-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 10

Marius Grigonis apie karjeros pradžią svetur – be lovos, kalbos ir atlyginimo

Jau tryliktąjį sezoną pradėjusio „Žalgirio radijo“ rubrikoje „Užribis“ apsilankė žalgirietis Marius Grigonis. Kauno „Žalgirio“ gynėjas atvirai papasakojo apie savo patirtį žaidžiant svetur, skambiausią pergalę, savo autoritetus vaikystėje. Taip pat prasitarė, prieš kokius žaidėjus jam buvo sunkiausia gintis bei atskleidė daugiau pikantiškų detalių.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune gimęs 24-erių krepšininkas prisipažino, jog vaikystėje autoritetų krepšinyje turėjo ne vieną.

„Turbūt kaip ir visi vaikai, žavėjausi Michaelu Jordanu, man taip pat labai patiko Kevinas Garnettas bei jo užsivedimas per rungtynes, būdavo linksma į jį žiūrėti. Kalbant apie žaidimo stilių, galbūt išskirčiau Stepheną Curry, kurio metimų pakartoti tikrai negalėčiau, bet stebėti jo žaidimą – tikras malonumas. Imponavę Lietuvos žaidėjai – Ramūnas Šiškauskas, Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Macijauskas, bet vieno išskirti tikrai negalėčiau, iš visų buvo ko pasimokyti“, – pasakojo žalgirietis.

M.Grigonis rungtyniauti į antroje Ispanijos lygoje besivaržančią Hueskos „Penas“ ekipą išvyko dar labai jaunas, todėl nuotykių ir problemų, pasak krepšininko, būta įvairių.

„Pirmus metus rungtyniaujant svetur kilo daug problemų. Pirmąją savaitę neturėjau lovos, kalbos nemokėjau, nes treneris kalbėjo tik ispaniškai, atlyginimo taip pat negaudavau. Visko buvo, bet žiūrėdavau į priekį ir galvodavau, jog galiausiai viskas išeis į gerą. Tai pasiteisino“, – atviravo M.Grigonis.

Gynėjas atskleidė ir savo skambiausią pergalę: „Kaip profesionalus krepšininkas labiausiai išskirčiau triumfą FIBA Čempionų lygoje. Kol kas tai yra mano didžiausias laimėjimas. Žinoma, patekimas į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę taip pat man asmeniškai labai svarbus, tačiau tai nepalyginami dalykai“.

Aukščiausioje Ispanijos lygoje rungtyniavęs lietuvis išskyrė du žaidėjus, prieš kuriuos jam žaisti buvo sunkiausia. Tai – Madrido „Real“ ekipos lyderis Sergio Llullas ir profesionalią krepšininko karjerą baigęs legendinis Argentinos krepšininkas Manu Ginobili.

„Sergio Llullas – visada užsikūręs, jam niekada nesibaigia degalai. Taip pat prieš Manu Ginobili buvo labai sunku rungtyniauti, nors jis tada jau buvo „senas“. Negaliu net įsivaizduoti, kaip reikėjo ginti jį jaunystėje“, – šmaikštavo pašnekovas.

„Užribio“ laidos svečias taip pat papasakojo apie savo silpnybę maistui, vietas, kuriose labiausiai patinka lankytis Kaune bei parekomendavo mėgstamiausią knygą ir geriausią serialą. Visą interviu su žalgiriečiu, kaip ir kiekvieną „Žalgirio radijo“ laidą, galima rasti http://zalgiris.lt/gallery/radio/bc-zalgiris/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius