Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 25

Manto Kalniečio dienos Milane suskaičiuotos?

Ant Stambulo „Ulker“ arenos atsarginių suolo visą mačą prasėdėjęs Mantas Kalnietis gali daugiau ir nebesugrįžti į aikštę su Milano „Olimpia“ marškinėliais. „La Gazzetta dello Sport“ praneša, kad pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas gali būti atleistas.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Informaciją skelbia patikimas italų žurnalistas Massimo Oriani.

24sek žiniomis, Italijoje dar prieš sezoną buvo kalbama, kad S.Pianigiani neimponuoja du žaidėjai, turintys kontraktus su „Olimpia“. Vienas jų buvo Zoranas Dragičius, sezono pradžią praleidęs be rungtynių ir treniruodamasis individualiai, o vėliau iš Italijos persikėlęs į Stambulo „Anadolu Efes“.

Kitas, labai realu, buvo M.Kalnietis, pastarąjį mėnesį ant parketo praleidęs vos 18 minučių.

Nors „Olimpia“ ketvirtadienį neišsivežė į Stambulą pagrindinio įžaidėjo Jordano Theodore'o, net ir beviltiškose situacijose S.Pianigiani nepakėlė M.Kalniečio nuo suolo.

Beje, treneris daugelį nustebino sezono viduryje įsigijęs dar vieną gynėją Curtisą Jerrellsą ir taip ankštoje gynėjų grandyje.

Ant suolo palikto M.Kalniečio istorijos linija įdomi ir tuo, kad S.Pianigiani buvo prasitaręs, jog dėl palaidoto sezono Eurolygoje ruošia komandą Italijos čempionato atkrintamosioms. Mat vietiniame fronte Milanas turi reikalų: su 14 pergalių ir 5 pralaimėjimais dalijasi 1-3 vietas, krito šalies pirmenybių ketvirtfinalyje.

Remiantis Italijos lygos taisyklėms, klubai likusiai sezono daliai gali registruoti 16 žaidėjų. „Olimpia“ jau išnaudojo 15 kvotų. 24sek šaltinių teigimu, Milano ekipos vadovybė norėtų palikti šią vieną vietą nenumatytiems atvejams: svarbių žaidėjų traumoms ir pan.

Kaip rodo įvykių seka, nė vieno Italijos pirmenybių mačo nesužaidusiam M.Kalniečiui sezonas gali baigtis jau balandžio 5-ąją – po paskutinių Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: nesigailiu dėl savo sprendimo

Tiesa, yra sunkinanti aplinkybė. Pasirodo, M.Kalnietis turi garantuotą pelningą sutartį su „Olimpia“ ir 2018-2019 metų sezonui. Tai reiškia, kad italai turės sumokėti lietuviui nemenką kompensaciją.

M.Kalnietis po ketvirtadienio pralaimėjimo „Fenerbahče“ Stambule atsisakė duoti interviu Lietuvos žiniasklaidai. 24sek žiniomis, viešus įžaidėjo pareiškimus itin akylai gali sekti „Olimpia“ vadovai.

Vis dėlto klubo vadovai pradeda jausti spaudimą dėl blogų komandos rezultatų ir gali imtis ryžtingų sprendimų. Daugiausiai kritikos strėlių skrieja į komandos prezidentą Livio Proli, kuris Milane dirba nuo 2010-ųjų. Madų giganto Giorgio Armani patikėtinio valdymo laiku „Olimpia“ tik dukart laimėjo Italijos čempionatą, dusyk – Italijos taurę, o Eurolygoje tarp 8 stipriausių komandų pateko tik sykį.

Tai būtų normalūs rezultatai vidutinio pajėgumo klubui, tačiau „Olimpia“ kasmet meta didžiulius pinigus. 24sek žiniomis, šiemet Milano klubo biudžetas viršija 20 milijonų eurų. Palyginimui, „Žalgirio“ siekia nepilnus 8,5 mln., o mūsiškiai pasiekė dvigubai daugiau pergalių Eurolygoje (14) nei italai (7).

L.Proli jau daugybę metų kritikuojamas, kad nesugeba surinkti subalansuotos komandos. Nepasitenkinimas tarp sirgalių – milžiniškas, kritika žiniasklaidoje jau taip pat intensyviai auga.

„Olimpia“ ekipa mums tapo ypač aktuali šį sezoną, kadangi joje rungtyniauja net trys lietuviai – Mantas Kalnietis, Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas. M.Kalnietis ir M.Kuzminskas kitam sezonui turi garantuotas sutartis, o A.Gudaičio kontrakte numatytas pliusas, bet Milano komanda jau dabar siūlo pratęsti bendradarbiavimą iki 2021-ųjų.

VIDEO: Artūras Gudaitis vasarą gavo iškvietimą į „Cavaliers“

***

Šį sezoną Eurolygoje M.Kalnietis vidutiniškai per 16 minučių pelno 4,5 taško (36 proc. dvit., 38 proc. trit.), atkovoja 1,8 kamuolio, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo, klysta 1,4 karto ir renka 4,9 naudingumo balo.

Tai pusantro karto prastesni rodikliai nei praėjusį sezoną, kai Milanui vadovavo kroatas Jasminas Repeša.

Keista, nes statistiškai paskaičiuota, kad per 100 atakų „Olimpia“ prie M.Kalniečio aikštėje ir geriau puola (vid. 102,5 tšk. per 100 atakų su Mantu ir 100,5 be jo), ir ginasi (99,1 taško su Mantu ir 110,5 be jo).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius