-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 01 12

Malaga apipylė „Žalgirį“ komplimentais, tačiau ruošiasi įgelti lietuviams

Malaga ruošia nemalonų siurprizą didžiausiam Eurolygos atradimui. „Unicaja“ net ir prie savų sirgalių nepajėgė nugalėti Kauno „Žalgirio“, tačiau į Lietuvą atvyksta su ketinimais atsirevanšuoti. Malagos žiniasklaidai pasitikėjimo įpūtė pastarieji andalūzų rezultatai. Kita vertus, ispanai nusilenkė „Žalgirio“ sensacijai.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Unicaja“ | 20:00 | Kaunas

„Lygiaverčių varžovų dvikova“, – „Žalgirio“ ir „Unicaja“ rungtynes pristato „Diario Sur“.

Malagos žiniasklaida įžvelgia panašumų ir tarp komandų resursų, ir žaidimo braižo.

„Diario Sur“ lygina klubų biudžetus: „Žalgirio“ – 8,5 milijono eurų ir „Unicaja“ – 12,5 mln. eurų.

Portalo teigimu, abi komandos turi trenerius su aiškia filosofija, nacionalinių rinktinių žaidėjus ir legionierius, taip pat neturi išreikštų žvaigždžių.

„Diario Sur“ teiginį patvirtina pirmoji tarpusavio dvikova Malagoje, kurioje „Žalgiris“ laimėjo tik po pratęsimo (85:83) ir Edgaro Ulanovo lemiamo metimo.

Malagoje „Žalgiris“ laikomas Eurolygos sezono atradimu ir tai – didžiausias Šarūno Jasikevičiaus nuopelnas. Esą žalgiriečių rūbinėje tvyro ypatinga atmosfera, o komanda demonstruoja sustyguotą aukščiausios klasės krepšinį.

Kone visos rungtynes pristatančios Malagos žiniasklaidos priemonės akcentuoja gausią „Žalgirio“ sirgalių armiją. Andalūzai žino, kad „Žalgirio“ arenoje vėl bus išparduoti visi bilietai, bet pergalės Barselonoje ir Tel Avive padrąsino vietinius.

„Ši Malagos komanda įrodė, kad gali laimėti bet kur. Kodėl gi negalėtume laimėti ir Kaune?“ – klausia „La Opinion de Malaga“.

Kad tą pavyktų padaryti, Malagos žiniasklaida išskyrė kelis esminius faktorius.

Pirmiausia, „Unicaja“ turi sustabdyti „Žalgirio“ snaiperius, kurie iš toli Eurolygoje atakuoja 41 procento taiklumu. Tiesa, kai pralaimi, „Žalgiris“ tritaškius meta ne didesniu nei 29 proc. tikslumu.

Taip pat akcentuojama sustabdyti „Žalgirio“ aikštės generolą Keviną Pangosą, kuris Malagoje pelnė 21 tašką ir, vietos žiniasklaidos teigimu, „pražudė šeimininkus“.

Malaga tikisi gero Nemanja Nedovičiaus žaidimo, kuriam „Žalgiryje“ nemato jokių priešnuodžių. Per penkerias pastarąsias rungtynes gynėjas iš Serbijos Eurolygoje rinko vidutiniškai po 21 tašką.

Ir svarbiausia, kad „Unicaja“ nepabūgtų magiškos atmosferos „Žalgirio“ arenoje.

„Turėsime žaisti solidžiai, gerai apsiginti, taikliai mesti, dominuoti po krepšiu ir bėgti į greitą puolimą. Panašus receptas padėjo laimėti Barselonoje ir Tel Avive. Kita vertus, nugalėti tokioje didingoje arenoje bus labai sunku. Labai labai sunku“, – neslėpė „La Opinion de Malaga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius