Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19

„Maccabi“ treneris – apie „Žalgirio stebuklą“, Šaro korekciją ir Eurolygos lenktynes

Tel Avivo „Maccabi“ nuo Eurolygos atkrintamųjų skiria pergalė ir dvi pozicijos turnyro lentelėje, bet Izraelio pasididžiavimas sunkiai įsivaizduoja kitą įmanomą rezultatą. Tą buvo galima suprasti iš spaudos konferencijos prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“, kurioje treneris Ioannis Sfairopoulas buvo atakuojamas klausimais apie patekimą į ketvirtfinalį. Bet spaudos konferencijos pabaigoje nuaidėjo ir kiek netikėtas klausimas.
Ioannis Sfairopoulas
Ioannis Sfairopoulas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Eurolyga | Trečiadienis | „Maccabi“ – „Žalgiris“ | 21:05 | Tel Avivas

„Treneri, ar ką nors žinote apie Žalgirio stebuklą?“ – I.Sfairopoulo paklausė vietos žurnalistas.

I.Sfairopoulas nusišypsojo ir tarė: „Taip, žinau. Čia, arenoje, tada nebuvau, bet mačiau rungtynes per televizorių.“

„Žalgirio stebuklu“ Tel Avive vadinamas Derricko Sharpo metimas, 2004-ųjų Eurolygos „Top 16“ varžybų finiše paskandinęs Arvydo Sabonio vedamo „Žalgirio“ svajonę po penkerių metų pertraukos sugrįžti į finalo ketverto varžybas.

Apie tą metimą Tel Avivo „Menora Mivtachim“ arenoje primena ne tik žurnalistai. Prie pat spaudos konferencijos kambario arenos koridoriuje kabo nuotrauka, kurioje „Maccabi“ krepšininkai džiūgauja po stebuklingo Derricko Sharpo šūvio, išgelbėjusio jau pralaimėtas rungtynes.

„Gustas! Gustas!“ – aidėjo spaudos konferencijos salėje dar gerokai po I.Sfairopoulo kalbos. Netrukus Izraelio žurnalistai ėmė kamantinėti lietuvius, ar po 15 metų jiems vis dar skauda dėl „Žalgirio stebuklo“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: dar vienas finalas „Žalgiriui“ grėsmingo varžovo teritorijoje

„Maccabi“ tokių stebuklų nereikės, norint pasivyti Eurolygos atkrintamųjų varžybų traukinį. Kelias ten kiek paprastesnis nei prieš 15 metų, bet prasideda nuo to paties – pergalės prieš Kauno „Žalgirį“.

„Po to, kai praėjusiame ture pralaimėjome „Anadolu Efes“, privalome būti labai kitokie. Žaisime prieš labai gerą komandą, todėl turime laikytis plano maksimaliai tiksliai ir kontroliuoti rungtynes, – spaudos konferencijoje įvadinį žodį tarė I.Sfairopoulas. – Žinome, kad „Žalgiris“ yra labai gerai organizuota komanda. Turime rasti visus atsakymus gynyboje, o puolime įvesti kamuolį taip, kaip norime.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ioannis Sfairopoulas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ioannis Sfairopoulas

O tada prasidėjo klausimų virtinė apie lenktynes dėl paskutinių kelialapių į Eurolygos ketvirtfinalį.

I.Sfairopoulas į besikartojančius klausimus atsakė mandagiai, bet su šypsena.

„Mes susitelkę tik vienam mačui ir nesižvalgome į kitus varžovus. Gerbiame visus priešininkus. Kai dalyvauji lenktynėse, negali pradėti žvalgytis į šonus, atgal ar į priekį, nes taip prarasi greitį. Taip ir mes turime susitelkti savo sprintui, ne priešininkų“, – išmintingai kalbėjo I.Sfairopoulas.

Strategas patikino, kad nejaučia spaudimo prieš paskutinę ketverių rungtynių atkarpą. Nors jis netgi pritaria žurnalisto komentarui, kad pralaimėjimas „Žalgirio“ klubui būtų tragedija, įtampa jau seniai nebeveikia jo prieš atsakingas rungtynes.

„Mes – „Maccabi“. Mes visada žaidžiame po spaudimu. Nesvarbu, ar tai Izraelio lyga, ar Eurolyga. Todėl mes čia ir esame. Toks mūsų darbas, – tvirtino I.Sfairopoulas. – Bet turime žaisti galvodami ne apie rungtynių svarbą, o krepšinį ir jo detales. Svarbu tai praeiti.

Bet savo jėgomis aš pasitikiu. Nes jei nepasitikėčiau, manęs čia nebūtų.

Mes esame gera komanda. Ne puiki, bet gera komanda. Bet turime būti agresyvūs ir kiekvieną vakarą rodyti savo lygį.“

Apie „Žalgirio“ žaidimą I.Sfairopoulas pernelyg neišsiplėtė.

Jis tik pakomentavo Šarūno Jasikevičiaus korekcijas rotacijoje, kurioje dabar Thomasas Walkupas užima atakų organizatoriaus funkcijas, dažnai – ir pagrindinio.

„Jie pakeitė žaidimą ir naudoja kitokius penketus. Bet žalgiriečiai dažnai keičia rotaciją: pavyzdžiui, žaidžia kartu su Daviesu ir Kavaliausku. Mėto Ulanovą per trečią ir ketvirtą poziciją, Jankūną – ketvirtą ir penktą. Turėsime skaityti jų žaidimą ir būti viskam pasirengę“, – teigė I.Sfairopoulas.

Spaudos konferencijos pabaigoje aidėjo juokas. Tel Avive dabar – šventinės dienos. Žydai mini Purimą – pavasario šventę, kurios metu švenčiamas žydų išgelbėjimas nuo mirties Babilone.

Tel Avivo gatves užtvindė ne tik sunkiai pakeliamas automobilių srautas, bet ir vaikai su įvairiausiais kostiumais. Paklaustas, kokius kostiumus trečiadienį prieš „Žalgirį“ išsitrauks „Maccabi“, I.Sfairopoulas kvatojo.

„Nežinau, gal apsirengsime kažkaip kitaip. Gal žaisime su kaukėmis? – juokėsi I.Sfairopoulas. – Bet tikiuosi, kad laimėsime ir suteiksime žmonėms džiaugsmą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius