Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 22

„Lietuvos rytas“ nokautavo varžovų neįvertinusį „Efes Pilsen“ (nuotraukos, komentarai)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ sugrįžimas į stipriausią Europos krepšinio klubų turnyrą buvo pažymėtas skambia pergale. Įspūdingu biudžetu pasigirti negalintys Lietuvos čempionai ketvirtadienį namuose ant menčių parvertė žvaigždžių perpildytą Stambulo „Efes Pilsen“ – 77:70 (21:16, 17:9, 24:21, 15:24).
Vilniaus „Lietuvos rytas“ žaidžia pirmąsias naujojo Eurolygos sezono rungtynes namie su Stambulo „Efes Pilsen“ krepšininkais.
M.Gecevičius tiesiog žudė varžovus taikliais tritaškiais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai visą mačą atrodė labiau ištroškę pergalės ir kovodami dėl kiekvieno aikštelės centimetro sugebėjo pasiųsti Turkijos čempionus į nokdauną. Nuo pat mačo pradžios šeimininkai tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose (itin galingai rungtyniavo australas Aronas Baynesas (14 tšk., 6 atk. kam. ir 4 bl.), o trečio kėlinio viduryje buvo įgiję rekordinę 22 taškų persvarą (60:38).

Vis dėlto turkai atsisakė pasiduoti ir  ėmė pavojingai mažinti skirtumą. Tačiau tuomet savo žodį tarė Martynas Gecevičius. Jis pataikė net tris tritaškius iš eilės ir neleido pergalei išslysti iš rankų. Iš viso M.Gecevičiaus sąskaitoje – 21 taškas. Visą rungtynių eigą rasite paspaudę čia.

Pažiūrėję į „Lietuvos ryto“ sudėtį mano žaidėjai turbūt pamanė, jog nesunkiai iškovos pergalę, – sakė E.Atamanas.
 

„Kartais taip tiesiog nutinka, kai į komandą surenkama tiek žvaigždžių. Pažiūrėję į „Lietuvos ryto“ sudėtį jie turbūt pamanė, jog nesunkiai iškovos pergalę, ir neįvertinę varžovų siaubingai pradėjo rungtynes. Po pertraukos bandėme susigriebti, tačiau M.Gecevičius pataikė tris tritaškius labai svarbiu momentu ir neleido mums perimti iniciatyvos. Sveikinimai „Lietuvos rytui“, jie tikrai nusipelnė šios pergalės, nes kovojo širdimi. Manau, jog šioje arenoje niekam nebus lengva“, – po mačo sakė pralaimėjusiųjų strategas Erginas Atamanas.

Pirmą pergalę B grupėje iškovojusių vilniečių žaidimui puikiai dirigavo ne tik 11 taškų pelnęs, bet ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs Bojanas Popovičius. 15 taškų pridėjo Donatas Zavackas. Lietuvos čempionai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 35:23.

„Labai džiaugiuosi pirmąja pergale ir tikiuosi, jog ji nebus paskutinė. Galbūt nusileidome varžovams žaidėjų pavardžių garsumu, tačiau žaidimu – tikrai ne. Mano auklėtiniai yra jauni, alkani pergalių ir tai man labai patinka. Gynėmės tikrai pasiaukojamai. Kas nutiko turkams? Nežinau, jie sotus, turtingi“, – džiaugėsi „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis.

„Efes Pilsen“ komandoje daugiausia – 12 taškų surinko Prestonas Shumpertas, 11 pridėjo Igoris Rakočevičius, 10 – Charley Smithas.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Lietuvos ryto“ ekipa žais po savaitės, spalio 29 dieną, išvykoje su Orleano „Entente“ (Prancūzija) komanda.

„Pagrindiniai žaidėjai su „Efes Pilsen“ žaidė tikrai daug ir pavargo, tačiau turėsime keletą laisvų dienų ir tikiu, kad jie atgaus jėgas. Prancūzijoje mūsų laukia labai svarbios rungtynės, nes „Entente“ bus viena iš pagrindinių mūsų varžovių dėl vietos „Top-16“. Prisipažinsiu, dar nemačiau, kaip jie žaidžia, tačiau į Prancūziją vyksime tik pergalės“, – atviravo R.Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius