnų klubu gavęs Nate'as Woltersas, pasak Šaro, antradienį treniravosi su komanda.

„Pasekmės matosi, bet yra dar 48 valandos nuo vakar, tai tikiuosi, kad jis pagerins savo situaciją“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Vis dar negali žaisti Leo Westermannas ir Antanas Kavaliauskas.

„Pradėjo kažkiek judėti daugiau. Kažką atsakyti sunku, vyksta vienadienis procesas, jie didina krūvius, žiūri, ar nepersitempia“, – apie sveikstančius auklėtinius kalbėjo Š.Jasikevičius.

Treneris atskleidė, kad vakar L.Westermannas jau pradėjo judėti ir krepšinio aikštėje: „Gal 50 ar 40 procentų. Jei ta koja netins, neatsiras komplikacijų, jis tą krūvį didins.“

Jei ta koja netins, neatsiras komplikacijų, jis tą krūvį didins

A.Gudaitis pagal naudingumą Milano komandoje nusileidžia tik Mike'ui Jamesui. Aukštaūgis žaidžia po 24 minutes, pelno po 13,2 taško, atkovoja po 7,5 kamuolio ir renka po 19,9 naudingumo balo.

M.Kuzminsko skaičiai yra kiek kuklesni – per 17 minučių ant parketo puolėjas pelno po 7,7 taško ir atkovoja po 3 kamuolius.

M.Jamesas yra efektyviausias Eurolygos žaidėjas. Amerikietis pelno po 20,2 taško, atlieka po 7,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 20,8 naudingumo balo.

Tiesa, jei skaičiuotumėme žaidėjų naudingumą per 40 minučių, A.Gudaitis (32,39 naud.) šoktų į antrą vietą Eurolygoje, o M.Jamesas (23,68 naud.) smuktų net iki 19 pozicijos.

VIDEO: „Eurolygos diena“: istorinis amerikiečių indėlis į „Žalgirio“ pergales ir kovingasis lietuvis (1/4)

Apskritai „Olimpia“ yra daugiausiai taškų Eurolygoje renkanti komanda. Per mačą Milano ekipa suverčia po 86,68 taško. „Žalgiris“, palyginimui, yra 10-oje vietoje su 79 taškais per susitikimą.

Pernai žaliai balti „dizainerius“ nugalėjo abukart, šiemet Kaune pergalę taip pat šventė Lietuvos čempionai, tačiau Šaras nemano, kad „Olimpia“ komandą galima vadinti palankia varžove.

„Negalvoju, kad palanki. Labai daug priklauso nuo situacijos. Ir jie turi kažkokių problemėlių, ir mes jų turim. Svarbiausia yra persilaužti ir atiduoti maksimumą, ypač gynyboje“, – prieš skrydį į Milaną kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Ar „Žalgiriui“ pavyks pratęsti nemadingą „dizainerių“ atkarpą, pamatysime ketvirtadienį. Rungtynių Milane pradžia – 21:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius