Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 20

M.Pocius pasirengęs naujiems iššūkiams

Vienu iš perspektyviausių Lietuvos krepšininkų laikomas 23 metų Martynas Pocius su nekantrumu laukia akimirkos, kai pirmąkart karjeroje ant parketo išbėgs stipriausio Senojo žemyno krepšinio turnyro rungtynėse.
Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Perlo“
M.Pocius, nestokojantis geros nuotaikos, visuomet moka susikaupti tuomet, kai to labiausiai reikia. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Eurolygoje rytoj debiutuosiantis 196 cm ūgio gynėjas, su Kauno „Žalgiriu“ pasirašęs 3 metų sutartį, tvirtino jau perkandęs europietiško krepšinio subtilybes. JAV rinktinės trenerio Mike'o Krzyzewskio vadovaujamoje „Duke“ universiteto komandoje 4 metus rungtyniavęs M.Pocius džiaugėsi komandos trenerio bei žaidėjų rodomu pasitikėjimu ir žadėjo aikštelėje atiduoti visas jėgas.

– Kaip sekasi ruoštis rytojaus rungtynėms su „Asvel“? – žurnalistai paklausė M.Pociaus.

– Dabar kol kas viskas gerai, jokių problemų. Mes tikrai sunkiai dirbame, žiūrėsime, kaip bus.

– Ką galėtumėte pasakyti apie rytdienos varžovus?

– Mes dar tik dabar pradėjome žiūrėti jų derinius ir bandyti žiūrėti, kaip galime gintis. Jie yra tikrai gera komanda. Nors ir pralošė porą varžybų Prancūzijos čempionate, pralaimėjo geroms komandoms. Kai ateis Eurolyga, manau, jie 100 proc. žais.

– Tai bus pirmosios Jūsų karjeroje tokio rango varžybos. Ar nejaučiate jaudulio?

– Kol kas jaudulio dar nėra. Yra tik noras ir laukimas. Galbūt prieš varžybas kažkoks jauduliukas atsiras, bet su pirmu švilpuku viskas dings.

– Ar, Jūsų nuomone, tai, kad pirmasis varžovas nėra vienas grupės favoritų, yra pranašumas?

– Nemanau, kad kažkurios komandos yra stipresnės ar silpnesnės. Mes turėjome tokių kontrolinių rungtynių. Kai žaidėme su CSKA, buvo kitas lygis. Manau, visos varžybos bus tikrai sunkios. Tad reikia 110 proc. atsiduoti žaidžiant ir su „Barselona“, ir su „Asvel“.

– Ar jaučiatės visiškai pritapęs prie Europinio krepšinio?

– Manau, kad taip. Juo labiau kad kiekvieną vasarą grįždavau į jaunimo ir jaunių rinktines, tad nuo to krepšinio per daug nenutolau. O komanda mane gerai priėmė, iš trenerio jaučiu didelį pasitikėjimą, tad jaučiuosi pasiruošęs.

– Daug metų patirties sėmėtės iš JAV rinktinės trenerio M.Krzyzewskio. Ar yra kokių nors krepšinio paslapčių, kuriomis dabar pasidalijate su komandos draugais?

– Manau, kad tam yra ir treneris, ir patyrę žaidėjai, tokie kaip Marcusas Brownas ar Dainius Šalenga. Aš nebent galiu tos energijos kažkiek duoti ar pačiame persirengimo kambaryje padrąsinti, pagyvinti komandą. Bet patirties mes tikrai turime ir imtis kad ir kapitono vaidmens tikrai nereikia, nes komanda patyrusi.

– „Žalgirio“ sirgaliai su nekantrumu laukia Jūsų įspūdingų šuolių ir dėjimų, drebinančių krepšinio stovus. Ar ko nors panašaus gerbėjai gali tikėtis rytoj?

– Viskas priklauso nuo situacijos. Jeigu pavyks, tai pavyks. Aš dėl to tikrai nesijaudinu, svarbu, kad komanda laimėtų. Žiūrėsime, kaip bus (šypsosi, – aut. past.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius