Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 28

Mantas Kalnietis apie „Žalgirio“ tikslą Eurolygoje: „Pavardėmis Europoje niekaip nenustebinsime“

Mantas Kalnietis „Žalgirio“ treniruočių salėje atrodė pailsėjęs. Jis garsiai juokėsi, kai komandos atstovas spaudai prieš fotografus pasiūlė įnešti daugiau „freestyle“. Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje vyko Eurolygos žiniasklaidos diena, bet fotografų blykstės ir žurnalistų klausimai 29 metų 196 cm ūgio krepšininko neišvargino. Jam smagu vėl vilkėti žalius „Žalgirio“ marškinėlius.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas „Žalgiryje“ nesijaučia kaip tik ką atvykęs.

„Praėjusį sezoną čia gyvenau. Tai toks jausmas, kad man „Žalgiryje“ – antri metai, – šyptelėjo M.Kalnietis. – Jausmas geras. Pažįstamas.“

M.Kalnietis 2014-2015 m. sezoną priklausė Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai, bet būtent čia gydėsi peties ir kelio traumas.

„Žalgirio“ arenoje jis išliejo beveik nemažiau prakaito, nei komandos nariai.

– Mantai, ar užteko tos savaitės atsipūsti po Europos čempionato? – žurnalistai paklausė M.Kalniečio.

– Nei užteko, nei neužteko. Visada taip būna, ypač po Europos čempionato, kuris vyksta vėlai. Reikia greitai įsijungti į sezoną. Nėra laiko. Jau šią savaitę prasideda LKL.

Pavardėmis Europos nenustebinsime niekaip. Pažiūrėkime į kitus sąrašus – yra dar geresnių. Bet žaidėjai labai neblogo lygio. Galime laimėti komandiniu žaidimu.

– Gal tas sidabro medalis atslūgus emocijoms dabar mielesnis?

– Ir tada jis buvo geras. Tik buvo gaila dėl paties finalo. Svarbiausia – kelialapis į Rio.

– „Žalgiryje“ – pusė Lietuvos rinktinės, treneris – Jono Kazlausko asistentas. Ar žalgiriečių žaidime matysime daug rinktinės?

– Čia jau reikėtų klausti trenerio. Stengsimės išnaudoti visas stipriausias puses. Turėsime didelį pasirinkimą tiek tarp didelių, tiek tarp mažiukų. Krepšinis bus įvairus.  

– Kokį įspūdį paliko „Žalgirio“ naujokai?

– Dar sunku pasakyti. Treniruotės – įvadinės. Nespėjome susipažinti. Bet pagal tai, kur jie žaidė ir ką pasiekė, manau, tai tikrai aukšto lygio žaidėjai ir jie gerai įsipaišys į komandą.

– Kaip vertinate varžovus Eurolygoje?

– Dar sunku kažką prognozuoti. Visos komandos stiprios. Mūsų grupėje – daug vienodo pajėgumo komandų, kur gali nugalėti bet kas. Reikės kautis iš visų jėgų. Nieko naujo. Burtai kaip burtai, bet svarbiau, kaip atrodysime patys.

– Tikslas pasiekti ketvirtfinalį su šia „Žalgirio“ komanda – įgyvendinamas?

– Dar anksti kalbėti. Viskas spręsis daug vėliau. Bet kaip treneris minėjo, ant popieriaus atrodome gerai, reikia tik suburti gerą komandą, kuri žaistų gerą komandinį krepšinį. Pavardėmis Europos nenustebinsime niekaip. Pažiūrėkime į kitus sąrašus – yra dar geresnių. Bet žaidėjai labai neblogo lygio. Galime laimėti komandiniu žaidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius