Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 06

M.Kuzminskas – apie lyderio vaidmenį Milane: „Šiais laikais komandos nepriklauso nuo vieno žaidėjo“

Mindaugas Kuzminskas prametė abu tolimus metimus ir net keturis baudos metimus (4/8), tačiau sugrįžimo į Eurolygą rungtynėse pelnė 12 taškų. Vis dėlto lygos autsaideris Mialno „Olimpia“ klubas 80:87 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jaučiuosi truputį aprūdijęs, žinoma, – po rungtynių sakė M.Kuzminskas. – Rimtų rungtynių nežaidžiau nuo Europos čempionato. Manau, Milane turime daug gerų žaidėjų, bet dabar žingsnis po žingsnio turime tapti gera komanda“.

Bendraudamas su „Eurohoops“, M.Kuzminskas prisipažino tikėjęsis šį sezoną įsitvirtinti „New York Knicks“ klube, kuris, prasidėjus sezonui, lietuvio paslaugų vis tik atsisakė.

Atvirai kalbant, tikėjausi gauti daugiau žaidimo laiko, kai Melo buvo parduotas. Manau, treniruočių stovykloje man visai neblogai sekėsi

„Sezono pradžioje nežaidžiau visiškai. Atvirai kalbant, tikėjausi gauti daugiau žaidimo laiko, kai Melo (Anthony) buvo parduotas. Manau, treniruočių stovykloje man visai neblogai sekėsi. Tačiau klubas pakeitė savo viziją ir nusprendė, kad jiems reikia jaunesnių žaidėjų. Nusprendė, kad, žvelgiant į ateitį, jauna komanda reikalingesnė“.

28-erių lietuvis tikino, kad išsiskyrimas su „Knicks“ – abipusis sprendimas.

„Tai buvo abiejų pusių sprendimas. Negalėčiau pasakyti, kad to norėjo tik „Knicks“ ar tik aš. Tai buvo geras sprendimas tiek mano, tiek klubo ateičiai“.

M.Kuzminskas taip pat paaiškino, kodėl pasirinko Milano klubo pasiūlymą.

„Turėjau kelių Eurolygos komandų pasiūlymus. Bet Milano pasiūlymas buvo išties lankstus. Kalbėjau su treneriu (Simone Pianigiani) ir jis pasakė, kad mato mane kaip ilgalaikį projektą. Todėl ir esu čia. Atvykau į Milaną, nes tikiu šia komanda. Tikiu šiuo klubu ir tuo, kad viskas bus gerai ir man, ir komandai“.

olimpiamilano.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis
olimpiamilano.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis

Tiesa, M.Kuzminsko sutarty yra numatyta galimybė išvykti į NBA, jei tokio pasiūlymo krepšininkas sulauktų.

„Olimpia“ tris metus iš eilės nepateko į Eurolygos atkrintamąsias, o šiuo metu velkasi pačiame turnyrinės lentelės dugne.

Paklaustas, ar gali tapti lyderiu, nuvesiančiu komandą į šviesesnę ateitį, M.Kuzminskas kalbėjo: „Manau, šiais laikais nėra komandos, kuri priklausytų nuo vieno žaidėjo. Krepšinis yra komandinis žaidimas. Komandai geriau, kai vieną dieną sužiba vienas žaidėjas, kitą – kitas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius