Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 23

Linksmas Šaro sugrįžimas į Izraelį – su klausimais apie „Maccabi“ pasiūlymą ir „stebuklus“

„Kaip matau, nelabai čia kas per tuos 10 metų pasikeitė“, – ironiškai šyptelėjo Šarūnas Jasikevičius, Tel Avive atsakinėdamas į smalsių Izraelio žurnalistų klausimus. Šie jį apspito liaupsėmis ir bandė iškvosti apie ateitį. Galbūt Tel Avivo „Maccabi“ komandoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.
Eurolyga | „Maccabi“ – „Žalgiris“ | 21:05 | Tel Avivas

„Šarūnai, „Žalgiris“ žaidžia puikų sezoną. Jeigu atsirastų galimybė treniruoti „Maccabi“ nuo kito sezono...“ – „Žalgirio“ treneriui jau ruošė klausimą žurnalistas, kai Šaras šyptelėjo ir įsiterpė.

„Nagi nagi, prasideda – „atsirastų galimybė...“ – šypsojosi Šaras.

„Būtų logiška, jei „Maccabi“ pateiktų jums pasiūlymą po sezono, – nepasimetė žurnalistas. – Ar jį svarstysite?“

„Nežinau. Jei atvirai, nežinau“, – to, ką norėjo išgirsti „Maccabi“ pergalių jau išsiilgę žiniasklaidos atstovai, iš Š.Jasikevičiaus nesulaukė.

„Ar šį sezoną buvote gavęs pasiūlymą treniruoti „Maccabi“?“ – netrukus klausė kitas žurnalistas.

Izraelyje aš pusvalandį ir jūs jau kalbate apie stebuklus. Tai ne stebuklas!

„Ne... – žvilgtelėjęs į šoną šyptelėjo ir pratęsė, – arba tai yra ne tai, ką jums reikėtų žinoti“, – juokėsi Šaras.

Izraelio žurnalistų žiniomis, „Maccabi“ šį sezoną į Š.Jasikevičių kreipėsi mažiausiai vieną kartą, bet lietuvis nenorėjo palikti „Žalgirio“ sezono įkarštyje.

Savo žaidimo jau trečią sezoną nerandantis ir tik 12-oje Eurolygos vietoje tupintis „Maccabi“ svajoja apie tokio išgelbėtojo kaip Šaras atvykimą. Būtent diskutuotini trenerių paskyrimai irgi prisidėjo prie čempioniško „Maccabi“ klubo griūties pastaraisiais metais.

„Negali žinoti, kas vyksta šeimoje, jei nesi jos viduje. Tačiau neabejoju, kad jie sugrįš“, – apie geresnius „Maccabi“ laikus prabilo Šaras.

Jam gera grįžti į Tel Avivą, kur 2003–2005 metais dukart iš eilės triumfavo Eurolygoje. Bet su „Žalgiriu“ jis bandys dar sykį nuliūdinti prie pralaimėjimų jau pripratusią geltonųjų sirgalių jūrą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgiriui“ nėra kitos išeities, jei jis dar svajoja apie Eurolygos ketvirtfinalį. Pirmoji būtiniausia sąlyga – Lietuvos čempionai privalo laimėti visas tris likusias reguliariojo sezono rungtynes, o tada laukti priešininkų malonės.

Izraelio žurnalistai tokį scenarijų pavadino stebuklu. Šarui tai nelabai patiko.

„Izraelyje aš pusvalandį ir jūs jau kalbate apie stebuklus. Tai ne stebuklas! Stambulas privalo laimėti, mes irgi turime laimėti. Mes turime rūpintis... Stebuklai...

Kai pamačiau, kaip jie dirba, kokie jie žmonės... Aš tuo tikėjau.

Mūsų lūkesčiai labai aiškūs – laimėti Tel Avive. Dabar turime galvoti tik apie vieną mačą. Aišku, esame situacijoje, kai mes priklausomi nuo kitų komandų, ir to kontroliuoti negalime. Bet galime kontroliuoti savo likimą laimėdami.“

Treneris ramiau kalbėjo komentuodamas sėkmingą „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje. Mažai kas tikėjo, kad reguliariojo sezono finišo tiesiojoje žalgiriečiai dar turės šansų patekti į atkrintamąsias varžybas.

Šaras tikėjo.

„Mes tikėjome. Kita vertus, tai nauja komanda, tad iš pradžių kyla visokių abejonių. Bet kai pamačiau, kaip jie dirba, kokie jie žmonės... Aš tuo tikėjau.

Nemanau, kad daug žmonių tuo tikėjo, bet svarbiausia, kad žiūrėjome į kiekvienas rungtynes atskirai, o žaidėjai kovėsi kaip pasiutę. Kaip treneris, negaliu iš jų prašyti daugiau.

Svarbiausia, kad komanda patobulėjo, ypač jauni vyrukai. Labai smagu tą matyti pirmąjį savo, kaip trenerio, sezoną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius